U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Али је Шћепакадабра успео синоћ да пребаци живи зид из слободног ударца. То је нешто! :))))))))
Додуше послао је лопту тако високо да личи као претварање у рагбију. Таман би могаода пређе у Рагби Клуб Партизан, да има неке користи и од њега. :))))))))
Е јесу одиграли интелигентно и тимски, баш ме обрадовали. Митровић ко матор.
Све нешто као нећу да се надам, ал' опет... Провалите што имамо надолазећу генерацију - Рајковић, Настасић, Марковић, Нинковић, Митровић, Савићевић, а могу и ови мало старији да им се придруже, типа Љајић, Ђуричић.
Добро, наравно то није све, биће ту још неких из ове репрезентације сигурно и неких старијих, ал ето, опет имамо шансу за врхунски тим, додуше вероватно ћемо је опет засрати ал ае...
Uništiće oni njih, ne brinem se ja za to :D
enemi, razmišljo sam o tome. al sve će to otići niz kurac
Знам, знам... Зато и кажем:
Не бих да испадам песимиста, али зар се не сећате младих репрезентација 2004. и 2007. година и тадашњих прича како имамо будућност и да ћемо бити међу најјачима у Европи и на свету? Сетите се шта се причало за Лазовића, Миловановића, Јанковића, Басту, Перовића, па потом за Качара, Смиљанића, Гулана...
Мало повреде, мало менаџери, мало раскалашан живот и све падне у воду.
Kačar je igračina, ne diraj Gojkaru.
Ма Качар јесте играчина, али су га повреде спречиле да направи бољу и успешнију каријеру. Заборавио сам и Слободана Рајковића, који је био "чудо од детета" па ништа не уради.
prvo ocu da kazem: jedan uspeh mlade reprezentacije ne znaci da cemo imati jebitacnu matoru reprezentaciju od istih igraca, pa i da je situacija mnogo bolja nego sto jeste.
ali, ono sto je dobra stvar kod ovih mladjih reprezentacija je sto politika jos uvek nije previse jaka pa ne drkaju selektora (e moras da uzmes ovog ili onog, pa podbodu igrace protiv njega, pa njega na igrace, pa novinari krenu da selektuju sastav, podbadaju i ostala sranja), posto sa 19 god nema nekih velikih para da se vrte. samim tim, odabrao covek dobre klince, a ocigledno je da ume to da radi, motivisao ih i uigrao i ono dodje dobar rezultat.
e sad, idealno bi bilo da ovi klinci i dalje treniraju na ovaj ili onaj nacin zajedno, i da za dve godine vidimo sta mogu na U21 sampionatima.
a onda kako jacaju jedan po jedan psihicki i fizicki da podmladjuju matoru reprezentaciju i da imamo dobar tim koji ce standardno da ucestvuje po evropskim i svetskim sampionatima, a bogami i da se vidi neko cetvrtfinale, polufinale ili stagaznam.
ali, plasim se da ce od sutra toleti, djure i luke poceti da mesaju prste. sta rade ne znam, ali dok se dodje do matore reprezentacije, ode sve u kurac, a drulovic u kinu da trenira ding dong.
kako god, mora da se radi sa ovima, i to bez zezanja. puno utakmica, treninga, hiljade i hiljade suteva (i sklekova :) i mozda i dodjemo do nekog cetvrtfinala i pored ovih toleta gore sto sam naveo.
(nisu samo ova trojica, cela mafija je tu aktivna - najgori su ko i uvek oni sto ih i ne znamo)
ne rekoh, za sampionsku matoru reprezentaciju treba mlade da osvajaju svake druge godine neki sampionat. ove godine u19, naredne u21 u finalu, naredne petlici, da konstantno mladi budu u vrhu jedno 10 god, i onda dobijes jaku matoru reprezentaciju.
ne moze samo jedan bljesak, razvuce se to do 30te godine.
ocigledan je plan da se u srpskom fudbalu forsiraju deca i taj plan izgleda daje rezultate. bar u mladjim selekcijama. mnogo mladih igraca igra u radu, ofki, vojvodini, jagodini, partizanu... pa svuda osim u zvezdi. taj djura selte u svojoj ekipi ima mitrovica kao standardnog napadaca. hajde da ne pricamo za koje ce pare otici, sumnjam da ce ispod 8 (zvezdin najveci transfer u zadnjih 10 godina je 6 miliona).
moje neko vidjenje srpskog fudbala je pokusaj da se sto vise igraca napravi i proda a parama da se zakrpe rupe i kolko tolko osposobe tereni za normalno igranje fudbala. mnogo stadiona je renovirano u zadnjih 2,3 godine, postavljaju se reflektori, jagodina,krusevac,nis, imaju predstavnike u "super" ligi. ogromna je razlika izmedju ove, i tramvaj lige koju smo gledali pre dolaska tomislava karadzica.
srbija je treca po broju igraca u evropi a da ne igraju u zemlji iz koje poticu i taj podatak nesto govori. odmah smo iza brazila i argentine ako se ne varam.
e sad klubski fudbal nam je ocajan, slazem se, ali ocekivati da se sa igracima od 18, 19 godina moze ostvariti neki veci uspeh je nerealno.
kao navijac partizana ocekujem da scepovic prepisava po evropi. on decko ima 22 godine! i sad cekamo napadaca od 18 da dodje iz mlade reprezentacije i da zabije bugarima bar 2 komada. od ninkovica se ocekuje da ove godine postane vodja ekipe. pa vreme mu je, u decembru puni 19.
markovic sasa, strelac gola, ima 22 i vec je odigrao 160 utakmica u nasoj najjacoj ligi, jojic 21, strelac gola u derbiju, takodje prvotimac u partizanu...
poenta je, ubacis 7,8 igraca ispod 24 godine u startnu postavu, na evropskoj utakmici protiv ekipe koja koja je sastavljena od iskusnih igraca, dobro placenih, na gostovanju gde te sudija ojebe sa kartonima i opet izvuces kolko tolko povoljan rezultat pred revans... kada tako pogledas mozda poraz i nije toliki neuspeh
Jeste ova današnja liga je bar 2 puta slabija a Partizan i Zvezda više ni amatere ne mogu da nakantaju nego se tresu za prolaz dalje a protiv veličina iz Bugarske, Jermenije, sa Kipra i Malte da ne pričam. To su već velike fudbalske sile.
Sad sam već siguran da troluješ jer je malo nerealno da stvarno postoje njuške koje ovako razmišljaju.
pa jebem li ga, ili troluje ili ne vidi stanje...
kapiram, navijac partizana, partizanu dobro ide, pa onda je sve ok. ali, sve vise idemo na onu, da ja u svom selu budem najbolji. sad sto smo svi komplet bedaci kad malo sire pogledas, nema veze. ja sam najbolji bedak.
zbog te fudbalske mafije ne moze ni da dodje do neke ozbiljine privatizacije klubova ne bi li nekako dosli do novca potrebnog da se napravi tim. u danasnjem fudbalu ti "ogromni" transferi koje partizan pravi su pickin dim ako hoces da se standardizujes u ligi sampiona na primer.
umesto prodaj, bolje bi bilo da se odnekud privuku pare da se zadrze poneki igraci, jer se tu pare zaradjuju kvalitetom, a ne rasprodajom.
prodas kad malo bude zreliji. ili jebi ga trazis afrikei tako zemlje treceg sveta gde jos "tole" vlada, pa preprodajes.
pa razlika u organizacionom smislu, kvaliteta pojedinaca a ne timova, manja je razlika izmedju timova, neizvesnija je, bolji su tereni...
bugarska je trenutno druga u svojoj grupi, bez poraza, a nema NI JEDNOG igraca koji trenutno igra u iole ozbiljnom timu. ludogorec ima 6 reprezentativaca i svi imaju preko 26 godina. za razliku od partizana u ludogorec ne bi mogao sad da sastavi prvu postavu od 11 igraca iz bugarske jer imaju ogroman broj stranaca. kapiten ludogoreca ima 29 godina i nikad nije igrao van bugarske. znaci ludogorec ima tim sastavljen od bugarske reprezentacije i stranaca, sve iskusni igraci.
nisu to velike sile ali iskusniji su, imaju veci broj odigranih utakmica zajedno ma koliko perspektivne igrace imao ne mozes a da ovo ne uzmes u obzir.
za razliku od lige uefa svaka ekipa koja ostvari plasman u kvalifikacije za ligu sampiona ozbiljno priprema tim za ligu sampiona. svaka ima i realne sanse za to. opet ludogorec ima lika koji ne stedi novac da pojaca ekipu.
ako ekipa iz kipra udje u ligu sampiona ne znaci da smo samo mi gori od kiprana vec i poljska, austrija, rumuni, madjari, svi oni koji se nisu plasirali te godine u ligu sampiona.
a i tog tvog "nakantavanja" nesto i ne videh u kvalifikacijama, vise je bilo poraza "favorita"
kapiram da ti je paznju privukla recenica u kojoj pomenuh toleta, ali nije ti on kriv sto dugujete 50 milki, primate 3 gola od seste ekipe iz ukraine i nemate ni jednog iole perspektivnog igraca. u timu koji je osvojio u19 imate jednog igraca koji je odigrao 4 utakmice za crvenu zvezdu i to uglavnom prijateljske meceve. sve gore navedeno se odnosi na sve osim crvenu zvezdu, vi stojite u mestu, dovodite strance, ne pravite ni igrace ni pare i pricate kako vam je bitnije da osvojite ovu kako kazes 2x slabiju ligu od igranja u evropi.
prvi ste u komentarisanju kada partizan proda nekog, tipa malo je 5 milki za mitrovica a vi ste jednog vidica prodali za 4.5. sta je to tacno sto crvena zvezda cini za srpski fudbal??? prosle zime ste pokupovali sve sto je iole vredelo u ligi i niste uspeli da napravite ni jednog igraca osim darka lazovica koji se eto povredio. igraci vam odlaze u drugu nemacku i kajzerispor, stadion ne ispunjava uslove igranja ozbiljnih evro kupova a navijaci divljaju po ukraini.
Pa i ja sam navijač Partizana i Džoni je i Riha pa niko ne razmišlja ovako. Troluje 100%
Pazi ne treba tu para da bi se igrači zadržali jer Partizan je u poslednjih 5 godina od transfera zaradio oko 80 miliona evra čisto(znači i kad se oduzmu pare koje su potrešene za dovođenje igrača) i valjda je 3 ili 4 u Evropi po tome. Znam da su Porto i Dinamo jedino zaradili više. Znači para ima jer Partizanov godišnji budžet ne računajući transfere(plate igrača, trenera i ostali troškovi kluba) je negde ko 7, 8 miliona evra, ove godine verovatno ne više od 5. Klub bi sa zaradom iz prethodnih pet sezona znači mogao da pojača godišnji budžet na 10 miliona evra, da još 10 odvoji na pojačanja i da 6 godina ne mora da proda nikog kad bi situacija bila normalna i kad ne bi moralo da se daje političarima i kojekakvim mafijozama. I to sve bez sponzora, prodaje karata itd.
I sad će secikese klasične da prodaju Mitra za 5 miliona, prodali bi ga iz 3,4 vrv da su ovi rekli toliko i ni dinar više. Ako od tih 5 miliona 500 k ostane Partizanu treba da budemo srećni. Treba nahraniti gladna usta svih zainteresovanih strana.
celte privatizovati po svaku cenu je jedina opcija koja je ostala crvenoj zvezdi, partizan je recimo do guse u govnima ali jos nije toliko potonuo. po meni bolje je i ovako vadjenje nego privatizacija.
ako mislis da ce doci seik ili mercedes i kupiti zvezdu i partizan ja bih rekao da se grdno varas. u najboljem slucaju kupice je neki miskovic koji ce se izdrkavati 3,4 godine, prodati zemlju oko stadiona i sve vredno sto zvezda ima u svom posedu i udari katanac. moze mu se, njegovo je. prodaja dece je jedina opcija, bede su to pare, slazem se ali ne vidim kako drugacije
Janpi i ja smo se možda sporečkali tamo na temi i možda se ne slažem potpuno sa njim, ali ima i dosta istine u ovome što je napisao u poslednjih par postova.
Mada ostaje jedan veliki problem a to je ovo što je napisao Tucani:
ubiše nas mešetari, a ljudi koji sada pričaju da nam je liga sranje očigledno nisu doživeli da idu na utakmice i tri meseca ne izađu iz Beograda pošto je bila tramvaj liga, a kada najzad izađu, onda idu na gostovanje u Bački jarak.
Ovo je jedna velika istina što je napisao:
markovic sasa, strelac gola, ima 22 i vec je odigrao 160 utakmica u nasoj najjacoj ligi, jojic 21, strelac gola u derbiju, takodje prvotimac u partizanu...
s' ti blesav? sto ja? ne navijam za zvezdu, samo pricam realno sranje stvari. i oni su gomna ko i partizan. crne rupe srpskog fudbala.
nista, govnjari koji usisavaju novac, ko i partizan, a nista ne vracaju. samo sto malo slabije umeju to da odrade u trenutnoj situaciji.
sve bre to govna u vrhu srpskog fudbala picka im materina nepismena.