Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Nadam se da je ovo bila poslednja utakmica Trajkovića u Partizanu.
Koji kreten. Ali me zanima zašto uvek moramo da imamo nekog kretena u ekipi? Pa ja mislim da Partizan dobija toliko crvenih kartona u Evropi da se više i ne sećam kada smo završili tekmu sa 11 igrača. Naravno, svaki od tih kartona je bio potpuno zaslužen.
Ово је једна чињеница којој је свакако место на овој теми, да остане уткана док постоји наш фудбал.
можемо да се лажемо до прекосутра, да једемо говна са приватизацијама и причамо о животињама који играју по нашим тимовима, не знам да л' смо икад били већи фудбалски курац у европи, и нешто не мирише да ћемо испливати из гована у скорије време.
И без обзира кога партизан извукао на жребу, иако је повлашћен, без обзира шта урадио (а сумњам да ће ишта урадити), ова тема треба да се закључа, и да се закључа свака даља полемика у вези са српским фудбалом.
Pa nema na ovoj temi polemike, jednoglasno se svi slazu da nam je fudbal u kurcu. Postoji Tomislav Karadzic na Vukajliji, ali nije stvarno on, pa ne fura pricu da je sve super.
U principu polemika oko fudbala stvarno ne postoji, jer trebalo bi biti ozbiljno lud pa da kažeš kako je naš fudbal u dobrom stanju. Kanal je. Hrvatski fudbal je go kurac, a mi smo sada i od njih lošiji.
Opet meni je OK tema, jer tu ostane eto zabekleženo šta smo radili i iz godine u godinu ćemo moći da pratimo kako se napredovalo ili nazadovalo.
Za razliku od prošle godine, nazadaovalo se. Osim ako Partizan ne uđe u LE. Onda se napradovalo.
fudbal nam je u teskom kurcu. potrebno je pustanje partizana i zvezde niz vodu i privatizacija manjih klubova.
ovako, ne isplati se privatizacija manjih, jer ne mogu ni da pisnu od ove crveno-crno bele mafije u vrhu, a pogotovo se ne isplati priivatizacija ovih govnjara, posto svi vide da kod njih nema napretka, u najboljem ces biti na nuli, jer da bi se napredovalo mora da se nesto i menja, a to vrh srpskog fudbala ne zeli. za njih je sve sjajno i bajno ocigledno.
da ne pricam o visku zaposlenih, preplacenim igracima i ostalim boljkama od kojih pate zvezda, partizan, eps, zeleznice i ostali gubitnici koji misle da moze da se zivi od stare slave.
isti metod treba da se primeni i na ove velike firme. nece crci ni eps ni partizan, samo ce se uz pritisak malo modifikovati na razumni nivo i ponovo postati lideri u malo jacem drustvu pa ce i sami biti jaci.
ali, digo sam ja ruke od nade u ovo, odavno kod nas ne funkcionise princip zdravog razuma.
tj: dobrim igracima bi trebalo da se omoguci i da iz drugih klubova, osim zvezde ili partizana mogu da vide neke pare i slavu. ako ne sad, onda u buducnosti.
ovaj metod: jako dobar igrac u krusevcu, sledeca sezona zvezda, sledeca sezona sredina francuske tabele nam ne valja. ove posrednike u vidu zvezde i partizana treba eliminisati, da se, ako se bas ne mora da se ide, odigra koja sezona vîse u "provinciji".
iz nekog razloga se niko ne slaze za ovo, a svi se slazu za privatizaciju klubova: a cinjenica je da ako oces dobru privatizaciju, moras prvo da uspostavis fer trziste sa jednakim pravilima i vise od jedne mogucnosti, inace jedine investitore koje ces da privuces su neki koji vide interes na neki mutniji nacin od napretka kvalitetom.
ako oces promene, moras da menjas stvari. mi kao srbi bi nekako da sve bude potaman, a nista da promenimo ili daleko bilo zrtvujemo. ta boljka nam se vidi kroz celu ekonomiju do fudbala.
Динамо је последњих година јак то сви знамо, Ријека је приватизована, Хајдук и Сплит је вероватно усрало. Мада то и даље не значи да нису бољи од нас.
Сарајево је исто приватизовано. Све ће то доћи једном на своје, и Лудогорец је приватан па је опет курац. Као и Чукарички рецимо нпр. Зато што колико год био приватни и даље је Чукарички јебени.
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2014&mm=08&dd=08&nav_id=885900
А као што се види из приложеног сви ће да испадну осим Партизана и Динама. Можда Ријеке ако буде имала среће у жребу и на терену.
ne pricam ja da nece i dalje zvezda i partizan da budu u vrhu, daleko bilo. ali, pod malo drugacijim uslovima nego sad. malo da se promeni pristup. sad vise nemamo hrvatske timove koji bi cinili ligu jacom, tako da moramo malo da spustimo zvezdu i partizan a da ojacamo ove druge.
da je ovo uradjeno 90ih sad bi imali redovnog ucesnika u ligi sampiona, i mnogo zanimljiviju ligu, to vam garantujem. i i dalje bi zvezda i partizan bili dobri, ne toliko da svake sezone pokupe sve sto ima da se pokupi, ali u vrhu.
ovo je nerealno:
Serbia Vesko Mihajlović (Vojvodina) 22
1993-94 Partizan Crvena Zvezda Vojvodina Serbia Savo Milošević (Partizan) 21
1994-95 Crvena Zvezda Partizan Vojvodina Serbia Savo Milošević (Partizan) 30
1995-96 Partizan Crvena Zvezda Vojvodina Serbia Vojislav Budimirović (Čukarički) 23
1996-97 Partizan Crvena Zvezda Vojvodina Serbia Zoran Jovičić (Crvena Zvezda) 21
1997-98 Obilić Crvena Zvezda Partizan Serbia Saša Marković (FK Železnik / Crvena Zvezda) 27
1998-99 Partizan Obilić Crvena Zvezda Serbia Dejan Osmanović (Hajduk Kula) 16
1999-00 Crvena Zvezda Partizan Obilić Serbia Mateja Kežman (Partizan) 27
2000-01 Crvena Zvezda Partizan Obilić Serbia Petar Divić (OFK Beograd) 27
2001-02 Partizan Crvena Zvezda Sartid Serbia Zoran Đurašković (Mladost Lučani) 27
2002-03 Partizan Crvena Zvezda OFK Beograd Serbia Zvonimir Vukić (Partizan) 22
2003-04 Crvena Zvezda Partizan Železnik Serbia Nikola Žigić (Crvena Zvezda) 19
2004-05 Partizan Crvena Zvezda Zeta Serbia Marko Pantelić (Crvena Zvezda) 21
2005-06 Crvena Zvezda Partizan Voždovac Montenegro Srđan Radonjić (Partizan) 20
2006–07 Crvena Zvezda Partizan Vojvodina Serbia Srđan Baljak (Banat) 18
2007–08 Partizan Crvena Zvezda Vojvodina Serbia Nenad Jestrović (Crvena Zvezda) 13
2008–09 Partizan Vojvodina Crvena Zvezda Senegal Lamine Diarra (Partizan) 19
2009–10 Partizan Crvena Zvezda OFK Beograd Serbia Dragan Mrđa (Vojvodina) 22
2010–11 Partizan Crvena Zvezda Vojvodina Serbia Ivica Iliev (Partizan)
Serbia Andrija Kaluđerović (Crvena Zvezda) 13
2011–12 Partizan Crvena Zvezda Vojvodina Serbia Darko Spalević (Radnički 1923) 19
2012–13 Partizan Crvena Zvezda Vojvodina Serbia Milos Stojanovic (Jagodina) 19
2013-14 Crvena Zvezda Partizan Vojvodina Serbia Dragan Mrđa (Crvena Zvezda) 19
bar jos jedan treba da se umesa da svake 4.-5. godine osvoji titulu, i jos jedan koji ce svake 7.-8.
bar jos dva treba da postoje koji ce svake 2.-3. godine da budu na tabeli vise od zvezde ili partizana (recimo 2. mesto).
to statisticki definise ravnopravnu ligu sa par kvalitetnijih timova od proseka. to definise relativno zanimljivu ligu za gledanje, i na duze kvalitetniji fudbal.
aj mi kazite jel realno to kod nas, bez neke malo vece promene? vi bi ste to, al nekako ako bi moglo zvezda ili partizan, za kog vec navijate stalno da bude prvi. e, to ne moze, i to nas dovelo dokle nas dovelo.
konkurencija je bitna stvar.
Нама првенство може да буде занимљивије једино ако будемо много богатији, па да се надамо нечему као што холанђани имају. А то не видим да ће се десити. У оваквим околностима, остали могу да буду егал само ако звезда и партизан довољно пропадну што се десило последњих 7 година са звездом а прошле и са партизаном. Или ето да се војводина уозбиљи (као што неће) или да се нађе неки озбиљни фанатик за фудбал са много пара и искуства у менаџеру. Онда више неће бити велика двојка него велика тројка. Нисам уопште оптимиста што се тиче било чега у нашем фудбалу.
za pocetak ovo. oslabiti ova dva kluba, kako bi se razvili manji. jer na selu ce uvek da se igra fudbal, a jos vise ce ako ima tu neki lokalni klub kroz koji mogu da se proguraju. nece da fudbal kao ideja pobegne ako zvezda i partizan nisu uvek prvi i nisu najaci, prirodno je pravilo da ce se pojaviti drugi.
ovo cekanje da dodje neki fanatik za fudbal, sa puno para, resen da ih ulozi u nasu ligu, i tako da ih potrosi bespovratno je idiotsko.
Ne mogu manji klubovi da prismrde Partizanu i Zvezdi nikako, a za privatizaciju Partizana nisam, jer nema potrebe. Dovoljno je Đurić da ode i dođe neki normalan bivši sportista, sa malo smisla za biznis. Nije ni Zvezda morala, ali jebiga, neko sada mora taj dug da ispegla, a to će uraditi neko ko je kupi.
Ne može igrač za iste pare i na ista mesta da ide iz Čukaričkog i Zvezde i Partizana. Treba doduše privatizovati manje klubove.
nemamo sta da izgubimo jebo vas, ostala nam samo domaca liga... nije da se proslavljuje bilo ko u evropi. aj bar da je napravimo zanimljiviju za novi sad, nis, kragujevac i ostalo, a da malo navijace ova dva kluba naucimo da se malo vise raduju tituli. ovako, jedni razmazeni, drugi nemaju cemu da se nadaju i tako...
A pogrešna ti je ovo postavka. Vrlo.
Slažem se da treba da se poguraju manji klubovi, ali ne tako što ćeš da oslabiš Zvezdu i Partizan. Evo oslabila se Zvezda i to vrlo ciljano, rezultat ti je još slabiji Partizan i daleko slabji svi manji klubovi. To je činjenica.
Treba da razvijaš fudbalske centre. Ne tako što slabiš druge, već jednostavno tako što se ulaže u Kruševac, Kragujevac, Čačak, Niš i još nekoliko sredina koje su uvek davale i proizvodile igrače. Te klubove takođe treba da zaštitiš tako da ne može igrač da ide za džabe u zvezdu i partizan, a takođe da klub obavezno ima zaradu od transfera iz Zvezde i Partizana.
Tako ćeš ojačati ligu. To je ipak proces od 10 godina. Jer nama treba 10 godina da bi se vratili na nivo iz neke 2000. A sigurno 15 iz 95-6.
Znam, zato i kažem da da bi bilo lepo da Niš, Kragujevac i ostali imaju privatne klubove, ali da se ulaže. Međutim iz nekog razloga nisu zanimljivi ljudima ovde ti klubovi, a eto Šahtjor je dokaz da možeš da uzmeš bilo koji klub u nekoj zemlji i sa parama napraviš šta hoćeš. Šahtjor je bio kurac, sada je klubčina u svetskim razmerama.
Da, to mora da traje godinama da bi bilo valjano, na žalost mi nismo ni krenuli u taj proces. Postoji neka određena bagra, kojoj ovo odgovara i tako će biti dok se međusobno ne poubijaju.
Pa to je problem ovih sitnih Džoni. Bina i kompanija, te čudne ivičaste lobanje koje bleje po manjim klubovima. Naježiš se kad vidiš sa kime treba da pričaš kada odeš u Čačak recimo.
Teren, svlačionice, sveopšti uslovi, to je skandal. Kradu na vodi. Ej na vodi kradu ljudi... Da ti ne pričam što svaki taj igrač koji ide u zvezdu odlazi tako što se trude da na svaki mogući način klub ne zaradi.
Užice jbt, pa trenner se talio direktno za sve ove igrače koji su išli. Određivao obeštećenje Tijagu jer mu nije odgovarao kao igrač sa više menadžera pošto radi 50-50 itd. To je problem. Zvezda i Partizan su samo epilog
Problem je što u svim timovima dovode igrače preko veze. Npr. ja sam proveo u OFK Beogradu dve sezone, nisam bio neka naročita klasa igrača, ali ok skupio sam 3 utakmice za njih i još 20-ak za filijalu tj. FK Trudbenik. Bilo nas 47 registrovanih igrača za tu sezonu, od kojih su 30 mogli da postanu vrhunski igrači. Većinu njih iako su 92-94' godište niko ne zove da igraju za prvi tim ili su batalili fudbal ili su ih sjebali slanjem u razne šuntave lige pa su se povređivali tamo. Isto tako mi je najbolji drug igrao u Radu, bio je fenomenalan talenat ali nije dobijao priliku jer su ipak neki tatini sinovi igrali. Dakle kao prvo, treba reorganizovati te škole fudbala. Partizan ima jaku školu, ali i pored toga pokupe sve što ''vredi'' od ovih drugih klubova.
Isto tako ima u Zvezdi jedan igrač kog neću da imenujem koji je 94' godište i dobio je profi ugovor još pre par sezona iako dečko ima 2 leve noge, ali mu je ćale visoki funkcioner u Pančevu pa ga ''gura''. Inače sam sa tim ''zvezdašem'' puno puta igrao fudbal i znam da je idiot i pič**jer nije ni za balet. Čim ga pipneš krene ''aaaa faul jesi lud'', šutne me u koleno k'o manijak dobijem slobodnjak on stane kurčevito u živi zid nešto kao sad on kao dobacuje, pogodio sam ga loptom, izuo iz patika, on je doveo ćaleta da mi kenja nešto, a tada smo imali po 16 godina (msm da je 4 meseca razlika između nas dvojice). A isto tako znam da je u toj Zvezdi bilo dobrih talenata koji nisu dobili priliku i koji su nažalost odustali od fudbala.