Niški lobi

1. Pa neki smo si tu stalno, al' smo kasno saznali za ovu temu! Jebote, koj' sam ja lik!!! Inače, rođena Nišlijka-IV generacija. Vrlo ponosna na svoj rodni grad, jer ima bogatu istoriju, jes' da se malo ili malo više poseljačio zadnjih par decenija, te odatle taj "seljački " govor. Prave, stare Nišlije govore normalno i sasvim razumljivo. Npr. Nišlija će reći: "Ja sam si iz Niš", ali nikada: "Izvolite doći u mome gradu, sedite na klupi, izađite na glasanju i sl". To može da se čuje malo južnije, ali ne i u Nišu. Zatim, staroniški govor definitivno nije onakav kakvim ga mali Đokica Šotra zamišlja! Prema tome, čitajte Stevana Sremca, a ne gledajte Šotrine filmove! mislim, svakako na one koji se odnose na stari Niš. Da ja, na primer hoću mogu i ovako da govorim- lelke, majke, al' si je kasno. Treba si idem na spi(j)enje! Kad sutra iskočim na sokak ima bidem kako da sam se cel' noć bila sas sotonje, pa kad me bidu videli onija moji kardaši ima da bide golem kalabal'k! Što ću si posle praim? Ima si ripnem sas železnički mos' u l'dnu Nišavu! Ima si naprajim tol'ki kalabal'k, pa će svi da pituju: "Kude je taj Niš"?! :)))

2. moram ođe napisati da su ove nišlije prejaki likovi, skoro pa ko krajišnici... a i složni su u pičku materinu... je l' ima tamo neki sazdanović ili tako neki poznati gradski fudbaler?

3. Ja sam iz Aleksinca, ali rodjen u Nisu! Ja tek skoro provalio da ima ova tema na forumu.. :D
    Pozz Nislijama i okolini.. :D

4. aj na pivo. dosadno mi je :)

5. a sad mi se javljaš u pola 12.. jeba ga..

6. Glogovcanin, blizu Nisu od Aleksinca, a vi sad mozgajte gde sam. :)

7. ja kad se setim...kad sam bio po Nišu pola 12 me nikad nije sputavalo...

samo za Nišlije:

http://www.youtube.com/watch?v=iFAYz1_HJ4s

8. Sterijo, identifikuj se! :D

9. Znam de je Glogovica.. Kako da ne znam.. :D Ali neverujem da me znas.. Ne znam nikog odatle..
    @Christine: Nikad nije kasno za pivo! :D

10. Jebiga, jedino ako nisi mnogoooooo mator, sajaznam preko 22 (staraiji ne se vredjajte), ako te ne mrzi, iskucaj mi u privatne poruke samo koje si odeljenej bio negde, srednja osnovna i gen, i cin, a i serijski broj. :D
    EDIT: Il' ako si 96 i mladji, tek' te tu ne zanm, garantovano.

11. ako te ovaj mali ne zna ja te sigurno znam jer sam uber kul.. :D zajebavam se.

12. Kris, bez lazne skromnosti, svi mi znamo da si tako kul da bi casu visjika o'ladila. lolololo :)
    EIT: Kad bolje razmislim, to bo verovatno pre pivo 'ladila.

13. Iako ne znam Kris, verujem da bi ona utepala ne jedno, nego dve piva.

14. ma, za'ebana sam ja.. k'o kratko ćebe :P

15. Kad je vec prica o pivu, mi bese diskutovali o nekom pivu kod Rivala pa kod Lesija, al' ne lezi vraze! Lesi zatvorio...

16. Лесковчанин, али већ две године студирам у Нишу и планирам да се овде скрасим, оженим, запослим и тако...нема ништа ново, све по старо :)

17. Ponosno, i ja sam Nišlija :)

18. Кад почиње јебена Нисомниа, јел зна неко ???

19. Такође. Рођен у Нишу, живим у Нишу.

Поздрав за Нишлије и округ.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.