Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Pitaj Mancestera. On se druzi sa njenim sinom.
Nači Manča ladno insajder... nisam se tome nadao...
http://www.rudan.info/jolie-bez-sisa/
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/549008_658408100841119_213256051_n.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=Q0b6D9YiLJc
Hahaha, Kuzmane ++++
http://vukajlija.com/satan-panonski/44559#comment_28770
http://vukajlija.com/satan-panonski/44559#comment_987510
Заиста, позитивна је појава што Анђелина Џоли својим примером диже глобалну свест о значају превенције рака дојке, али је потпуно поражавајућа чињеница што женама широм света треба једна напумпана силиконска глупава-тупава холивудска барбика да им дигне свест. И још је гаднија чињеница да се сад око распарчавања њеног тела диже толика фама, шта је она, јеботе, средњовековна светица, почеће да излажу њене делове тела као реликвије у некој цркви, ударне вести, остала без сиса, сад вади и јајнике? И шта сад треба за нас мушкарце, да неки глумац, рецимо тај њен Бред Пит, извади простату да би нам скренуо пажњу на значај превенције рака простате, а после отфикари и висуљке? Света Ангелина, свети Брендан, угледајте се, верници. Море бре мрш. Шта ја да радим што презирем те холивудске глупости, да чекам да се Епштејн, Чомски или Еко кастрирају, па да постанем свестан ризика?
a ti bi da ti srednjovekovni sveci i svetice dižu svest?
Не бих. Само ме они којима овакви мас-идоли подижу свест подсећају на средњовековне кметове који обожавају прст светог Јована, лобању светог Антонија и тако даље. Волео бих кад забава не би била тако блиско скопчана cа животом и смрћу. Јер ко је та Анђелина, узор који треба да диже свест? Она забављачица. Јебем ти човечанство.
Kapiram šta hoćeš da kažeš samo mislim da ako je već dospela na to mesto božanstva/idola mladih bolje je da daje neke pozitivne primere svojim fanovima (prevencija/pregledi/zdrav život bla bla) nego da ugrađuje silikone zarad neke estetike. Po meni su veći problem silikonima napumpana (božanstva tipa- karleuša koja je lokalno božanstvo),
Нисам читао ништа шта сте писали, осим уводног поста.
Елем, данас у јутарњем програму ртс-а су се попишали на то што је Анђелина урадила, где су рекли да је то неко смањење од 80% ризика чиста глупост и да је цела та њена фарса дебилан чин којим ће само преплашити иначе преплашене жене, и окренути их на погрешно размишљање.
samo se nadovežem na valdemara - bilo kakvo idolopoklonstvo je apsolutno nebulozno. e sad, zašto su ljudi ovce, to je drugo pitanje...
zanimljiv je taj momenat da su njene holivudske kolege podržale taj potez, dok se naša javnost krsti. mene sad zanima, da li su oni koji je podržavaju licimerni, a zapravo misle da je to ludost, fazon carevo novo odelo?
Лемаја, као што рекаох у претходном посту...навешће жене да трипују а жене су већ деценију бомбардоване тиме и већ довољно заплашене.
Ја верујем, признала ти то или не, да си ову тему отворила баш из тог разлога.
едит: Што је нормално, узевши у обзир све околности.
ček, nesam ukopčala tačno šta hoćeš da kažeš, thilmo ... generalno, kada se pravi neka kampanja koja treba da natera ljude na nešto (u ovom slučaju da podigne svest o tumoru dojke), obično se koristi strah kao motiv. plašenje ljudi je za sada najefikasnija taktika.
što se mene tiče, otvorila sam temu jer mi je bilo suludo da neko sebi otfikari deo tela samo zato što ima određen procenat šanse da mu taj deo oboli, a da pritom to nije 100% šansa. opšte je poznato da su žene postale skoro pa zavisne od skalpela kad je u pitanju estetika, pa mi se sad učinilo da se ta zavisnost nekako morbidno širi i van tog polja, i to je ono što me utripovalo... a ne tumor dojke, "per se"...
ja mislim da će Zvezda dobiti Partizan u derbiju 1:0 u dodatnom vremenu golom Milijaša...
Sećam se koliko su je pljuvali i mrzeli ovde još prošle godine zbog onog njenog filma o zlim Srbima u Bosni koji siluju pale i kolju. Sad odjednom: naša Anđa. Alo, kuc-kuc? Osim toga, pa naravno da ona neće biti bez grudi, ona je već ugradila najbolje silikone koje novac može da kupi. Što će bar 70 posto žena kod nas supstituisati vatom, sunđerom i najlon-čarapama. Sve mi je to pomalo nadrealno. Mogu da zamislim, ode jedna recimo radnica u Maksiju na genetski test, koji verovatno košta koliko njena godišnja plata, i onda čuje: "Gospođo, Vi imate 52,3 posto šanse da dobijete rak grudi. Savetujemo Vam da ih odsečete". Operacija odstranjenja košta opet tu sumu, a stavljanje implanata (makar pristojnih) bar duplo toliko. I onda šta? Nemam neki određen stav prema toj Anđelini, ali ovaj scenario mi zaista deluje nemoguće i smešno.
Пази Лемаја, ја причам само оно што сам чуо јутрос на тв-у.
Јесте поента кампање сличног типа да заплаши људе. Али, колико сам разумео, ово њено је чиста глупост и хир који нема везе са медицином, као да извадиш ребра да би могао сам себи да одрадиш блоуџаб.
Е сад, кажу да су жене иначе под медијским притиском да се стално контролишу, што је ок, али да ће овај дебилни поступак пресветле Анџелине направити контраефекат и корак у назад у превентиви рака дојке.
Кажем ти, не знам много о томе али сам видео тему овде и онда кад су јутрос то поменули у јутарњем програму пажљиво сам одслушао.
Meni nekako nije smešno, štaznam, verovatno je ljudima u prošlosti bila smešna ideja da ih neko metalnom iglom šprica u krišku i ubrizgava im penicilin, sada nije. Ukoliko je ta metoda pouzdana i stvarno je postojala šansa od skoro 90% da joj se razvije kancer ispravno je postupila. A sad da li je u mogućnosti da isto uradi kasirka iz maksija druga je tematika.