Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
ali akcenat nema nikakve veze sa "frljanje s' padeži" :)
Nema, ali idu u tandemu :)
Ne mora nista da mi objasnjavas, znam o cemu pricam :)
Lepa zastava! South side...
E, necro, stvarno ne znam sta da ti kazem...sve si reko sa ovo "bedno", nemam komentar.
Bigaje ;)
Licno sam prisustvovao situaciji u BG, gde je lik u odelu sa kravatom (ko pravi gospodin), pricao fonom kao da je i dalje u rodnom selu (citaj okolina Leskovca) na zgrazavanje svih u pekari :D:D
Ne radi se samo o akcentovanju, nego ga ja sto sam iz Zajecara blago receno nisam pola razumeo sta je pricao.
Htedoh da mu kazem nesto, al ae, necu da se pravim pametan :)
zgražavanje? ja se zgrozim kada neki likovi samo da bi ispali cool počnu da udaraju u beogradske bandere. skroooz bzvz.
Da se nadovezem na necra, a kroz ovo sto je rekla Christine (Christine, slazem se :)...hvala na reklami)...ja apsolutno podrzavam tog lika koji je na taj nacin razgovarao. I ja bi tako uraadio. Sta mene zanima sta ce da kazu pet, sest totalna neznanca iz neke beogradske pekare, ja cu sa nekim ko je iz mog kraja telefonom da pricam kako sam se naucio i naviko. Sve ostalo bi bilo smesno i beogradske bandere :)
tako je! :D
Vlajko, da se razumemo, ne osudjujem ja nista, samo mislim da bi covek morao barem malo da se emancipuje kada ode u drugu sredinu. Ne kazem ja da treba sad da se stidis porekla ili ne znam ni ja sta, ali vodjen tom logikom: "bas me briga sta ce ko da kaze", nas covek, kada ode u Austriju da radi, i kada mu dodje krsna slava, okrece prase na sred dvorista kao i da je i dalje u rodnoj Surdulici, na uzas Svaba.
Istom logikom, i u Beogradu, a i u drugim gradovima ima likova koji valjda i dalje misle da voze traktor u rodnom selu, pa tako voze i po gradu.
Nije da ja sad nesto vredjam ili ne znam ni ja sta, ali meni je govor u jugo-istocnoj Srbiji blago receno seljacki. To je moje misljenje. Mozda je nekom iz Novog Sada bilo zanimljivo da gleda Ivka i Zonu Zamfirovu, ali brate mene je to odmah podsetilo na jezik kojim moja baba prica sa mojim dedom..Jeste da je to arhaicno, ali bogami i nije se mnogo promenilo u tim krajevima...GI, GU i slicne zanimacije ne podnosim nikako :D
Ne mora da se ljutis i vredjas..
Pozdrav
Nit se ljutim, nit vređam, samo mi je totalno nelogično ovo o čemu pričaš, mene zabole, ni iz džepa, ni u džep...Ja svoje mišljenje o ovome neću nikad da promenim.
A ovo za prase, nema nikakve veze sa telefonom!
Не могу, а да не прокоментаришем Некров пост...
''Vlajko, da se razumemo, ne osudjujem ja nista, samo mislim da bi covek morao barem malo da se emancipuje kada ode u drugu sredinu.''
''Istom logikom, i u Beogradu, a i u drugim gradovima ima likova koji valjda i dalje misle da voze traktor u rodnom selu, pa tako voze i po gradu.''
А Београд је иначе еманципован град? :) Хахахахахаха! Видиш, кад сам се ја из исте те Сурдулице, коју помињеш у негативном контексту, пре неколико година доселио у Београд, схватио сам да сам еманципованији од већине рођених Београђана које сам упознао, те да су неки имали штошта позитивно од мене да науче, а не ја од њих. Не кажем да су сви људи одоздо као ја, али брате, немој да генерализујеш. Да ли је неко сељак или не, и да ли има сељачке навике, нема никакве везе са поднебљем у коме је растао, већ са памећу и васпитањем.
''Nije da ja sad nesto vredjam ili ne znam ni ja sta, ali meni je govor u jugo-istocnoj Srbiji blago receno seljacki.''
Да ти објасним сад нешто као неко ко се бави лингвистиком. У свакој, али СВАКОЈ земљи на свету постоје огромне разлике у дијалектима, понекад толико изражене да људи с једног краја земље не резумеју оне са супротног, као код нас. И у свакој земљи људи из главних градова називају сељацима људе из мањих градова који не причају правилно. Али то је бесмислено. Не можеш неког називати сељаком само зато што је одрастао на месту где се хиљаду година уназад прича тако како се прича. А и ви Зајечарци сте нашли да критикујете нечији акценат... xD Шалим се ја, али није у реду.
Иначе, мислим да су огавне серије на ТВ-у (које имају масовну гледаност), у којима су људи са југа представљени као примитивци и као људи са ниским моралним стандардима умногоме допринеле тако лошем доживљавању људи с југа од стране људи из других крајева, те отуд твоје згражавање, Некро.
Nemam strpljenja da pročitam, ali je bilo pitanje vremena kada će se potegnuti pitanje naglaska.
Svejedno, mogo je da bude bilo koji deo Srbije, opet bi se desilaq veoma slična stvar.
Uvek je neko bolji, a kad nema ništa kvalitetnije, onda se potegne razlika...u naglasku...bilo čemu.
Џимивам је све рек'о.
Ne zgrazavam se ja nikako, samo kazem da je u jugo-istocnoj Srbiji (gde i ja zivim) uglavnom "redneck" mentalitet :)
Ne zgrazavam se ja nikako, samo kazem da je u jugo-istocnoj Srbiji (gde i ja zivim) uglavnom "redneck" mentalitet :)
Drugarski pozdrav sa istoka domovine :)
http://bmia.files.wordpress.com/2009/04/confederate-flag.jpg
Ma necro, opusteno, sad sto se nas dvojica ne slazemo, i sto ja mislim da je u celoj Srbiji redneck mentalitet, a ne samo u mom i tvom delu, nije razlog da ne uzivamo u sajtu...samo da nisi pomenuo da ti se ne svidja taj dijalekt, do svega ovoga ne bi ni doslo :) Drugarski pozdrav i za tebe...
Dzimi...legendo!
..a ja mislim da je muškatla neka profesorka/nastavnica srpskog :D
evo i ja iz Nisa :-)
zz komšijo :D
zz komsika :-)
apdejt :)