Prijava

Стрељати говно. Држава не може да почини злочин, јер злочин могу да почине само жива бића и појединци.
Замисли ову паралелну ситуацију нашој: Твој отац оде и убије комшију из свог неког разлога, рецимо, овај му згазио пса. И сада дође неко говно и каже да је крива твоја кућа, да си крив ти, твоја мајка, твој деда и баба, као и твоја жена и твоја деца, јер сте му ви породица. И онда ти каже да по тој основи сви има да се задужите код неке банке и плаћате одштету комшијиној породици, да твоја деца остану ускраћена за поклоне за нову годину, за добру школу, лопту, компјутер. Јер је твој отац учинио злочин. Па нека он одговара, не може да одговара цела кућа. И да ти и твоја деца носите име на челу ``УБИЦЕ``, за злочин који ви нисте починили. И? Јел би ишао да се бориш свим средствима против таквог говнета које би то покушало да припише твојој кући и укућанима? Одговори ти мени сад као човек.

П.С. Ваља напоменути да се правда и право час прејебу и попишају када неко то лепо и дебело плати. Имамо случај са сепаратистичким пишањем по међународном праву у случају Косова, имамо случај се протеривањем Срба из Крајине, имамо случај са бомбардовањем Југославије и Ирака, имамо случај и са Миладином Ковачевићем. Према томе, правда и право успевају само тамо где се људи изборе за њих.

Naravno da međunarodna pravda i pravo ne funkcionišu. Ali valjda po međunarodnom pravu država ne može biti osuđena za genocid. Mogu biti osuđeni pojedinci koji su ga planirali, a rukovodili državom. Tako je bilo na Nirnberškom procesu. S tim što njima nisu sudili za genocid već druge stvari. Nemci su plaćali reparacije, ali to su bile reparacije zemljama koje su oštećene u ratu. Sad mi nije jasno: znaš li ti, i gde se može naći, sledeće: pravni osnov za hrvatsku tužbu, međunarodni zakon koji to reguliše, primeri za to kroz istoriju, i koje su kaznene mere za osuđenog, s obzirom da međunarodno pravo ne priznaje mogućnost kolektivne odgovornosti. Živo me interesuje, pa možda reko znaš, kad organizuješ peticiju, jer ja zaista ne znam...

Vlade limar ahahahhahahah

Mršćite montenegrini.

Лимару, ово си написао сасвим тачно: ``Ali valjda po međunarodnom pravu država ne može biti osuđena za genocid.`` - ВАЉДА!

Мој цео циљ и намера јесте да само испитам како наш народ реагује. А он реагује као тек убијено кљусе - мало се трза, али то је све.

Узвишенији циљ би био да слогом и мозгом покажемо да не може да се ради против наших интереса и да се при томе пролази сасвим некажњено. Из дневне штампе видиш да је Србију на међународним судовима добила свака шуша која нас је тужила. Али не зато што смо криви, већ зато што се нисмо адекватно бранили. Све смо то ми платили из нашег џепа. И зато твој штанд на Сајму има рецимо 5.000 посета, уместо 50.000 јер је народ сјебан економски због своје лењости да брани своје интересе, увек и свуда.

Замолио сам те да ми као човек одговориш, па те ето, опет молим. Врати се на питање, ја сам на твоје одговорио.

Valdemare, ne moraš da gledaš u pasulj šta će da kaže, jer postoji i krivično delo koje glasi:

Pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije

Član 320

(1) Ko priprema izvršenje krivičnog dela iz čl. 305. do 314. i člana 315. st. 1. i 2. ovog zakonika,
kazniće se zatvorom od jedne do pet godina.

(2) Pripremanje iz stava 1. ovog člana sastoji se u nabavljanju ili osposobljavanju sredstava za izvršenje krivičnog dela, u otklanjanju prepreka za izvršenje krivičnog dela, u dogovaranju, planiranju ili organizovanju sa drugim izvršenje krivičnog dela ili u drugim radnjama kojima se stvaraju uslovi za neposredno izvršenje krivičnog dela.

(3) Ko upućuje ili prebacuje na teritoriju Srbije lica ili oružje, eksploziv, otrove, opremu, municiju ili drugi materijal radi izvršenja jednog ili više krivičnih dela iz ove glave,
kazniće se zatvorom od dve do deset godina.

Ali bih je ja radije gonio za krivično delo:

Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti

Član 317

(1) Ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno prinudom, zlostavljanjem, ugrožavanjem sigurnosti, izlaganjem poruzi nacionalnih, etničkih ili verskih simbola, oštećenjem tuđih stvari, skrnavljenjem spomenika, spomen-obeležja ili grobova,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

(3) Ko delo iz st. 1. i 2. ovog člana vrši zloupotrebom položaja ili ovlašćenja ili ako je usled tih dela došlo do nereda, nasilja ili drugih teških posledica za zajednički život naroda, nacionalnih manjina ili etničkih grupa koje žive u Srbiji,
kazniće se za delo iz stava 1. zatvorom od jedne do osam godina, a za delo iz stava 2. zatvorom od dve do deset godina.

a u vezi sa krivičnim delom iz stava 1. sledećeg člana:

Teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije

Član 321

(1) Za krivično delo iz čl. 307. do 309. i čl. 313. do 315. ovog zakonika koje je imalo za posledicu smrt jednog ili više lica ili je izazvalo opasnost za život ljudi ili je praćeno teškim nasiljima ili velikim razaranjima ili je dovelo do ugrožavanja bezbednosti ekonomske ili vojne snage zemlje,
učinilac će se kazniti zatvorom najmanje deset godina.

Замолио сам те да ми као човек одговориш, па те ето, опет молим. Врати се на питање, ја сам на твоје одговорио.

Da ti kažem, ne znam. Nije mi nikako simpatična, ali preventivno suditi joj, protiv prava je i protiv pameti. I uostalom, šta me briga, jedno je ona meni s Merkelovom, Tuđmanom, Miloševićem, Vučićem, Alijom, Obamom... A i ne mogu da imam mišljenje baš o svemu, naročito ne mogu da smestim komotno svoju misao u kategorije u kojima razmišljaju "nacionalno osvešćeni" i "antinacionalisti". Postoje i drugi politički (mrzim tu reč) diskursi.

Ko si ti da ovako razgovaraš na forumu??

Лимару, то што смо раскинули не значи да треба да ми се светиш на овај начин. Имаш мишљење о свему и свачему, само када треба да га изнесеш о врло важним стварима, онда одједном тајац. Категорије у којима размишају национално свесни (неки од нас су национално свесни уназад 200 година од када се користи тај појам нације) су категорије општег интереса свих грађана. Који је то други дискурс? Са пола мозга мислим, са пола не мислим? Могу да мислим о томе да ли се по праву суди непријатељима моје државе и породице, али не могу да мислим о томе да ли таквим непријатељима треба стати на пут?
Питање је било врло конкретно - да ли би гонио говно које покушава да навуче беду на тебе и твоју кућу? Чак и ако као сведок има заштиту државе? А какви су нам судови, још би дупло најебао јер си убеђен да ће ``правда победити``.

Адвокадо, ајде молим те преузми тему, то је твој фах. Мене зовите да говну оперемо папире у катастру - има само шупу да јој оставим као лично власништво.

Granjka, ja ako preuzmem temu, ti si najebao, mnogo me više interesuje katastar od Sonje Biserko, od katastra i ja živim, ali sa druge strane šaltera.

Немој да си пизда од Србина, буди Србин за пример, преузми тему по цену и да најебем, само да спречимо говно да нас развлачи по јавним кућама Еротске Уније. Среди то и кад дођеш до катастра, чекаће те црвени тепих и пуштам те са друге стране стола. И за тебе и за девет твојих колена унапред и уназад неће више бити ни такси ни ФТ1П фора. Тако ми катастарског печата!

Који је то други дискурс? Са пола мозга мислим, са пола не мислим?

Hoćeš iskreno? Nacija je realnost, ali nacija je zlo. Država je realnost, takođe zlo. Ja u tvoja politička uverenja ne ulazim, mada vidim da si neki tako nacionalno nastrojeni desni centar. Što me pitaš šta bih ja uradio? Da sam Dačić, ne bih je gonio, jer ne smem zbog EU i Amerike. Da sam Mladen Obradović, rastrgao bih je konjma na repove. Da sam Nataša Kandić, pozdravio bih njenu hrabru odluku. Da nešto mogu, poslao bih i nju i Dačića i Obradovića i Kandićku na jednosmernu misiju ka Jupiteru. Ali ne mogu. I zato ne bih ama baš ništa uradio, eto. Može?
Osim toga, nešto mi za oko zapade

Стрељати говно.

Ti podnosiš peticiju da se ona goni po toj tužbi i da joj se presudi na ovaj način? I daj, peticija... Osim što drvimo na ovom forumu u nedostatku pametnijeg sadržaja ili nevoljnosti za njega, ništa se s tim ne može.

Какав је то став да је нација зло и да је држава зло? То је брутално и срамотно генерализовање и етикетирање милиона људи. И ти си реалност и твоја фирма. Јесте ли и ви зло по тој логици, јер сте део нације и део државе? Ако сам ја национално настројени десни центар јер браним Устав и своју државу, онда нека. Заиста постајемо друштво у коме само несвесни и глупи представљају подобне грађане модерног доба.
Ја кажем да бих стрељао говно, али не смем јер би то било противно Уставу. Није дозвољено. Зато што ништа не би урадио, ја сам те и оставио. Увек си био килав. Дефинитивно женски карактер. Е Лимару...

Granjka, ja nikog nisam ubio pa da budem zlo, i ostavi mene i moju firmu na miru. Braniš državu, Ustav, bravo, sada mirno mogu da spavam. Da li sam kilav ili ne, u to bi mogao lično da se uveriš, kad bi me znao. Ja se na primer čuvam da zaključujem o tome da li je neko kilav ili nije po pisanju na nekom forumu, mogu da zaključim recimo samo da li je glup, zadrt, ignorant i tako dalje. Što se tiče dovođenje ženskog karaktera i kilavosti u isti kontekst (nevezano za mene), iskreno se nadam imaš ženu čiji ćeš karakter generalno potcenjivati, a ona se iskreno i inferiorno slagati s tim, jer u suprotnom veza nailazi na brojne teškoće. Idi sad, brani otadžbinu peticijom. Peticije su ti na http://peticije.rs, pa navali.

Брате, која сујета... Извини Лимару, нећу више никад. Ма ја бијем жену и педере, ја сам зло које убија и коље, пали и руши све што мисли другачије. Попиј нешто за смирење, спусти претенциозни его на земљу, прихвати некад шалу на свој рачун, без патетичне и ниске побуде да као културно вређаш - то је одлика квазикултурних снобова којима вири парзилук из дупета, па макар имали и своју фирму. Насмеј се и продужи на теме где не бдију зли крволочни четници у одбрани свеколиког срБства, јер они су фуј и тако не-кул ликови.
http://www.24sata.hr/image/pijan-zapeo-u-kontejneru-spasili-su-ga-vatrogasci-504x335-20100832-20101019014645-330535.jpg

то је одлика квазикултурних снобова којима вири парзилук из дупета, па макар имали и своју фирму. Насмеј се и продужи на теме где не бдију зли крволочни четници у одбрани свеколиког срБства, јер они су фуј и тако не-кул ликови.

Stereotipi, Granjka, ostavi stereotipe, tako ti Boga. Verujem da je lakše uklopiti čoveka u neki kalup da bi procesuirao par misli o njemu, ali zaista preteruješ. Hladno-loše, dobro-jesti, otadžbina-neprijatelj-braniti-drukčije-izdajnik-forum-vređati-proseravati itd. Izvini ako sam reagovao nervozno na tvoj humor, pošto ga nisam prepoznao, valjda zato što sam izuzetno neduhovit po prirodi. E, sad, odoh da vadim perke praziluka iz dupeta i sanjam kako me kolju zli četnici, a ti se dobro naoružaj svojim oštrim humorom, i na branik otadžbine, dakle.

Doduše, u pravu si, mogao sam napisati i "odjebi štakore kancelarijski, uvek si mi bio gadan svojim podmuklim karakterom i neduhovitim šalama", i onda bih očekivao da shvatiš tu dozu humora na svoj račun, ali ne, ja sam morao patetično i nisko da te vređam na naigled kulturan ali u suštini podmukao način. E, jeste, ego mi je suviše naduvan.