Ako, nek' crknu, ko im jebe majku!
Шта ако падну на неког случајног пролазника. Мислим, слажемо се да за студенте из унутрашњости није штета, ионако их имамо много. лоло
Nema slučajnih prolaznika u blizini, vidiš da je sve to dvorište doma.
onda fali skakaonica na vrhu zgrade.
@Сантјаго Коровјов
Imas pravo, a i nemas :)
@Petar Pan Pezo$
I ti imas pravo da je bazen mali i jeste mali, ali evo pojasnicu. Studenstki dom je zamisljen da se nalazi na lokaciji, gde se sada vec gradi novi studensti dom u Nisu, lokacija je stvarna, samo je moj projekat virtuelan :). Lokacija prilicno ogranicava uvodjenje nekih drugih funkcija tj. objekata pa sam ja zelela da u okviru studentskog doma studentima priustim i neke druge aktivnosti sem ucenja :) jer su studensti koji zive u domu pored novoprojektovanog (medju njima sam bila i ja) prilicno izolovani od ostatka grada i nemaju dovoljno sportsko rekreativnih i zabavnih sadrzaja, te je u potkovlju doma smesten kafic (studentske cene su predvidjene naravno :d) i bazencic radi odmora od ucenja i druzenja :). Inace u podrumu doma su smestene teretana, mala sala za aerobik (za zemske) i sala za bilijar, a pored ovih sadrzi i sve ostale neophodne prostorije...
@ Jabuchillo
Da, moj je projekat, radjen na trecoj godini. A sto se tice sportske hale, to je moj diplomski rad koji me je posteno iscrpeo :). Lokacija je realna opet, radi se o lokaciji gde se danas nalaze garaze Nis ekspresa u Nisu (imas slike na pocetku teme). Kapaciteta je 15 000 gledalaca i sadrzi sve i svasta, ne znam da li mogu da nabrojim, hotelske jedinice, poslovne apartamne, restorane, kafice, mini bioskopske sale itd. itd....Nisam znala nista o sportskim halama ovog kapaciteta kad sam krenula da radim projekat i stavila blanko papir ispred sebe, e posle 8 meseci sam dobila ovo...
Ma ja se sprdam. Ali ne mislim da je problem u bacanju sa zgrade, već u pijanstvima. Mislim, na kojoj god zgradi da postaviš to, može da se desi. Ali u studentskim domovima su žurke posebno česte, tako da bi to bila potencijalna crna tačka. Doduše kažem ti, sprdam se uglavnom. I nemoj da shvataš ozbiljno to što piše većina ljudi ovde :) sviđaju mi se ovi radovi. Pogotovu jer je Jabuchillo radio samo neke makete, tako da je ovo pokazatelj toga da se i nešto korisno radi kasnije na arhitekturi. :D svaka čast za stadion.
@ Сантјаго Коровјов
hehe, znam da se sprdas :) i hvala :)...sreca pa nece da gradimo dom sa bazanom :D
A jel je Jabucilo arhitekta? Msm spominjes makete, a znam da na beogradskoj arhitekturi forsiraju makete...i to je umetnost :)
Jeste. Arhitetka je. Izvini Jabu što otkrivam te poverljive informacije. :D
Jedan, barem meni, veoma zanimljiv objekat:
http://i39.tinypic.com/2vwtcsm.jpg
Denver Art Museum
Arhitekta: Daniel Libeskind
Koga interesuje - žuta slova, pa ima tekst i sličice.
Mogu ti reći da oba sjajno izgledaju.
Pusti ove što kritikuju krov i bazenčić, to su sve propali studenti. lololo
Student, u Beogradu, uskoro upisujem treću godinu.
Saću te prijavim moderatorima! Očekuj ban minimum nedelju dana, taman da spremiš ispite. ;)
Боље оног другог идиота да некако покренемо. Ја моје спремам. :Д
ЕДИТ: Доста офтопика, да се вратимо на тему.
@ Jabuchillo
E pa, uzivaaaaaaaaaaj dok si student :), pa makar i na krovu doma :D
Није ми јасно да још нико није окачио ову зграду. Технички факултети Београд. Приземље ЕТФ, први спрат Грађевина, други спрат Архитектура. Па се поткровље дели. Подрум је ЕТФов.
http://www.studentski.rs/slikeBlog/516c914b1f25650970_etf-beograd_iff.jpg
Sklanjaj to, Reme, ne moram i ovde da je gledam. :D
mojne me zajebavati. Kad si je poslednji put obišao? Zar se nisi uželeo? :(
Nije ti jasno?
Je l' ti sad jasno?
http://themodernhouseblog.files.wordpress.com/2013/02/qb2.jpg
Cube houses, inace hostel u Roterdamu. Licno mi se ne svidjaju previse, ali su svakako za posmatranje (i one i arhitekta :D )
Zar nije ovo u Roterdamu?
EDIT: http://www.galinsky.com/buildings/cubichouses/ Jeste u Roterdamu. :)
ej jesu, greskom sam napisala :) tnx
edit: btw bila sam tamo, i sve vreme sam zevala u nebesa cekajuci da neko ispadne kroz prozor :P
Прва лоша ствар код студентског дома је што су студенти стока и из тог разлога би неко пао са врха зграде ако им даш да блеје горе. :) Остали ми се свиђа генерално. Добра си.