Prijava

pa zamisli oni stampali knjige i prljavim rukama dirali i sad ti prljavu knjigu nosis u krevet

Preterano sereš.

U BC je 600 dinara, mislim. Za penzionere 400.
I ja se onda šlepam na sestrinu i maminu karticu.
Al kod kupovine knjiga-odem na Limundo ili Kupindo i pazarim šta mi treba. Nemam para za nove knjige, a pdf-ovi me ubijaju u mozak. Mada ih čitam, ali mi sve to užasno sterilno.

Кажем вам, идите на Зелењак, књиге у добром стању, ја купујем половне на улици, ценкам се. А то за лимундо, је л си имала лоших искустава с тим?
Библиотекарке у логоре и библиотеке до темеља срушити, колико их мрзим

gde zivis

U Beloj Crkvi.

Uuuuuu ati reklaaaaaaaaa
Elem, u Lozničkoj biblioteci je 300 dinara 3 meseca, a valjda 1000 za godinu dana. Inače radnice su ljubazne starije gospođe :) Npr. uzimam neku epsku fantastiku, 4 knjige po 700 strana i ja kažem dajte mi 2 pa ove 2 sledeći put, ona mi dade sve 4 i kaže nemoj se to zajebavati, najgore je kad te prekinu u pola. I meni bilo lepo.

Što se tiče kupovine knjiga- kad se ima para, a ove u .pdf-u su naporne mnogo na desktopu da se čitaju. Kad imaš tablet ili neki fon sa većom dijagonalom onda je ok.

Kornelije, do sada nisam imala nikakvih loših iskustava sa kupovinom knjiga na limundu i kupindu. Znam šta tražim, znam koju cenu mogu da "ispoštujem" i to je to.
Naše bibliotekarke su skroz ok, fala Bogu, normalne, lepo se isćaskam s njima pride :9

Pojma nemam, nisam član, moram knjigu da kupim i da bude samo moja.

Ovo.
Plus, sto mi to sa uzimanjem iz biblioteke stvara obavezu, mada ja skoro svaku knjigu procitam u roku od najvise pet dana, nekako mi bzv kada imam obavezu da vratim u nekom odredjenom roku. I ovo sto bruce kaze, ako pocnem knjigu bez obzira dal je dosadna ja moram da je zavrsim. A i ja sam mislio da su skupe knjige al kad razmislis dzabe su, ja popusim knjigu za tri dana a kad sam igrao rulet prokockam je za pet minuta, tako da su knjige u stvari jeftine. I jos neko sto rece da se nakupi sranja dosta, to jeste al npr ja sam sad resio pa cu da stavim dvadesetak knjiga na limundo i kupindo i za sve para koje dobijem od prodaje samo cu na knjige da trosim. I plus sam napravio flasu u koju ubacujem sitan novac i to je samo za knjige.

A jebem im mater i ovim ulicnim prodavcima novih knjiga, jeftinije u laguni nego kod njih ili povremeno ima u gradovima kada dodju sa desetak standova i kao mini sajam i opet skuplje knjige nego u laguni. A videcu ove godine da odem u bg na sajam knjiga ali i to me nervira jer pre 3,4 godine kada sam bio isto bile skuplje knjige apo nekoj logici bi trebalo da su jeftinije. Mada sam tada nasao za 500 dinara znakove pored puta ali tvrdi povez polovna a nova bila isto tolko i ja uzeo polovnu.
A ne mogu da prezalim sto pre par godina ne kupih neku polovnu knjigu na ulici o sahu a govno pre toga izgubio pare na ruletu i bilo mi zao da dam neke male pare.

jel imas nezne ruke?

To se vracanjem i meni najteze pada, aj pa si i mogao da uzmes knjigu i da je ne vratis pola godine. Sad su u Kg uveli novu bazu, gde ti se automatski obracunavaju kazneni penali kad ne vratis posle mesec dana.Pa se ti zajebavaj za njima.

10 eura je godišnja članarina u Podgoricu, 5 polugodišnja, a knjigu moraš vratit posle 7 dana, što mi se ne sviđa, smatram da je malo i ne volim ograničenja, jer knjigu sam uzeo da čitam a ne da je nabubam. I plus ne moš da ideš među police i da sam izabereš knjigu nego moraš da na šalter kažeš koja knjiga te interesuje i da ti je ona da ako je imaju. Ja tražio Bukovskog, vele nemaju trenutno i uvale mi onu budalu Marka Vidojkovića da čitam. Jebem mu marku onu njemačku!

kad dolazis ovde,mesja?

Pojma nemam, nisam član, moram knjigu da kupim i da bude samo moja.

Isto i ja.
U Banjaluci je godišnja članarina 20KM iliti oko 1100 dinara. Mislim da je zadnje što podignuh u biblioteci i to ne na moje ime, Keri i Kudžo od Steve Kralja.

onu budalu Marka Vidojkovića

ovo se nadovezujem na ono što je Bruce rekao - da su sve knjige za čitanje i da šta uzmem u šake, moram da pročitam do kraja. Kod "Kandži" sam dušu ispustila od muke.

voliš li da te neko miluje?

Takođe Natnat. Jedno vrijeme sam filmove gledao skroz do kraja, čak i odjavnu špicu.

Što ne skidate knjige sa interneta u .pdf formatu? Čisto, džabe, eko-frendli, ne zauzma prostor, možeš podeliti s ljudima, možeš tražiti reči i rečenice u knjizi preko CTRL + F, i tako....

Ne mogu da nosim računar u WC, a nemam laptop. Imam skoro 1000 naslova što na srpskom, što na engleskom, a kupio sam i CD Polaris od Zorana Živkovića direktno. Preko 200 knjiga na jednom disku za 20 evra...

Procunjajte malo po web knjižarama izdavača, silni su popusti na većinu knjiga, a 500-600 dinara mesečno se lako odvoji. Nisam gadljiv na polovne knjige i rado ih kupujem, ima mi dodatni šmek kad dobijem lepo očuvanu knjigu koju je neko već čitao, onda znam da je bila u vlasništvu poštovaoca knjige.

Moja biblioteka balkandownload... e moj Bruce, da se uclanis u istu biblioteku kao ja ne bi puko 20 ojra, hahahah