Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
LOL kakvu sam glupost otvorio.
Прадеда био заробљен, у првом рату, поћерали га возом до Будима, у логор, успут се договорио са још пар ликова да када воз стане, да убију стражаре и да крену у бежанију. Када је воз стао ови убију чувара и сав народ крене да бежи, ови запуцају и погине ту људи док су бежали. Ишли пешке, зна ми отац колико дана, путовали ноћу, а преко дана се крили и још каже да су живели на песници лоја од козе , ваљда га лизали лол
Moj otisao u Nemacku da radi kad se zaratilo. Kontao da se vise nece vracati i napumpao neku svabicu tamo. Posle kad se vratio bile u kontaktu baba i ta svabica neko vreme...
Drugi šarvar
Srpsko selo Komić, Lika, rodno mesto i babe i dede s očeve strane...Deda 41' očo u Partizane, uglavnom se po šumama klali sa Ustašama i Četnicima, Švabe retko i da su videli za vreme rata (jebem ti "svetski" rat da ti jebem). Baba, s druge strane, imala daleko traumatičnija iskustva, a tu pre svega mislim na 42' godinu, prilikom kada su Ustaše i donedavne komšije došle u selo i pred ženama i decom poklali sve muškarce koji su bili ostali, između ostalog njenog brata i oca...i to pred njima. Pričala mi je par puta o tome, uvek bi joj usta zadrhtala pri tome. Ja neam pojma kako neko to uopšte može da doživi, kamoli nastavi dalje sa životom i izrodi porodicu posle...
Elem, hteo jedan da zakolje i nju (jer je počela da urla), al je spasio jedan ustaški oficir koji je bio zaljubljen u njenu stariju sestru. Nedugo posle toga, odbegne ona u šumu i počne da pomaže u partizanskom sanitetu, kao medic.sestra. Često su morali da menjaju lokaciju poljske bolnice zbog ustaških napada, pa bi u tim prilikama svaka od njih morala da prti jednog ranjenika, onako vukući ga jednim delom nosila po zemlji. Jednom nisu bili stigli na vreme da se "presele", oni koji su mogli, pobegli, a ove koji su ostali Ustaše poklale ko kerove, onako dok su ležali.
Ima toga još, svakako se divim svojoj baki šta je i kako preživela.
Moji đedovi, se u ovom zadnjem ratu 91, toliko napili, da ih je ujak našao kako spavaju na pola metra od bunara, koji je bio u ravni sa zemljom. Inače jedan od njih je na koljevini spičio 2l šljive i jedini nije dobio trihinelu.
Imam vazdan ratnih priča, nešto svojih, a nešto od mojih starih. Neke od njih sam pretočio u, veoma uslovno rečeno, definicije na ovom sajtu, a veći deo ostao je neispričan. Sad nešto baš i nisam "in a mood" za pisanje pa samo da se upišem na temi.
Прадеда са мајчине стране био у краљевој гарди, пратио га по целој земљи, након капитулације вратио униформу, а понео пиштољ кући који је после рата продао, када се вратио оженио се мојом прабабом и није учествовао ни на једној страни
Pradeda bio Rus, lična garda cara Nikolaja (drugog valjda, jebem li ga)
Kad je taj car svrgnut, pradeda uteko za Crnu Goru, sve pare izgubio, a bio bogat.
Evo ja sad nisam bogat.
EDIT: nie deda nego pradeda
Он богат, ти гоwно
jugosloven123 koliko imaš godina?
Пре неки дан причамо ја и другарић и ја споменуо некако Калабића. И он каже како му причао деда, који је био курир у другом светском, да је видео Калабића како коље неке људе. Каже, како тебеније заклао, каже био сам ја далеко, па како си видео да је он? Матори је загрижен комуниста лоло, мада могуће је...
Kad je taj car svrgnut, deda uteko za Crnu Goru, sve pare izgubio, a bio bogat.
Evo ja sad nisam bogat.
to bi značilo da ti je pradeda rođen negde cca 1870-tih lil 80-tih, a deda utekao kad je car svrgnut 1917, s obzirom da kažeš 'utekao', znači utekao kao politički protivnik? jer bi onda to značilo da je 1917. godine tvoj deda imao oko 20, minimum 17ak godina, znači da ti je ćale rođen 1920-tih, a ti krajem 1940-tih ili početkom 50-tih, što znači da imaš oko 60-70 godina.
s obzirom na to što ti piše ispod fotke na profilu
and then just touch me
until i get my
satisfaction
TU-RU TU-RU
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Najbolji trol je onaj ko to i ne shvata.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
AL TOETO, AVANGARDA! PLEJEVE NEMAMO, DVOJKE NA PLEJA, KRILNI CENTAR NA PLEJA, KRILNI CENTAR NA CENTRA, CENTAR NA KLUPU, TROJKE NA CETVORKU, DALO U CIRKUS , NE ZNA SE KO KOGA KEREBECI AL NA KRAJU KURVA UVEK BUDE JEBANA!
ti imaš maks 17ak godina
kao tvoj deda kad je utekao
Ne kenjaj, mrzelo ga da pise pradeda pa napisao deda LOL
i moj deda isto bio carski gardist on je bio rus iz pljevalja, doduše moj je pobjego u mojkovac, manifestovali ga dolje u bistu preljep dedo moj dobri laka mu crna zemlja †
elem, pradeda moj, bogiša, otišao u španiju kao dobrovoljac, bio crvendać jbg, i sjebali ih fašisti, pa je pobegao u pariz. tamo blejao neko vreme sa nekim crncem , mali crnja, presmešan, al šio je kako je pevao i svirao. tu upoznao neku pičoku koja se haos naloži na njega i kao fazon ti si ljubav mog života znate već kako to ide. a prc, upadaju švabe u pariz, on nije smeo da ostane kaže sjebaće ga, već se pročulo da ima tu španskih boraca i morao da pali, a riba bila u fazonu ajde ti na voz, a ja ću doći oko šest. i on i crnja na voz za dole za marsej i ova ga ladno ispali riba...
tu pobegli on i crnja negde u severnu afriku, pradeda moj bogiša otvori kafanu, kazino, balkan, ćevapi, rakija, nači šou. e sad fazon tu je bila neutralna teritorija gde je bila kafana, pa je bilo i višijevaca, i otporaša i ono fašista, švaba, italijana, pičke materine, al nema, svi u kafani fazon piju... i jednom ono standardica kao veče, dolazi lik s papirima fazon specijalna propusnica od šarla de gola da može da se prođe kuda god, niko da te ne pita (rat bio uveliko jbg), a bogiša bio fazon da pobegne u ameriku i batali sve u kurac. al opet prc, jedno veče pojavi mu se pičoka iz pariza ladno, s nekim otporašem iz češke, ono revolucionar neki, facetina laslo se zvao. i fazon ona i laslo došli tu da kao izbleje, pošto se odatle palilo za lisabon pa za ameriku, al kurac švabe namirisale lasla i nemož papire da sredi, a bogiša vido svoju pičku opet, poludeo. a ona fazon isto (pošto je bila u braku sa laslom a on bio u logoru dok je ona bila u parizu s pradedom bogišom i jbg, zajebana situacija) i kao ostaviće ona lasla ko ga jebe, a oni zajedno u ju es ej da pobegnu, i bogiša fazon ajde, al da zajebu lasla jer je njemu rekao da im je sredio papire. al šmeker je uvek bio, odu do aerodroma sa laslom - i kurac, on fazon kaže joj mrš kurvo snjim koji ćeš mi kurac... i tako je ispao faca najveća na ono kugli jebenoj
Brt, ladno su ti ekranizovali dedu. Zakleo bih se da sam gledao film sa tom radnjom :O
meni žao što nema eleka, on ima kul pričicu :(
Znaci moj otac je direktan potomak mog pradede? genijalna izjava.
EDIT: Da, imam 17 godina. I neam pojma iskreno cija je licna garda pradeda bio, znam da se zvao Gavril i da je bio politicka izbjeglica nakon svrgnuca nekog tamo vladara ruskog jebem li ga.
EDIT 2: tek sam sad vidjo da sam se zajebo lololo. znaci nije deda uteko nego pradeda.
I ti si vjerovatno u prošlom životu bio vojvoda Stepa. Tako to ide
Čukundjed bio vođa ozrenskih četnika, i četnika zapadno od Drine.
Poyy
jest' da ga ubiše kasnije, al' šta je tu je