Dobro jutro, Crna Goro!

1. Pa SDP je u koaliciji s DPSom 20 godina, vazda se pred izbore podžapaju.

Ajde molim te, bili su u koaliciji sa DPS-om dok su pokušavali da izguraju ideju o nezavisnoj Crnoj Gori i dijelom nakon realizacije iste jer ako nešto funkcioniše, zašto ga mijenjati... E sad moguće da ima i nekih iz SDPa koji su se fino ugradili u sve ove mafijaške poduhvate Mila i ekipe ili bar omogućili ili okašali sprovođenje istih, ali kada su uvidjeli da se najvažniji opšti interesi građana ne poštuju (pravo na slobodu govora, mišljenja, psihofizički integritet, ekonomsku sigurnost itd.) shvatili su da država nije suverena jer njen suverenitet proizilazi iz naroda, a narod čija se osnovna prava ne poštuju nikako ne može biti suveren.
    Realno DPS nikad državu nije krao ovako kao što je danas i u zadnjih par godina krade... zar ne bi onda bilo logičnije da SDP baš u ovim trenutcima ostane uz DPS pa da se što bolje ugradi, ako već samo gledaju svoj interes?
    Zvučiš mi sad baš kao neki nabijeđeni nezaposleni maturant gimnazije koji se tripuje da je neki 'veliki filozof, koji stavi ruku na glavu pa onda nešto razmišlja'...
    Na kraju krajeva sve i da su bili nenormalna govna sve ove godine, pa sad odlučili da oće da rade legitimno i transparentno, treba to cijeniti jebi ga. Nema svako ni petlju da kaže 'jeste, zajebao sam stvar, sad oću da raščistim račune i da živim i radim ka pošten čoek'. I ne, ne kažem ovo zato što gotivim Ranka, nego zato što stvarno mislim tako.

A kako su mogli glasat Bečića, i on je nov.

Evo, sam sebi si odgovorio:

Nov jer se od izlaska iz SNPa nije praktično čuo

Mnogo potcijenjuješ značaj prethodnog političkog angažmana. Plus su demorate imale dva mjesta u skupštini već nakon raskola u SNP-u (Gošović i Kaluđerović; obojica dosta uticajni bili svojevremeno plus sa velikim radnim i političkim iskustvom).
    Osim toga, Bečić je i magistar ekonomskih nauka i svojevremeno vrhunski sportski talenat što doprinosi njegovoj, ajde da kažem 'političkoj marketabilnosti', ne samo u smislu dopadljivosti glasačkom tijelu, nego i sponzorima.

--------------

Ja ti opet kažem, ne možeš iznenada da se pojaviš na političkoj sceni CG sa minimalnim budžetom i da nešto uradiš. Trebaju ti sponzori a sponzore je najlakše steći tako što ćeš im se dopasti prvo, zainteresovati ih nekako, učiniti da vjeruju da možeš da uspiješ.
    Meni se sviđa to što vi radite i ono za šta se zalažete, to su neke zdrave građanske vrijednosti ali mislim da bi za početak trebali da izgradite ime malo. Alternativa čak i zvuči kul, ali mislim da bi vam bilo bolje, naročito jer ste kako sam primjetio mladi većinom tako da ima vremena za vas, da počnete kao neka NVO. Ono, da se bavite istraživanjima i informisanjem javnog mnjenja o političkom procesu u CG.. Ljudi to gotive tako da će sigurno čuti za vas... Ne znam to je neki moj prijedlog, mislim da je to najbolja ulaznica u svijet politike u CG jer imaš toliko stvari koje možeš da kritikuješ da jednostavno ne možeš sav materijal da obradiš. Ko zna, možda bi mogli i sa nekom ambasadom razgovarati o mogućoj finansijskoj podršci i tim munjama.

2. Viđi, sve si ti u pravu osim što si na stranu SDPa. Alternativa je počela kao NVO (i tada bez budžeta), i onda postala politička partija. Imam i ja savjet za tebe, samo radi svoj posao onako kako misliš da treba, na svačiju korist i boli te uvo ma kojoj stranci da pripadaš. A to smo i mi uvidjeli da su nam potrebne finansije, naučili smo na teži način.

3. Pa dobro jebi ga ugradio se malo Rifat, šta ćemo mu sad. Na kraju krajeva možda država i neki fond za te stvari, mislim za pomoć funkcionerima... nijesam upućen u to ali ako jeste slučaj tako, onda mu se nema šta zamjeriti... U slučaju da nije.. jebi ga pitanje je koliko je moralno ali ono, sprem toga kolko su se neki ugradili 30k € je sitnica.

A što se finansija tiče, jebi ga to je najteži dio danas jer su partije sve baš puštile korijenje duboko. Najbolje je 'sponzora' tražiti u inostranstvu - dakle ambasade, razna evropska i ostala međunarodna tijela sa predstavništvima u CG i sl. jer onda znaš da ne duguješ nekom kontroverznom biznismenu ništa ako upaneš u skupštinu.
    Ali ono ako ste već radili kao NVO, ja mislim da ste trebali i nastaviti jer kao što rekoh danas tu imaš posla kolko oćeš, plus ovi strejndžeri svršavaju na to..

4. Jeste ali ako hoćeš da mijenjaš stvari jedina institucija preko koje možeš da radiš to je skupština, evo MANS ukazuje, podnosi krivične prijave, šta sve ne i ništa, možda to ima veze s tim što je Ćalovićki plata 1500 eura, skoro kao poslaniku, zašto bi mijenjala... Onda postoji mogućnost da te prozovu za špijuna ako primaš pare iz neke druge zemlje, a Milo što svako malo raportuje po Briselu i Vašingtonu nikome ništa :) Jebene su to rabote... Mi smo uveli dječiji dodatak, trenutno samo za 20 hiljada đece, i eto koliko su roditelji to cijenili...

5. Najveci broj tema drze crnogorci e necete vala vise moci tako!!

6. svaka ti je ko u njegoša prijatelju

7. Pa zna li ko od tih ljudi da ste uveli taj dodatak? Možda da ste im pošli na kuću i rekli "alo, mi smo oni te su uveli dječiji dodatak" (mada ne znam kako to izvedoste sami, moralo je to kroz skupštinu proć) onda bi glasali za vas, ne znam stvarno brate.

8. Ne znam stvarno kako ta ojađenja i krađe, ja sam mislio da su pošteni oni svi.

Šta je on postigao pa ima 200 hiljada eura za kampanju a ja nosim prsle starke.

Sad Bečić ide na ove što su prije glasali pozitivnu, još prije pzp, vjerujem i vi slično. Ali jbg, on iskače iz pašteta, pa će se glasat, nema veze kako je došao do para.
    Milo je jači sig.

9. To si u pravu Ćiro, narod to ne interesuje, ođe se glasa za jednu partiju po bračnom principu da samo s njima mogu da imaju seks, ponekad imaju aferu ali to je uglavnom to (neki to po rođenju naslijede).

10. Moja zena Seselja glasa, a ja Demokratsku

11. је л' мило некад био овако висио? ако сам добро прочитао са мањинама и сателитима има мандат више од опозиције? мада не искључујем ни опцију да би неко од опозиције издао ако би затребало, али ово је било за длаку.

12. ma strasan je sdp. 10 godina mrze dps do izbora. i sad su se kao odvojili. ali pa dobro jebi ga

13. Ni na prošle izbore nijesu Ranja i Milo apsolutnu većinu imali.
    I kao i sad, opozicija je prvo pobjedu proglasila, a onda nije priznala izbore, pa priznala i u krug tako. Istorija se ponavlja sig.

14. Neko iz opozicije prelijeće sigurno jer je skoro sva opozicija potpisala da neće pravit postizborne koaliciji ni ništa sa DPSom ali funkcioner(i) opozicionih partija potpisnika tog sporazuma mogu podržat tu Vladu jer je on pojedinac koji samostalno donosi odluke a partija može da ga duva iako ga je proizvela u istog. Može i da napusti partiju i zadrži mandat, zakon je na njegovoj strani...

15. Sa kim će Milo napraviti koaliciju i da li će Emilova statistika pasti u vodu? Da li možemo očekivati ponovno ujedinjenje Lekića i Fronta? Da li će pred predsjedničke izbore biti formirano šatorsko naselje II? Ko će biti glavni opozicioni kandidat na njima, Lekić, Mandić ili neko traći?
    Pratite nas i saznajte...

16. Da li možemo očekivati ponovno ujedinjenje Lekića i Fronta?

Ovo se stvarno nadam da neće biti slučaj. Lekić je najbolji kandidat opozicioni za predsjednika države... Kulturan, odmjeren, elokventan, građanski nastrojen... možda ta funkcija ne donosi neka ovlašćenja značajnija ali bi bio veliki udarac za DPS kad bi izgubili predsjedničke izbore

EDIT: Odličan grafit mesjo

17. Leka je gospodin brate. Vrlo odmjeren, takav čovjek treba da obavlja funkciju predsjednika u parlamentarnim republikama jer nema mnogo ovlašćenja van diplomatije, a mislim da bi on bio vjerovatno najbolji predstavnik države pred stranim zvaničnicima jer na kraju krajeva tolike godine je bio na zapadu dio tamošnjeg pravnog sistema

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.