Prijava

Ovo me uvek zanimalo, zašto kad se muškarac i žena razvedu, gotovo uvek dete pripada majci, a otac je uslovljen da može da viđa dete nešto malo...par puta mesečno ili jednom nedeljno itd...okej ako joj pripadne, al što otac skoro nikad ne može češće da viđa dete.
A druga stvar, ako je već dobila dete, zašto muškarac mora da plaća alimentaciju? ti si ga tražila, sad ga ti i izdržavaj i hrani

Селективна еманципација.

U Srbiji je alimentacija mizerna, nekih 5 - 6 hiljada mesečno, tako da je on bolje prošao. Ako je dete malo, daje se kevi, jer je logično da će lakše ona da ga DOJI pre svega, ali i hrani, pere, pegla i sl. Ako je starije, samo bira. Lock.

Ja znam nekoliko slucajeva gde su deca pripala ocu. I to zenska. A zena nece da placa alimentaciju..

pa dal se doji dete od 9 godina???
aha eto...neće da plaća alimentaciju, kažeš?

Ovo me uvek zanimalo

E da, mene je zanimalo što su uvek česme (baterije kako ih neko zove) uvek iste sive boje. I jednom prilikom dok sam kenjao, zapitam se to, i setim se da su se najbolje česme pravile od mesinga, legure bakra i aluminijuma ja mislim, koji je takve boje. Budući da sad kinezi prave i česme, koje su od lima, praktično ko plastične, oni cepaju tu boju fore radi. Eh, ono su nekad bile česme. Ne možeš da digneš rukama, čak je i Krušik jedno vreme pravio česme, i sve česme je uspevao da proda automatski. Pitate se što? Pa zato što su njegove česme bile mesingane, debljine negde i do 3 - 4 mm, pa kinezi kupe od njih česme na veliko (za siću) i pretope, i od te jedne naprave 4 iste takve, samo lošijeg kvaliteta. I zarade 4 puta više od Krušika, minus Krušikov deo, tačno 3 cene česme ni za šta dobiju.

Ko je rekao dete od devet godina? Ja sam rekao da se malo dete (beba) doji. Ujedno važi i stereotip da je detetu najbolje uz majku, a alimentaciju niko ne kontroliše, samo žena (ako je ona ta koja dobija pomoć) može da tuži za neplaćanje, ali to retko ko radi, uglavnom se svađaju oko alimentacije, jer ako tuži bivšeg muža, moraće da da par alimentacija da bi pokrila sudske troškove.

Mesing.

A što se alimentacije tiče, to je ionako beda bedna, nije vredna spomena, a kamoli tužbe. Nisam siguran kakvi su naši zakoni o braku, ali mislim da se dete dodeljuje na staranje onom roditelju koji je socijalno stabilan u svakom pogledu (ne možeš dati dete majci ako je ona npr. alkoholičarka, narkomanka ili šizofreničarka).

Što ga nisi progutala ako ti se ne svidja sad.
Ti si ga rodila ti se i brini o njemu

Mesing.

Znao sam da je "siv" materijal, cink ili Al, šta znam. U suštini, dilema rešena...nema šta više da se priča.