Ma novinama se može samo vjerovat' ko je umro ili poginuo, mada ima ponešta istine u tekstu.
Viđoste li kako Atletiko razvaljuje? I to nema mnogo skupijeh igrača. Da je neki drugi trener ne bi gledali ligu šampiona. Ovaj njihov Simonović iz Popova Polja, pa kasnije preš'o u Župu nikšićku je odličan. I čudo moje da nije Crnogorac.
Видите ли чудо Црногорци,
ђено се два сокола поклаше,
два сокола два иноплеменика
једно ти је Вујошевић Душко,
од кршнијех Куча и Медуна,
друго ти је Човићу Неша
што из ФМП у Звезду је преша
и што краде паре по Косову
Ћоки киклоп њега радо зову
Pa ono nijesam istoričar al' sam slušao i drukčije priče.
Nego, da se vratimo Simeonu.
Bješe jedan junak veliki. Nazvaše ga Milisav Vukov Simonović. Izrasto u pravoga junaka. Dva metra i četeres centi. Takvog čo'jeka Župa ne viđela. Jednog ljeta davne šeset pete, imaše on skoro šeset ljeta, vrijeme došlo on da sina ženi. Sin mu Miraš Milov Simonović, časan pošten, al' bez malog prsta, pa se nije mog'o lako oženit'. Jednog jutra Mile uzajmio vranca, kod jednog Radomana iz Drobnjaka. Pitaju ga đeca đe će, a on ne oklijeva n'o reče:
-Idem, đeco da ja snaju nađem. Vele da ima tamnoputih dosta, jedna zemlja bješe Argentina, da Mirašu ko imade noge oprat. Ciganku ću ja jednu nabavit lijepu.
Milisav putova tako 7 dana i 7 noći, a osmoga se vrnu u Župu. Na konju sade nevjesta sjedi. Nauči je dvije tri riječi naškog, ne mogaše više jer se umorio, da prozbori ona sa mužem svojim. Dade im on malo imanja, Miraš građu za kuću nabavio. Izgradili oni kuću veliku, dobi sina svoga, te ga nazva Mićo. Al' kad ono za godinu-dvije, tad ciganka bješe jopet trudna, Miraš kuću izgubi na kocku, moraše bježat' da ga ne ubiju. Zbori žena sade uplakana:
-O moj mužu, El Mirašu slavni, đe ćemo mi sade živjet?
-Moja ljubo ja odo' u tazbinu. Povešću i tebe i sina. Ođe više nam života nema.
-Men' se čini da si pomanito.
-Ćuti jadna, k'o da žensko šta zna.
-El Mirašu, moj ćaća uslov ima. Ko mu dođe u kuću njegovu, mora nazvat jedno dijete po njemu. Sviđalo se to tebe ili ne sviđalo, mene tako uvijek govorio.
-Što će biti ako ne nazovem?
-Do krvne će osvete doći.
Tako su oni dobili sina i nazvali ga Diego. Pošto je bio malen davali su mu klupko da se igra i on postao fudbaler. Svoju čast nikad nije izgubio.
Не знам нисам био доле две године, Бога ми су урадили путеве добро, и преко Цетиња и преко Никшића. Ваљало би их и кроз Тару мало побољшати, мени Тара опаснија од Мораче и то три пута.
Како да додам на тај твој текст нешто ако ми дође инспирација?
Ide trasa Grebice-Vidrovan. Od petlje (obilaznica kad ideš za Podgoricu, kreneš prema Vilusima) do one lakat krivine neđe kod estavele gornjepoljskog vira.
Nikšić-Podgorica komotno staju 3 auta jedno do drugog. I Podgorica-Cetinje je dobar put. Niz Brajiće je malo lošiji (lošiji od PG-NK, PG-CT) ali fino se vozi. Preko Žabljaka su radili nešta, imaš sad i tri trake, mene se sviđa. Jedino mi glupo što mjestimično nema bankina (nasipa, zaštitna ograda se često zove pogrešno bankina) tamo kod skretanja za Trsu i Provalije. Možeš 140km/h lagano. Malo je gori poslije Šavnika (kad ideš iz Srbije), al' jebi ga, ne smeta mi. Prije dvije godine su mjestimično radili dio NK-PŽ. Imaš sad i onu magistralu za Herceg Novi.
Bijaše vijest kako je Mile razgovarao sa nekakvim Bajdenom. Taj je Bajden doprilike neko mudo u Americi (pretpostavimo da je i on Crnogorac). I eto, vele da je rek'o Milu da mu je to završeno. Taj ulazak u NATO.
A ne od pomjeranja sata unazad?
Хаха, то је споредни фактор..
Vrćeo ili nevrćeo sat dan je duži...
http://www.vijesti.me/kultura/neznanje-glupost-falsifikati-10-najvecih-zabluda-crnogorske-istorije-clanak-193421
Ето ти га сад.... Учили нас једно, сад испада нешто треће.
Ma novinama se može samo vjerovat' ko je umro ili poginuo, mada ima ponešta istine u tekstu.
Viđoste li kako Atletiko razvaljuje? I to nema mnogo skupijeh igrača. Da je neki drugi trener ne bi gledali ligu šampiona. Ovaj njihov Simonović iz Popova Polja, pa kasnije preš'o u Župu nikšićku je odličan. I čudo moje da nije Crnogorac.
Deste
У тексту има многоистине.
Него добра фора за Симоновића :)
Видите ли чудо Црногорци,
ђено се два сокола поклаше,
два сокола два иноплеменика
једно ти је Вујошевић Душко,
од кршнијех Куча и Медуна,
друго ти је Човићу Неша
што из ФМП у Звезду је преша
и што краде паре по Косову
Ћоки киклоп њега радо зову
А кажу да су Црногорци сложни
Ne znam istoriju ali osjecam da je tekst istinit
Pa ono nijesam istoričar al' sam slušao i drukčije priče.
Nego, da se vratimo Simeonu.
-Idem, đeco da ja snaju nađem. Vele da ima tamnoputih dosta, jedna zemlja bješe Argentina, da Mirašu ko imade noge oprat. Ciganku ću ja jednu nabavit lijepu.
Milisav putova tako 7 dana i 7 noći, a osmoga se vrnu u Župu. Na konju sade nevjesta sjedi. Nauči je dvije tri riječi naškog, ne mogaše više jer se umorio, da prozbori ona sa mužem svojim. Dade im on malo imanja, Miraš građu za kuću nabavio. Izgradili oni kuću veliku, dobi sina svoga, te ga nazva Mićo. Al' kad ono za godinu-dvije, tad ciganka bješe jopet trudna, Miraš kuću izgubi na kocku, moraše bježat' da ga ne ubiju. Zbori žena sade uplakana:
-O moj mužu, El Mirašu slavni, đe ćemo mi sade živjet?
-Moja ljubo ja odo' u tazbinu. Povešću i tebe i sina. Ođe više nam života nema.
-Men' se čini da si pomanito.
-Ćuti jadna, k'o da žensko šta zna.
-El Mirašu, moj ćaća uslov ima. Ko mu dođe u kuću njegovu, mora nazvat jedno dijete po njemu. Sviđalo se to tebe ili ne sviđalo, mene tako uvijek govorio.
-Što će biti ako ne nazovem?
-Do krvne će osvete doći.
Tako su oni dobili sina i nazvali ga Diego. Pošto je bio malen davali su mu klupko da se igra i on postao fudbaler. Svoju čast nikad nije izgubio.
Izvor: Vikipedija
Ојебало :)
Bitno je da je Crnogorac. Nije baš dočarano, jer sam radio preko kurca x)
Би добро било да удружимо снаге, да се надовежем на твој текст и напишем песму.
Виле ће се грабит кроз вјекове да нам вијенце достојно саплету
Nadovezuj se. Danas bijah do primorja, sreća ne bila ona zvijezda upekla. Na Žabljak (će) ovih danas nijeg.
Ne znam znaš li da se radi obilaznica oko Nikšića. Nijesmo dogurali daleko, ali će bačati pogled i na Krupac, što će izgledati lijepo.
Не знам нисам био доле две године, Бога ми су урадили путеве добро, и преко Цетиња и преко Никшића. Ваљало би их и кроз Тару мало побољшати, мени Тара опаснија од Мораче и то три пута.
Како да додам на тај твој текст нешто ако ми дође инспирација?
Ma napiši novi, moš i u vidu pjesme x)
Ide trasa Grebice-Vidrovan. Od petlje (obilaznica kad ideš za Podgoricu, kreneš prema Vilusima) do one lakat krivine neđe kod estavele gornjepoljskog vira.
Nikšić-Podgorica komotno staju 3 auta jedno do drugog. I Podgorica-Cetinje je dobar put. Niz Brajiće je malo lošiji (lošiji od PG-NK, PG-CT) ali fino se vozi. Preko Žabljaka su radili nešta, imaš sad i tri trake, mene se sviđa. Jedino mi glupo što mjestimično nema bankina (nasipa, zaštitna ograda se često zove pogrešno bankina) tamo kod skretanja za Trsu i Provalije. Možeš 140km/h lagano. Malo je gori poslije Šavnika (kad ideš iz Srbije), al' jebi ga, ne smeta mi. Prije dvije godine su mjestimično radili dio NK-PŽ. Imaš sad i onu magistralu za Herceg Novi.
Dobro jutro Crnogorci, nazdravlje nam ulazak u NATO!
Jesmo to ušli u NATO? Ja samo mogu da nađem "Kako se ubio Nikola Tesla". Istina, bio je Crnogorac iz Banjana porijeklom.
DOBRO JUTRO ŠUMADIJO, LIVADICO I AVLIJO
Bijaše vijest kako je Mile razgovarao sa nekakvim Bajdenom. Taj je Bajden doprilike neko mudo u Americi (pretpostavimo da je i on Crnogorac). I eto, vele da je rek'o Milu da mu je to završeno. Taj ulazak u NATO.