Prijava

Biti nevernik je mnogo lakše i optimističnije. Ili bar da priznaš sebi da blage veze sa vezom nemaš šta se oko tebe dešava. Ozbiljan sam sasvim.

Taj rad. Ne mogu da shvatim da neko toliko nema vere u sebe i ljude, da mu je potrebno da ima nekog čiku na nebu koji pazi na sve i stalno je tu da pomogne, ali nikad zapravo ne pomaže, i što kaže Valdemar, još je i đubre. Valjda je najlepše i najbolje da uradiš i shvatiš sve sam, ono što ne možeš da shvatiš ili znaš ne treba odmah odbacivati i pravdati bogom, nego skapirati da će se vremenom saznati i shvatiti.

Najjači su mi ovi vernici kao Aleks Andros što su ubeđeni i 100% sigurni da su baš oni u pravu i da svi koji ne misle tako i ne veruju, apsolutno nemaju pravo da kritikuju i veze nemaju o veri.

Nemoj tako, Aleks Andros brani ono što mu je duši i veri milo. Tako se i ja isto ponašam na ateističkim i satanističkim forumima. Dođe neki hrišćanin i kaže: gorećete u paklu! A ja onda krenem da mu objašnjavam kako nije u pravu, kako je to samo indoktrinacija, i tako. Treba razumeti snagu vere i ubeđenja kad te neko pljuje zbog njih, a ne osuđivati, Čače, okrenuti drugi Obraz treba.

На оваквим темама се намноже две врсте постављача: ретарди обични (атеисти који везе немају и квазиверници који шатро бране веру) и неинтелигентни тролови (Ајакс изузетак, аферим ти!).

Ovde ima i vernika koji nisu pravoslavci, koji drugačije gledaju boga, i drugačije mu se obraćaju, nekom bog ne izgleda kao kod pravoslavnih srpskih hrišćana. Često pravoslavci ne razumeju ni svoju veru, a kamoli tuđu, pa se može zaključiti da, na primer, alijeni imaju bolju informisanost o religiji, ako znaju kako se krštavaju deca kod hrišćana pravoslavnih, a ti isti hrišćani pravoslavni ne znaju šta alijeni, na primer, rade sa decom. I ko je tu ispravan, ko radi najbolje u interesu duše, večnog mira, letenja kroz nebeske portale? Kako znati? Nije čoveku lako, nigde, pa ni ovde, na ovoj temi.

Okrećem ja drugi obraz, ali isto tako kao i oni, pokušavam da im pomognem, jer sam ja nadasve hrišćanin ateista.

Ja verujem u Svetu Gargiju.

Ajd oftopik, koliko je naš narod religiozan:
Ima praznik sveti Vartolomej. To je jedan od Hristovih apostola. Naš narod kad je prihvatio hrišćanstvo, nije mogao da prevali njegovo ime preko usta, već ga je krstio kao sv. Vratolomej, sv. Vratolomije. I šta, za nekoliko generacija je nastao običaj da ne smeš da se penješ na drvo na sv. Vratolomija, jerbo će te prokleti on i slomićeš vrat. Eeeeeeeeeej? Hrišćani, Srbi? Vudu, vudu. Žene idu i rintaju u firmi sedam dana nedeljno, recimo da rade u perionici rublja, peru to rublje, ali ako je crveno slovo, ne daj bože da uključe mašinu za pranje rublja kod kuće. Zašto? Pa ne valja se. A u crkvu ne idu. Juče praznik, crveno slovo: Sekovanje, ne radi se, ne pere se! A koje Sekovanje? Pa, znaš, to ti je veliki praznik Sekovanje? I ne reče mi koje, nema pojma šta je Usekovanije glave svetog Jovana Krstitelja. Pa jebem mu majku, to bi bar trebalo da zna, veruju a ne znaju u šta veruju. Nego nisu Srbi hrišćani, a nisu ni pagani, oni su od svačega uzeli ponešto, a većina njih je iznutra religiozno šuplja, nema sadržine, veruju instinktivno i bez razuma, ne znaju ni sami u šta, u neku džudžu silu, fetiš, kao polinežanska plemena. Mada ne znam da li bih toliko lako osudio polinežanska plemena. Eto. A ako vidim primer dubokog hrišćanskog verovanja, iole potkrepljenog znanjem, oslobođenog praznoverica, u svom okruženju, ja mu se iskreno divim, majke mi. Ne mogu da verujem, ali takvim vernicima se divim. A ovu većinsku bagru bih pola ponovo krstio, a pola oterao na Haiti da se bave vuduom.

Da Kajzen uvede na Valdemarove postove neko dugme slažem se, ovako je glupo ići i pisati stalno +1 i tako neke postove. Svaka mu je Njegoševa.

Valdemare, čuvaj se strašnog suda. Sudnji dan je blizu.

Vernicima treba zabraniti upotrebu svih tehnoloških dostignuća nauke, uključujući i korišćenje metoda zvanične medicine. Svakim verničkim gestom vređaju razum, logiku i mukotrpan rad tih ljudi koji su naučnim metodama došli do svih tih saznanja koja RADE i olakšavaju ćivot. Da sam neki doktor koji izleči pacijenta a on krene da kenja kako mu je molitva pomogla zavrnuo bih mu šamar. A takvi mi najviše idu na onu stvar. Što se sisa nije molio nego pravac wma kad prigustilo. Muuurš!

I ti ćeš isto, Truleks Krpo.

@ pseto HOLY G!!!!

kazeee kad odapnes, ako nema boga a "vernik" si bio, nisi nista izgubio,
a ako se ispostavi da postoji Bog a opet, bio si vernik, mozes da se uglavis u raj, i onda te bole pajola...kekekekekek!
samo sto je malo jebeno to "VERNIK".

@valdemar ne moze da bude sve fino, mora da ima nesto da te kljuca ozgo, jer nije zanimljivo onda...

a ako odapneš a ispostavi se da si sve vreme voršipovao pogrešnog boga pa te onaj pravi dočeka na pesnaju još goropadniji i ljući?

@ pseto HOLY G!!!!

Hvala ti, znači mi mnogo ovaj gest na ovaj tužan dan kada je Sveta Gargija napadnuta od stranih plaćenika, domaćih izdajnika i raznih ološa i licimura.

Ja bi sve nevernike naterao da nose "kapitensku traku" ko jevreji i dozvolio sitnoj deci da ih šutiraju po ulici. To isto bih dečici dozvolio i u slučaju metalika ali oni ne moraju da nose traku jer se raspoznaju i bez nje.

PSETO BRINE O BUDŽETU

a ako odapneš a ispostavi se da si sve vreme voršipovao pogrešnog boga pa te onaj pravi dočeka na pesnaju još goropadniji i ljući?

Onda bogovska šorka 1 na 1

uključujući i korišćenje metoda zvanične medicine

:) ... Gde to da kažeš, jbt ? ... Pa eno ti usred Kliničkog centra Srbije ordinira sveštenik namenjen onima koji žele da se pomole, ispovede, pokaju itd ... Ima svoju ordinaciju ko pravi čika doca, pa ti vidi ...

Ne percipiraju svi Boga i tumace religiju isto. Ovde kad se spomene vernik, odmah se stvori slika hriscanina pravoslavca. Ima nas i koji drugacije verujemo.

Čast svakoj veri-nevernicima logor.

то што не једете сланину и одобравате јебање деце тешко да вас чини нешто морално супериорнијим од ликова који неће да закрпе гуму зато што је недеља лолол