Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Конзерво, која си класа?
konzular, lvl 6
Zavrsio sam sve misije na Mantelu. Kazite kako cemo dalje, gde se skupljamo itd...
Dvarfe, je l možeš da edituješ prvi post i staviš tamo kako idu nikovi vukajlijaša na SWTOR-u?
ja našao samo džonija.
Дирти Дварф - dirtydwarf
Agilni - agilni
Školjkaboj - opakadrolja
dusan1001 - dusand
electrolover - ellvr
Koji je tvoj nik?
Electro, jesi odradio baš sve i onu 2+ misiju?
U principu ako si sve baš završio onda kreni ka Koruskantu. Možeš u floti, gde ideš pre Koruskanta da se specijalizuješ za neku klasu (kao misija je i onda dođi na Koruskant.)
Meni će uskoro trebati neka pomoć za neku Flashpoint misiju. Makar četvoro nas.
2+ misiju? Jel tu misiju daje onaj cova sto ima onaj trouglic iznad glave, ili je to jedna od onih glavnih misija? Do sada nisam naisao na nju.
Sledeca glavna misija mi je da idem na Coruscant, ali sam resio da zavrsim ove sporedne prvo na Mantrelu. Od sporednih sam, cini mi se, zavrsio sve. Jedino ako se neki od onih cikica zavukao negde pa moram da ga potrazim za misiju.
Neka javi ovde neko ko je smagler ako je naisao na tu 2+ misiju.
@ electrolover 2+ misija je misija koja se preporučuje da se sa još nekim radi. Sa strane, gde ti stoji šta su ti misije pored takve stoji (2+). Mada tu prvu možda si i prešao da nisi ni primetio jer nije baš toliko teška. ova moja na Koruskantu....trebaće mi pomoć. Inače to su sporedne misije. Protrči još malo po planeti, vidi da li si neku propustio mada ne moraš. To je više zbog iskustva, a možda nabasaš i na neki gotivan ajtem. Ta se misija, kao i svaka, aktivira kada se nagazi neko sa trouglićem ko je nudi. Ako natrčiš, onda zovi nekoga ko je tu da odradite zajedno. Ako si sve završio onda kreni na Koruskant. Usput ćeš prvo ići do flote jer te tako put vodi. Tamo stoji lik (isto ima trougao kao za misiju) koji te šalje da se specijalizuješ za neku klasu, što ne moraš, ali možeš. Ja sam to odradio i sada sam "Jedi Shadow". Vidi šta ima kod tebe. Onda dođi na Koruskant.
@VelikaKonzerva
Nisam te našao. Kako se zoveš u igrici? Kucao sam "konzerva" i "velikakonzerva" nije bilo.
Uglavnom kada te nađem, ako ti treba pomoć pošalji mi "whisper". Na friend listi klikni na mene desnim dugmetom i tu će se pojaviti ta opcija ako sam on-line. Dodaj i sve ostale, ima iznad spisak, a ubaciće i Dvorf spisak u prvi post, tako da bilo ko od nas ko je on-line može da ti pomogne. Ako imaš neka pitanja isto za mehaniku igre i tako neke stvari, neko će doleteti tamo da ti objasni.
@Dvorf
Stavi sve nikove u prvi post.
@SVI
Treba mi još jedno soma da skupim da osnujem gild. Kada skupim ostaviću ovde poruku da odemo do gil ofisa i odradimo to. Mora da nas bude četvoro u grupi. Posle komuniciramo preko "gild četa" i bole nas brige. To bi trebali najkasnije do srede da odradimo.
http://i76.photobucket.com/albums/j23/poyodiablo/Before%20and%20After/doubleBladed_jedi.jpg
EDIT: Imam 5000 kod sebe. Sada ne mogu da igram, ali vreme je da osnujemo Gild, a onda malo ispomažemo Konzervi, mada ne mogu da ga nađem i dalje. Na "konzerva" mi govori kako nema nikoga sa tim nadimkom.
Znači Agilni, Dušane, Dvorfe ili Elektro. Mora da nas bude najmanje 4 u grupi da bi se osnovao gild. Ja predlažem sutra u 8 uveče da se nađemo ispred Senata na Koruskantu.
Htedoh da mi nik bude konzerva da bi se lakse prepoznali, ali sam se nesto zablesavio i mislim da je konzer ili konzerv, provericu posle.
@ Johnny, ja sam tebi poslao friend request juce, i ti si prihvatio, dodacu i ostale.
Moj nik je
konzer
Ја ћу да отпичим на Корускант па да радим мало мисије тамо. Сутра у 8 се налазимо.
Znači sutra u 8 kod one zgrade senata na Koruskantu. Do tad ću ja da vidim kako se osniva tačno gild, pozovem vas u grupu i onda lagano.
Ubacite i konzera u prijatelje.
Znači da ponovim:
Dodajte svi jedni druge u prijatelje, a nakon toga jedan od nas može da ode da pomogne Konzervi, a ostali zajedno svoje (HEROIC 2+) misjie da odrade na Koruskantu.
Ja sam za sada naišao na dve uništenje neke "Fejsklinike" i premlaćivanje nekih 5 likova koji su malo zajebaniji. Obe mi deluje kao da mogu da se odrade sa još jednim u ekipi.
Ja imam i neku Flešpoint misiju, Hamer Stejšn. Tu će mi trebati još vas troje.
Ja sam još na Tajtunu, nisam stigao da igram tokom vikenda. Može li ispred Jedi Temple na Tajtunu da sastančimo? :)
Pa pazi gild se osniva na Koruskantu. Je l' možeš negde oko šest da uđeš u igru, uleteću i ja pa da izbombačimo zajedno tvoje misije i do 8 smo na Koruskantu?
Potrudiću se da stignem do 6, mada ništa ne obećavam :)
Ajde ja sam od 6 pa nadalje tamo. Čim te vidim da si ulogovan krećem ka Tajtonu da odradimo to sve. Taman smo do 8 nazad, a ostali koji mogu neka čekaju u 8 kod zgrade senata. Ako mogu da dođu. Treba nas četvoro za to planiranernje, a Gild je gotivna stvar.
EDIT: Ček sada, malo kada razmislim bitno je da 4 nas bude u grupi, a nije bitno gde je ko.....do jaja.
Samo uđite svi u igru da budemo u isto vreme u grupi, odradiću ja sve ostalo.
Pay a one-time 5,000 Credits fee.
Dzoni ja ću verovatno biti u gradu do osam al stižem u osam i petnejst nije problem valjda tih deset petnest minuta
Nije problem. Samo da nas se skupi četvoro onlajn u isto vreme da obavim to. Mislio sam između 8 i pola 9 svakako.
Ja ću malo ranije, već oko 6 da krenem, jer sam se levelovao pa opet pukao neku kintu, pa da zaradim jedno 500 kinti do pet soma mi fali lolololo
Znači ako ste na misiji i tako to, ne morate da se cimate do zgrade senata. Samo je bitno da budemo on-lajn i da budemo u grupi. I da vas ja pozovem u grupu.