KRATEŽIRANJE: vaša omiljena oficijalna tema za diskusije

1. Ne mogu da se otmem utisku da su se određeni ljudi pronašli uvređenim činjenicom da njihovi cyber ortaci nisu za njih glasali. To se sad najbolje vidi. Ubeđen sam da je barem 30% učesnika kalkulisalo i računalo da imaju a priori nekoliko glasova od strane autora koji ih (ono kao) vole i koji će im u startu dati glas. Ne kažem da toga nije bilo, ali nije bilo u toj meri da se u startu znaju pobednici. A najbanalnije od svega mi je kad vidim da se zreli (pardon, "zreli") ljudi ponašaju kao deca i plaču zbog takmičenja na Vukajliji. Ovo je još jedna u nizu malverzacija koja je pokušana da se uvede u mainstream, ali nije uspela... barem nije sad.

2. Prvo, takmičenje je dobro organizovano, kao i prošlo.
    Drugo, bolje je u toku samog takmičenja utvrditi gde može da škripi, da bi za neko sledeće tekmičenje mogla da seutvrde još bolja pravila.

Ciklone, nije da ti se ulizujem, al imaš moju potpunu podršku! Ovo je stvarno ekstra i treba nastaviti tradiciju! Hvala ti na ogromnom trudu, nije ovo ni malo lako.

To što nema moderatora na takmičenju je iz prostog razloga: davanje šanse ostalim auutorima da se iskažu.

To, ako prema kome nije korektno, to je onda prema samim modovima, celt je lepo rekao da bi voleo i on da se dobro zabavlja.
    A druga stvar, povodom toga je Brus, čovek koji je nekada bio mod, a sad regularan autor koji se takmiči, i ekstra čovek cepa.

Toliko sam ja hteo da kažem. Hvala.

3. Ciklone, nije da ti se ulizujem, al imaš moju potpunu podršku! Ovo je stvarno ekstra i treba nastaviti tradiciju! Hvala ti na ogromnom trudu, nije ovo ni malo lako.

nije da ti se ulizujem

da ti se ulizujem

ulizujem

Ma, neeee, sam' se tako češljaš, olololo. ;-)

4. Неш добити одабрану!

5. Sve u svemu poenta je da pročitaš, glasaš za koga hoćeš i to je to.

Preporučljivo je da glasaš za bolju defku, a ne za autora, ali ne može da se spreči niko da glasa po autorima. Opet, ako si u tripu da neko treba da ti glas jer ste dobri drugari, onda nemoj da učestvuješ, jer nije to poenta.

Pravila su dobra i toliko jebeno jednostavna, da ne može jednostavnije.
    Pročitaš defke, glasaš između dve u svakom paru i to je to. Ne može jednostavnije.

Greška pri brojanju je jedna od onih koje mogu da se dese. Eto ovo je peti šesti turnir, pa se jednom potkrala. Ko mu jebe mater. Ko da je to bitno. Ko da je i bitno pobediti.

Evo ja važim za nekog ozbiljnog autora ovde, pa sam prva dva turnira ispao u prvom kolu, a treći sam dogurao do drugog kola. Šta sad? Treba da pizdim zbog toga?
    Zajebancija je ovo i fina prilika da napišeš par čitanih defki ili pročitaš nekoliko odličnih kojih bude na svakom turniru. To je to. Ništa drugo.

6. ja sam sad prvi put prošao prvo kolo, u ekstazi sam zbog postignuća :)

7. Pa dobro, nije loše iskoristiti priliku... lololo
    Ne, ozbiljno, takmičenje je ekstra i pre svega sam ispisao ovo sa namerom da te ohrabrim da opet organizuješ ovako neko takmičenje, jer mi se zaista sviđa i opet planiram da se prijavim...
    I svaki put mislim da će biti bolji i bolji na osnovu iskustva i saznanja šta nije valjalo u prethodnom. Al zaista.

EDIT: Tek sad vidim Džonijev post. I meni je prvo takmičenje, i ispao sam u prvom krugu, ali mi je tako dojajno!! I pratim ga do samog kraja, i prijavljujem se opet za sledeće ako bude bilo mesta.

8. Bezze mi ovo što moram da glasam za sve. Ok, dam + il - al kad moram na silu da biram autora to mi mnjaaaaaah.

9. e do jaja, vejv rajder podrzava, kontam da ciklonu mnogo znaci to ohrabrenje.

10. Оно прошло је било пуно боље из практичних разлога. Незгодоно је задати тему за кратеж, опет су то углавном сленгови. Неке теме је тешко дефинисати на више начина, тако да ко прије дефинише има веће шансе. Још сам прије негдје написао да би МОЖДА било боље да су даване неке оквирне теме гдје би било више простора за калкулације...гдје оно бјеше толет папир...

11. Nemam pojma, uvek ima neka sitna nijansa koja mi izdvoji defku za koju glasam. Ponekad su blizu i moram malo da razmislim, ali u principu uvek nekako jedna je makar za mrvicu bolja. Mogu i odmah da dam plus ili minus i odmah vidim ime autora. Svejedno mi je. Ne glasam za autoa i smatram da je čovak lud ako će se naljutiti na mene što nisam glasao za njega, kada je po meni, ovaj drugi napisao bolju defku, pa makar za mrvicu.

12. Razumem ja tebe, Skočimiše i razumem sve one koji ne mogu da se odluče. Ali, ipak bi trebalo dati neki glas, jer može da odluči pobednika u duelu (ili grupi).

Jasno, mogao sam da stavim da se može preskočiti glasanje za neke parove (ili grupe), ali nije to to.

Prošlo takmičenje smatram boljim, jer više volim duže defke, a plus su mnogi pokazali da imaju žicu za smišljanje defki-eseja. Ovde su mi defke lapo-lapo, jer ne volim previše krateže, ali moram priznati da su me neki oduševili.

13. Sve u svemu pravila su dobra, bolji sistem glasanja se ne može napraviti, barem ga ja ne vidim jer ona moja ideja o 10 sudija je ipak malo ekstremna i to je to. Saden def sistem je jedini primenjiv ovde i sve je kul.

14. Prošlo takmičenje smatram boljim, jer više volim duže defke, a plus su mnogi pokazali da imaju žicu za smišljanje defki-eseja.

Слажем се. Од како је било то такмичење есејских дефки, и ја сам добио мотивацију и инспирацију па сам се покренуо и узнапредовао колко толико. А приметио сам и поред овог такмичења, да аутори који не учествују, пишу много више и квалитетније дефке него пре.

15. Pa ono i ja volim duže definicije, ali valja ovako malo praviti i za kraće defke, drugačiji tip i sve to. Da se malo razbije šablon.

16. Ciklone, nije da ti se ulizujem, al imaš moju potpunu podršku! Ovo je stvarno ekstra i treba nastaviti tradiciju! Hvala ti na ogromnom trudu, nije ovo ni malo lako.

Каквог је укуса влашка гузица? ехехех

17. e do jaja, vejv rajder podrzava, kontam da ciklonu mnogo znaci to ohrabrenje.

како волим седпласов сарказам :3

18. како волим седпласов сарказам :3

E do jaja, Boltu se sviđa Sedplasov sarkazam, kontam da Sedplasu mnogo znači to što se Boltu sviđa Sedplasov sarkazam.

19. Немате ви појма, требо сам ја да се пријавим.

Зјебвм се, јебено је смишљати на задати појам. Ал не могу да гласам кад ми се не свиђа, шта ћу... Можда следећи круг буде боље.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.