Istina o Černobilju

1. http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/
    Evo linka do sajta Elene Filatove, koja je na svom motoru obilazila delove Ukrajine i Belorusije, iz kojih je ne tako davne 1986. godine evakuisano stanovništvo, usled katastrofe u nuklearnoj elektrani Černobilj. Fotografije su sablasne, a sam sajt je veoma koristan, pre svega jer Černobilj više skoro niko ne pominje (osim u neslanim šalama), a trebalo bi znati bar nešto više o tom strašnom mestu i samoj katastrofi...
    Pogledajte.

2. Ја сам баш скоро читао опширно о целој катастрофи. Јебига, људска глупост и неспособност. Нуклеарне електране су супер изум, али нису за дегенерике. Зато сам против њихове изградње у Србији. Побили би нас као пацове.
    Иначе, родио сам се 2 дана после експлозије. :Д

3. Znaci, 28. aprila, ako se ne varam :)
    Mene je ova prica zainteresovala toliko da sam postala opsednuta time da sto vise saznam o ovome. Neverovatno je koliko je nekome bilo vazno da prigrabi sto vise para, pa makar stavio na kocku zivote tolikog stanovnistva. Eto, da povezem pricu sa sada aktuelnim - A H1N1 gripom: Kad god je u nekoj zemlji izbio ozbiljan problem koji je morao da se tice celokupnog stanovnistva -to se zataskavalo, jer se vlast plasi osude. A evo, o gripu se prica gotovo neprekidno, na tv-u, u novinama... A koliko ljudi umre samo od raka, o tome se ne prica.

4. Moja keva je meni pricala da u njenoj zemlji(Severna Rumunija,rumunski deo Moldavije blizu granice sa Ukrajinom) je nastao haos i krenulo je masovno pustosenje po ulicama,razbijanje,obijanje radnji.Tad je moj brat imao tri meseca,moja majka je tad izgubila mleko i nije mogla da ga doji,a nije smela da izadje iz stana da kupi mleko,kasice za bebe,nista em ovi divljaju po ulicama em ogromno zagadjenje!!!Brat je imao jako slaba pluca i momentalno bi umro od zagadjenja.
    Nekoliko dana je izdrzala sa njim u stanu.
    Uzas zivi!A,posle toga je jos i fras dobio!
    I to je preziveo!
    Sad je ziv,zdrav i prav da kucnem u drvo!!!Hvala Bogu!

5. Ентузијасткиња
    "Kad god je u nekoj zemlji izbio ozbiljan problem koji je morao da se tice celokupnog stanovnistva -to se zataskavalo, jer se vlast plasi osude."
    Рокејнџл
    "..nastao haos i krenulo je masovno pustosenje po ulicama,razbijanje,obijanje radnji."
    Шта мислиш, што ли власт заташкава?
    А и да не буде да само неки немају појма:
    http://library.thinkquest.org/17940/texts/nuclear_disasters/nuclear_disasters.html

6. Priča se da će kod Kostolca blizu termo da naprave i nuklearnu elektranu, kao da nije dosta zagađanje na tom području.

7. Motocikli su zabranjeni u zoni... Evo linka od tvwww epizode o njoj i Černobilju http://www.tvwww.tv/epizoda/epizoda-7

8. $Новајлија: Нуклеарне електране не загађују околину ако се њима управља како треба. Проблем је у томе што би Срби то сјебали, исто као и Украјинци, па би онда било загађења.

9. apocalypto uze mi rec iz usta....tako da tu s motorom mozes zaboraviti

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.