Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Sledi isečak iz biltena B92 o ovoj odluci (čisto kratko da vidite o čemu se radi) i zanima me šta vi mislite o ovome...
BEZ DELA PROGRAMA NA "KABLU"
Izvor:B92, FoNet
Beograd -- Kablovski operateri KDS, IKOM i Srpske kablovske mreže tokom trodnevne žalosti zbog smrti patrijarha Pavla neće emitovati pojedine radio i televizijske kanale.
IKOM je na sajtu obavestio korisnike da zbog smrti patrijarha neće emitovati programe sa zabavno-muzičkim sadržajem. U SBB-u agenciji Beta je rečeno da su već ukinuli deo programa. Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić u izjavi za B92 demantuje da je ta agencija uputila bilo kakvu vrstu naređenja o isključivanju nekih kablovskih kanala.
"Nikakva uredba nije doneta, jer RRA ne donosi uredbe već obavezujuća upustva. RRA nije imao sednicu na kojoj bi se o tome moglo razgovarati, naša stručna služba je saglasno s proglašenim danom žalosti stavila na sajt i obavestila emitre da treba da poštuju zakon“, rekao je potpresednik RRA.
"Obavesti smo i kablovske distrubutere i oni su verovatno prepoznali da neki programi koji su zasnovani isključivo na narodnoj ili zabavnoj muzici jesu nešto što je kršenje odluke o danu žalosti i sami odlučili da obustave emitovanje tih programa", kazao je on.
Karadžić nije mogao da kaže da li će građanima biti umanjeni ovomesečni računi za kablovsku televiziju s obzirom na privremeno smanjenu ponudu kanala i navodi da je i ta odluka u nadležnosti samih distributera.
Kablovsko-distributivni sistem (KDS) u vlasništvu javnog preduzeća "Pošte Srbije" obavestio je korisnike da će trajno ili povremeno biti isključeni svi radio i neki televizijski kanali.
"Na osnovu uredbe Republičke radio-difuzne agencije zbog smrti patrijarha Pavla u danima žalosti biće trajno ili povremeno isključeni svi radio kanali i sledeći TV kanali: Zone Club, Vizant, Fox life, BBC Prime, VH 1, OBN, Melos, MTV Adria, DSF, TV E, Canale 5, RT CG, Fashion TV, RAI Uno, MTV Hits, VH1 Clasic, Enter, HRT 1 i 2", saopštio je KDS.
Na kanalu KDS, koji taj distributer koristi za obaveštavanje korisnika stoji "Zbog trodnevnog dana žalosti neki programi neće biti emitovani".
Od 64 programa koje radna jedinica KDS javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbija trenutno nudi pretplatnicima privremeno su ukinuta 29 kanala zbog trodnevne žalosti.
Ја те канале ионако не гледам па ме нешто и не погађа :)
Их, кад би били искључени на стално!!! Посебно рецимо Мелос. То треба забранити. :)
Zaista mi je palo na pamet, kad sam videla ovu vest, da je potrebno da premine patrijarh da bismo malo odmorili od ovih kanala. Tužno.
На сву срећу, није ступило синоћ на снагу, па сам успео да одгледам Рат бендова на ОБН-у. Иначе не гледам много ТВ, мада мислим да је скроз медиокритетно то ускраћивање за канале, јер ипак има људи који много више гледају ТВ. Било би људски кад би СББ смањио месечни рачун за ускрећени програм (тако то бива у нормалним земљама - ако немаш сигнал због ванредне ситуације, наплате ти онолико колико си га имао), али пошто су то све лопови, ништа од тога.
У земљи где непрестано влада наметање мишљења, дошло је и до наметања жалости. Ко хоће да буде у жалости и да плаче, нека плаче слободно и нека угаси телевизор. Разумем да је некоме Павле много значио и то је окет, али мени, ето, није значио ништа, и нећу да изигравам лицемера и да глумим као ови данас у скупштини. Самим тим, хоћу и своје канале назад. Јес' да не гледам ТВ, али сам редован платиша.
Ja ne gledam te kanale, ali želim da znam da mogu da ih gledam ako hoću. To je moje pravo. Plaćam tu pretplatu i treba da mi daju uslugu za to... Ako želim da žalim za nekim, ugasiću televizor, i žaliću sam, a neću da mi to neko nameće ili da me obavezuje... Ne sećam se da li je pre bilo ovako. Mislim, amali smo mi mnogo dana žalosti u zadnje vreme, ali nam nisu blokirali kanale. Šta, jel ovo neki žalosniji dan žalosti?
Tipično za nas... ne može se ni čovek pošteno ispratiti, a da neko ne napravi sprdnju od celokupne stvari.
I baš me zanima po kom su principu virali kanale za ukidanje? HRT, OBN, VH1? Na Pinku upravo riljaju filmovi... BBC, pobogu?
Тај фазон.
"If you really believe that he is in the better place now, than why are you crying?"
(Doug Stanhope)
I'm crying because they blocked Fashion TV!!! :'(
možda sam treb'o i ja sajt da ugasim na 3 dana
Možda ne bi bilo loše da udariš crni flor preko gornjeg desnog ugla sajta.
I to je znak žalosti.
ja cu organizovati neki minu cutanja
Тужно. У сваком погледу.