Prijava

Дакле, шта мислите о Добрици Ћосићу и зашто?

Тему отварам зато што о истом не знам скоро ништа сем пар књига за које сам чуо али нисам читао, да је био у некакав борац у ДСР и да је први председник СРЈ и још пар биографских података. Други разлог је што ни за једну особу нисам чуо да је једни толико хвале а други толико пљују, а да ја немам појма о чему се ради...

Има тема, изгуглај.

И то релативно скоро била.

ima tema, moguće da je i zaključana
bez nekog zalaženja u njegovo pisanije i djelanije, zašto bi iko mislio išta pozitivno o matoroj budali koja sebe naziva ocem nacije?

Levičari ga nazivaju srbijanskim fašistom i jednim od najodgovornijih za ratove. Mada, ubeđen sam da čiča zna dobre viceve o Hrvatima i Bosancima. Valjalo bi ga dovesti na sajt dok je još živ.

Дајте линк те теме. Ја сам у главном од блиских ми људи чуо лоше о њему, мада ме занима баш шта ће све људи да кажу, поготову они који га бране.

Па он за левичаре и јесте она најгора врста. Која почини апостасију (ако сам погодио термин). Како је у религији то највећи грех, тако је и у комунизму.

On je primer kako ti se u zivotu okolnosti mogu okrenu naopacke. Da su se stvari odvijale drugacije po Srbiju zaista bi bio legenda. Pokazao je katastrofalno neiskustvo u politici, misleci da ce kada dodje do polozaja moci da izmeni nesto sam, na sta se Sloba samo nasmejao i pustio ga da zglajzne. Da bi se covek bavio politikom kod nas mora da bude govno. E onda mu se desilo ono sto se kod nas desava svima koji na neki nacin padnu, podsmeh i omalovazavanje, a ujedno je i ostario, starih zasluga se niko ne seca i sad je tako matorac za zapisati.
A bio je dobar pisac i zaista je bio Srpski nacionalista. I Draskovic je bio dobar pisac, ali je govno i pliva jos uvek.

Ima lepe dečije pesme.

Ima lepe dečije pesme.

Mislis na Erica?

Хахахах
Океј нисам знао да има тема, нек закључа неки мод.

Mislis na Erica?

Ne, mislim na Ćosića.

Erić je pisao "Vreme smrti".

Dobar je bio Dobrica Ćosić, moram da priznam. Ne treba ovako potrebna tema da zamre, pogotovo danas kad smo okruženi stranim plaćenicima, petokolonašima i soroševim legijama.

Сморко. Старији брат Томе Смора

Voleo bih da gdin Jovičić iznese svoje mišljenje - da li je Dobrica Ćosić kriptofašista i ko je gori, on ili Tuđman?

Dodatak: Dobrica ili Tuđman, ne Jovo ili Tuđman.

Tuđman je ipak imao kraće govore.

i unuka pornićara

Dakle slažemo se - Tuđman > Jovičić.

Cim se zove Dobrica mora da je dobar a da li je njegov prededa stvarno bio cosav to samo on zna :) (nemoj te da me ubijete HVALA!)