Tripovanje svemira

  1. Razmatranje pitanja vezanih za svemir kao celinu je jako zanimljivo ali većina laika, ma kako voleli tu temu, ne raspolažu dovoljnim znanjem da bi iole ozbiljno mogli da diskutvju ili da shvate materiju. Zato vam preporučujem neke praktično primenjive a zanimljive stvarčice kojima možete da se zabavite. Na primer, ako ste noću (najčešće od zalaska sunca do pred ponoć) videli svetlo na nebu koje se kreće pravolinijski, prilično brzo, ne trepće i bele boje je, znajte da to verovatno nije avion već satelit. Najčešće je u pitanju međunarodna svemirska stanica (ISS) koja može biti izuzetno sjajna, ali može biti i neka druga orbitalna letelica. Ako to vidite, zapamtite vreme a onda na nekom od sajtova koji daju podatke o kretanju satelita saznajte šta ste videli. ključne reči za traženje sajtova tog tipa su "satelitte tracking". Moja preporuka je sajt www.heavens-above.com. Unesete podatke o lokaciji sa koje ste posmatrali i on vam da istorijat svih nedavnih preleta kao i predikciju budućih, sa vremenom početka i kraja preleta, koordinatama, magnitudom (nivoom sjaja - što je manja magnituda, bolje se vidi, najbolje je kada je u minusu).

  2. sta mislis,jesam video nlo?

    Iako ovo pitanje prosto vapi da bude predmet zajebancije, probaću da budem ozbiljan:
    Za prvi slučaj i sam kažeš da je verovatno avion, mada čudan.
    Drugi slučaj mi deluje kao da si posmatrao avion u fazi sletanja, i to tako što je neko vreme leteo direktno ka tebi a zatim promenio kurs kako bi se usmerio ka pisti. To u dlaku izgleda onako kako si ga opisao. Više puta sam posmatrao avione na sličan način i mogu ti reći da se dešavalo da po nekoliko minuta izgleda kao da neko svetlo lebdi na nebu u jednom mestu bez ikakve logike, i samo sporim protekom vremena možda možeš da primetiš kako se pojačalo (jer se približilo), a onda, kada skrene da bi uhvatio pravac ka pisti, to izgleda kao naglo kretanje u stranu iz stanja mirovanja. Baš sam razmišljao kako to mora da deluje čudno nekome ko ne zna o čemu se zapravo radi.

  3. Iako ovo pitanje prosto vapi da bude predmet zajebancije, probaću da budem ozbiljan:

    ne ustrucavaj se

    inace jesi u pravu,svidja mi se objasnjenje

  4. da se dešavalo da po nekoliko minuta izgleda kao da neko svetlo lebdi na nebu u jednom mestu bez ikakve logike, i samo sporim protekom vremena možda možeš da primetiš kako se pojačalo (jer se približilo), a onda, kada skrene da bi uhvatio pravac ka pisti, to izgleda kao naglo kretanje u stranu iz stanja mirovanja.

    To sam i ja gledao jednom, istripovao sam se nenormalno, al na kraju mi je palo na pamet to što si ti rekao.

  5. U, ovo je odlična tema. Baš sam maločas rovario po netu da nađem koja su mesta na planeti odakle se najjasnije vidi nebo, dakle gde nema atmosferskog i svetlosnog zagađenja. Kažu da je Čile, tačnije čuvena Atakama, njen centralni i južni deo. Slike su prava maštarija, prosto ne verujem da je takav pogled moguć na planeti. Proverio sam, nisu astrofotografije, dakle nisu veštački obojene, sad ću naći

  6. tamo noc svetli jebeno

  7. Malo Aurore..
    http://m.youtube.com/watch?v=KhAUXDMC5vk&hl=sr&client=mv-google&gl=US&guid=

    Inače, moja fascinacija svemirom ne starta od kad sam počeo da varim. Kao klinac sam znao da se noću iskradem iz kuće, uzmem stolicu, zabodem i gledam u svemir.. A onda behu Zlobine restrikcije, pogled je bio nezagađen lololo

  8. Ola, maćore, imam gomile Zabavnika iz 50tih, 60tih, 70tih, tad su na predzadnjoj strani uvek objavljivali sf priču.. To sam najviše voleo da čitam, a obavezno je išla i neka prejaka ilustracija u vezi priče.. I sad volim da ih čitam, pogotovo navaren:)

  9. Kupiću i teleskop jednom, ne zvao se ja Bob Rock

  10. Koliko smo beznačajni i mizerni u odnosu na Svemir.. Mislim da Bog jeste upravo Svemir.. Sveprisutan.. Naše poimanje Boga, raja i pakla je zastarelo i konvencionalno.. Postoji više dimenzija samo.. Pa sad zavisi od tvoje karme koju izgradiš za života zavisi u kojoj ćeš dimenziji završiti..

    http://www.outerspaceuniverse.org/wp-content/uploads/2009/07/outer-space1.jpg

  11. Halucinogene droge su Božiji dar.. Tu ne mislim na dop, kox, ds i ta sranja.. One nam otvaraju deo naše svesti koji opet čini deo i celinu sa Svemirom, tj. Bogom.. Svaki čovek ima te, da kažem, pregrade.. Samo kad si čist, zatvorene su ti..

  12. Zato smo i fascinirani Svemirom.. Jer je Svemir- Bog..

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.