Legalizacija medicinske marihuane: Za ili Protiv

1. Postoje ovde neki ljudi, neću ih imenovati, koji se ponašaju kao Aleksandar Vučić: naprave klovna od sebe, naizvaljuju se gluposti, ispadnu smešni, bulju im pomere, pa se onda mršte i pričaju za medije i vajkaju se kako se jedan segment javnosti podruguje avaj njihovim naporima i samopregoru. Evo, videćete šta će Vučić reći oko celog medijskog šizenja povodom njegovog supermenisanja u Feketiću. I to će sve podseti na nekog odavde.

2. Само се ви зајебавајте господине Валдемаре. А кад се заглавите у снегу биће "Јој Ацо помагај!"
    А Аце неће бити господине.

3. Ко о чему Лимар о померању дупета. Индикативно.

4. ko je bre prostak, konju jedan?
    AHAHAHAHAHAHAAHHHA, idi bre celte!

+1
    Ah ti bugari, vazda šega s njima.

5. биће "Јој Ацо помагај!"
    А Аце неће бити господине.

O da hoće Bog dati i taj dan. Ali teško. Prestao je da mi iskače iz frižidera, pošto sam postao toliko siromašan da u frižideru nemam više ništa, pa i ne gledam. Bojim se da otvorim kantu za smeće...

6. Tema je kul, al je otišla ukurac.

7. Бугари ушли на тему.

8. Ja bogami nisam pušio tu medicinsku marihuanu, pa ne znam jesam li za ili protiv. Je l' bolja od ove regularne?

9. Svaka ti je medicinska. Probaj kad te boli zub ili glava.

10. A bi li ti doktor savijao džointe ili bi ti sam morao kad bi je legalizovali?

Koja je kazna po zakonu ako te ufate s travom?

11. Po zakonu:

Ko neovlašćeno proizvodi, prerađuje, prodaje ili nudi na prodaju ili ko radi prodaje kupuje, drži ili prenosi ili ko posreduje u prodaji ili kupovini ili na drugi način neovlašćeno stavlja u promet supstance ili preparate koji su proglašeni za opojne droge, kazniće se zatvorom od dve do dvanaest godina.

Ali to se u praksi ne sprovodi. Ako te uhvate sa paketićem, zavisi od pandura, mogu samo da te mršnu i uzmu paket (moguće i da ga posle izvare), a mogu i da te privedu, ali za sitnu količinu uglavnom te samo cimaju i par šamara u stanici, ništa više, pošto uvek možeš da se vadiš da je za sopstvenu upotrebu. Al ako te uhvate sa par desetina grama, batine u stanici celonoćne ti ne ginu, dok ne propevaš kome si hteo da prodaš i od koga si kupio. Pa makar sam odgajio i sam pušio, ima da te mlate reda radi, valjda sadistička stoka koja ne poštuje zakon, šta li. Za posedovanje nekih trista grama (a čuvao za druga, budala) jedan moj prijatelj dobio je godinu dana, pušten posle šest meseci uslovno. Opet zavisi sve od sudije, a i dobar advokat tu može da posluži. Znam lika koji je dilovao travu godinama, skupljao lovu da otvori muzički studio, i kad je skoro sve skupio, padne na posledjem poslu, sa količinom ohohohoho. Sve pare koje je skupio morao je da da kao mito da bi mu sudija odredio uslovnu. Eto i to se dešava...

12. Ja bih da pohvalim Granjku i njegovo ucesce na forumu.
    Cak se i Reme ulogovo da kaze da apruvuje.
    Svaka cast matori, to se retko desava.

13. Crnogorska verzija:

Novčanom kaznom od 30 eura do 2.000 eura kazniće se fizičko lice, ako:1) ne uništi samoniklo bilje koje može da se koristi za proizvodnju droge (član 17 stav3);2) ne zaključi ugovor o otkupu cjelokupnog rada sa pravnim licem registrovanim zapromet maka i/ili konoplje (član 18 stav 2);3) ne preda pravnom licu sa kojim ima zaključen ugovor o otkupu maka i/ili konopljecjelokupan rod u roku od 4 mjeseca od dana ubiranja roda (član 19 stav 1);4) gaji mak i/ili konoplju, a ne prijavi organu uprave nadležnom za poslove policijeokolnosti koje mogu da ukažu na sumnju da su mak ili djelovi maka, odnosno konopljeneovlašćeno upotrijebljeni ili da bi se mogli neovlašćeno upotrijebiti za proizvodnju droge(rezanje, branje zelenih čahura maka) (član 20);5) posjeduje drogu za ličnu upotrebu suprotno ovom zakonu (član 45 stav 1);6) izda lijek koji sadrži droge licu mlađem od 18 godina života (član 45 stav 2).

Ne piše ništa za zatvor, al pretpostavljam da nije mala robija.

14. http://www.imdb.com/title/tt2279306/

Odgledajte ovaj divni dokumentarni film da bi shvatili Granjkin model ustrojstva.

15. http://www.imdb.com/title/tt0387808/

Odgledajte ovaj divni dokumentarni film da bi shvatili Meśin model ustrojstva.

16. cekaj granjko, mi se prepiremo, a nekako ispade da bi ti da se legalizuju potpuno svi narkotici. da moze da se ode na trafiku i kazes, teto daj mi 5g ovog "nirvana" heorina. ona ti da i ti odes kuci malo da iskuliras?

jel si na to mislio?

17. Ма пусти, он је човек патриота србин, за јаку државу у којој се зна шта и како. Како не знаш да је то једина исправна опција? Они најбоље знају како водити друштво. Ма цео свет бре!

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.