Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Прва лоша ствар код студентског дома је што су студенти стока и из тог разлога би неко пао са врха зграде ако им даш да блеје горе. :) Остали ми се свиђа генерално. Добра си.
Прва лоша ствар код студентског дома је што су студенти стока и из тог разлога би неко пао са врха зграде ако им даш да блеје горе.
Ako, nek' crknu, ko im jebe majku!
Шта ако падну на неког случајног пролазника. Мислим, слажемо се да за студенте из унутрашњости није штета, ионако их имамо много. лоло
Nema slučajnih prolaznika u blizini, vidiš da je sve to dvorište doma.
onda fali skakaonica na vrhu zgrade.
@Сантјаго Коровјов
Imas pravo, a i nemas :)
@Petar Pan Pezo$
I ti imas pravo da je bazen mali i jeste mali, ali evo pojasnicu. Studenstki dom je zamisljen da se nalazi na lokaciji, gde se sada vec gradi novi studensti dom u Nisu, lokacija je stvarna, samo je moj projekat virtuelan :). Lokacija prilicno ogranicava uvodjenje nekih drugih funkcija tj. objekata pa sam ja zelela da u okviru studentskog doma studentima priustim i neke druge aktivnosti sem ucenja :) jer su studensti koji zive u domu pored novoprojektovanog (medju njima sam bila i ja) prilicno izolovani od ostatka grada i nemaju dovoljno sportsko rekreativnih i zabavnih sadrzaja, te je u potkovlju doma smesten kafic (studentske cene su predvidjene naravno :d) i bazencic radi odmora od ucenja i druzenja :). Inace u podrumu doma su smestene teretana, mala sala za aerobik (za zemske) i sala za bilijar, a pored ovih sadrzi i sve ostale neophodne prostorije...
@ Jabuchillo
Da, moj je projekat, radjen na trecoj godini. A sto se tice sportske hale, to je moj diplomski rad koji me je posteno iscrpeo :). Lokacija je realna opet, radi se o lokaciji gde se danas nalaze garaze Nis ekspresa u Nisu (imas slike na pocetku teme). Kapaciteta je 15 000 gledalaca i sadrzi sve i svasta, ne znam da li mogu da nabrojim, hotelske jedinice, poslovne apartamne, restorane, kafice, mini bioskopske sale itd. itd....Nisam znala nista o sportskim halama ovog kapaciteta kad sam krenula da radim projekat i stavila blanko papir ispred sebe, e posle 8 meseci sam dobila ovo...
Ma ja se sprdam. Ali ne mislim da je problem u bacanju sa zgrade, već u pijanstvima. Mislim, na kojoj god zgradi da postaviš to, može da se desi. Ali u studentskim domovima su žurke posebno česte, tako da bi to bila potencijalna crna tačka. Doduše kažem ti, sprdam se uglavnom. I nemoj da shvataš ozbiljno to što piše većina ljudi ovde :) sviđaju mi se ovi radovi. Pogotovu jer je Jabuchillo radio samo neke makete, tako da je ovo pokazatelj toga da se i nešto korisno radi kasnije na arhitekturi. :D svaka čast za stadion.
@ Сантјаго Коровјов
hehe, znam da se sprdas :) i hvala :)...sreca pa nece da gradimo dom sa bazanom :D
A jel je Jabucilo arhitekta? Msm spominjes makete, a znam da na beogradskoj arhitekturi forsiraju makete...i to je umetnost :)
Jeste. Arhitetka je. Izvini Jabu što otkrivam te poverljive informacije. :D
Jedan, barem meni, veoma zanimljiv objekat:
http://i39.tinypic.com/2vwtcsm.jpg
Denver Art Museum
Arhitekta: Daniel Libeskind
Koga interesuje - žuta slova, pa ima tekst i sličice.
Da, moj je projekat, radjen na trecoj godini. A sto se tice sportske hale, to je moj diplomski rad koji me je posteno iscrpeo :).
Mogu ti reći da oba sjajno izgledaju.
Pusti ove što kritikuju krov i bazenčić, to su sve propali studenti. lololo
A jel je Jabucilo arhitekta? Msm spominjes makete, a znam da na beogradskoj arhitekturi forsiraju makete...i to je umetnost :)
Student, u Beogradu, uskoro upisujem treću godinu.
Jeste. Arhitetka je. Izvini Jabu što otkrivam te poverljive informacije. :D
Saću te prijavim moderatorima! Očekuj ban minimum nedelju dana, taman da spremiš ispite. ;)
Боље оног другог идиота да некако покренемо. Ја моје спремам. :Д
ЕДИТ: Доста офтопика, да се вратимо на тему.
@ Jabuchillo
E pa, uzivaaaaaaaaaaj dok si student :), pa makar i na krovu doma :D
Није ми јасно да још нико није окачио ову зграду. Технички факултети Београд. Приземље ЕТФ, први спрат Грађевина, други спрат Архитектура. Па се поткровље дели. Подрум је ЕТФов.
http://www.studentski.rs/slikeBlog/516c914b1f25650970_etf-beograd_iff.jpg
Sklanjaj to, Reme, ne moram i ovde da je gledam. :D
mojne me zajebavati. Kad si je poslednji put obišao? Zar se nisi uželeo? :(
Није ми јасно да још нико није окачио ову зграду.
Nije ti jasno?
Sklanjaj to, Reme, ne moram i ovde da je gledam.
Je l' ti sad jasno?
http://themodernhouseblog.files.wordpress.com/2013/02/qb2.jpg
Cube houses, inace hostel u Roterdamu. Licno mi se ne svidjaju previse, ali su svakako za posmatranje (i one i arhitekta :D )
Cube houses, inace hostel u Amsterdamu.
Zar nije ovo u Roterdamu?
EDIT: http://www.galinsky.com/buildings/cubichouses/ Jeste u Roterdamu. :)
ej jesu, greskom sam napisala :) tnx
edit: btw bila sam tamo, i sve vreme sam zevala u nebesa cekajuci da neko ispadne kroz prozor :P