Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQTyhyWNlRwPCWecZ6jxpHNQIO319U1ZMUADegqx7Y_3ypSXoOEzA
ВИГА ЏИЗС ОРИЂИЂИ ЈАТАГАНЛИЈА! ТЕКБИИИИИИИР
Ima neka vera,valjda neki ogranak hinduizma...nemam pojma.Uglavnom oni ciste svoju dusu tako sto piju urin i gutaju balegu krave.Poredjaju se iza onih krava i samo cekaju,cim krava pocne da izbacuje dragocenu tecnost ili ono drugo iz sebe oni to brze bolje trpaju u usta i tako nadju svoj dusevni mir. Liku koji je smislio taj obred bi dao orden u doveo ga ovde kod nas,da smisli neke slicne obrede za dobrobit svih vernika koje poznajem i koji me okruzuju. Mogli bi da kradu,varaju,mrze...do mile volje.na kraju dana samo uzmu svoju dozu i prociste se,posle toga mogu mirno na spavanje.
Nešto razmišljam čitajući ove polemike o religiji po internetima. Religija je ustvari jako korisna stvar. kao što ferari mora da ima jake kočnice da bi bio dobar auto tako i ljudska vrsta mora da ima nešto što će da blokira nagli napredak i razvoj. Nauka- motor pokretač razvoja svakog inteligentnog društva mora da ima religiju kao dvostruko ventilirajući disk kočnica. Zamislite svet bez religije (što bi reko Lenon) koji se oslanja samo na naučno i eksperimentalno potvrđeno znanje, koje nagrađuje i promoviše ljude koji misle razumno i logički. Svet u kome ništa ne sputava teorije, dokaze, činjenice, znanje...
Pa mi bismo imali ovaj nivo još pre 1000 godina! Ali, verovatno bismo kolektivno poludeli jer takav napredak verovatno nebismo izdržali kao vrsta, IZLUDELI BI.
A ovako religija, malo malo pa spali nekog naučnika, ubaci teoriju zavere tu i tamo, opere mozak, izazove rat pa spasi planetu od prenamnožavanja,.....
Reče mudro jedan grčki filozof- religija - za mudre je lažna, za budale istinita, a za političare - korisna.
ne
JA NE ZNAM, JA VERUJEM
@Truleks Krpa Свака ти је ко Амфилохијева :)
Pa da religija je sto se tice kontrole populacije na planeti korisnija od bilo koje bolesti.Ni jedna bolest nije usmrtila toliko ljudi kao religija.Imas pravo,planeti zemlji je potrebna religija da je zastiti od coveka.
ne znam baš šta je omogućilo tako efektno istrebljenje ljudi u aušvicu, crkva ili naučno/tehničko dostignuće
a? a? šah mat profsore!
Jel Bog ima android ili simbijan ili možda Windows phone?
Mislim da je fizička tehnologija za sličan poduhvat postojala i ranije, ali da je ključan momenat tu bio napredak teorije organizacije rada, kao i entuzijazam kojim se pristupilo poslu.
a sad mi je i jasno šta se uči na fakultetu organizacionih nauka...
truleks u Kur'anu ti je prva zapovjest bila da čovjek Uči, Čita, nije bila da se klanja, da se prestane piti alkohol, jesti svinjetina itd. drugo je to što neki ne poštuju ovu zapovjest, nije tu religija problem problem su ljudi koji zloupotrebljavaju religiju
''Mein Kramp'' - Glavni
Tu prvu zapovest je mogo da ti kaže i roditelj, komšija, prijatelj, a mogo si i sam da provališ da su čitanje i učenje ok stvar, ne mora niko da ti ZAPOVEDA.
Pa htio sam da ti kažem da religija nije protivnik nauke, naprotiv ona traži da se nauka izucava
Црква је усадила страх од Јевреја још од средњег века и кад год се појавила куга или нека природна катастрофа, Аушвиц је само врхунац тог процеса који се отео контроли.
Bog ima ajfon 7.
Religija je najveći protivnik nauke. Po religijskim učenjima svet je star 6000 godina! To je nauka koju religija priznaje i izučava. O nepriznavanju dokaza iz oblasti evolucije neću ni da pričam.
http://www.youtube.com/watch?v=H79klZBy3aQ