Pitajte granjku

1. JAS
    Granjka maćori, jel mi vrijedi ići u teretanu i raditi kod kuće tisuće i tisuće sklekova tjedno ako opet neću znati kako da muvam pičke?

- Вреди, како не би вредело? Твоје физичко здравље неће трпети претерано што ниси развијао своје духовно здравље. Кад завршиш са теретаном, скокни до неке библиотеке, мазни неку књигу о комуникацији, општој информистаности, види неки бонтон да прочиташ, можда чак и неки километарски руски роман, и склек по склек, књига по књига - нећеш више бити лош у мувању пички, већ ћеш постати добар и у освајању правих дама.

2. Dakle, ti predlažeš da u toku odmora od jedne serije sklekova pročitam po dvije stranice Ideologije srpskog nacionalizma, voljenog nam Vojvode?

3. не. само прихвати да си смориша и престани срат по форуму.
    чуј питај грањку хахаха јебо те грањка.

ahahhahahahhaahhaahaha

realno, Granjka otvorio neku kancelariju i razbija glavu ovako, sve papiri oko njega, k'o dae Deda Mraz pa dobija pisma, sam' ne znam da l' je 'vako odeven

4. Hahaha..Granjka im ozbiljno odgovara na pitanja. Ludilo.

5. Valdemar
    Samo još jedno pitanje, lične prirode. Da Država donese zakon koji se kosi sa tvojim osećanjem morala, i koji moraš da primenjuješ, da li bi pljunuo na svoj moral, ili na direktivu? Da moraš da činiš zle stvari u ime dobrobiti Države, Nacije, bi li? Kad bi mislio da tvoja Država čini zle stvari, možda bi se čak borio protiv nje, silom ako drugačije ne može? Ne interesuje me kilometarski odgovor, dve rečenice - dovoljno. Sačekaću da prođe pauza. Ali da odgovoriš kao čovek, a ne kao ćata, kao individua, a ne kao činovnik, kao ličnost, a ne kao deo mašinerije. Jer zna se šta bi deo mašinerije odgovorio.

Ево твоје једно питање састављено од три питања, а преточено у једну смислену реченицу:
    - Шта бих радио као човек запослен у државној управи коме су више инстанце доставиле закон чије су одредбе у сукобу са личним вредностима запосленог или на неки начин чине штету грађанима, држави или поједицу?

Одговор:
    Борио бих се свим средствима која су законом дозвољена. То значи одређену (маратонску) процедуру, као код поправке коју Целт треба да предузме над поквареним рачунаром.

Питање за тебе:
    У истој ситуацији, како би се ти борио против државе?

Даље не мораш читати, ако те не занима.

Позадина одговора:
    Питање си поставио из угла да ти саговорник да одговор који служи више као оправдање твојих ставова, него разуман, правни одговор. Срби немају правну свест и мисле да се против државе и појединаца, неистомишљеника може борити прво речима, а после ако то не успе, све је дозвољено у име личног морала и система вредности: сећи главе сабљом, вадити очи једни другима, стрељати буржоазију, спалити Скупштину, тући педере и лезбејке, отпуштати све редом, запошљавати своје, красти од државе, рођака, суседа, палити цркве, џамије, каменовати аутобусе, тући децу, дозволити деци да туку старије...
    Има људи који не схватају да је развој друштва уско повезан са развојем правне свести појединца и целог друштва, па мисле да су им за њихову личну борбу дозвољена сва средства. Тако је и Хитлер почео. Просто, њему се лично није свидело оно што је машинерија захтевала од њега. Хтео је да мисли као слободно биће, а не да буде ограничен и спутан.

6. Читамо се после 17ч.

7. PITANJE -

Шта бих радио као човек запослен у државној управи коме су више инстанце доставиле закон чије су одредбе у сукобу са личним вредностима запосленог или на неки начин чине штету грађанима, држави или поједицу?

Granjkin odgovor, kojim objašnjava da je zakon iznad svega, pa i njega.

Борио бих се свим средствима која су законом дозвољена. То значи одређену (маратонску) процедуру, као код поправке коју Целт треба да предузме над поквареним рачунаром.

Znači, sve u okvirima zakona, pa makar taj zakon bio loš. Nisi odgovorio šta bi radio kad bi te Država terala da činiš zlo. Da li bi svojim ličnim moralom pljunuo na svoj položaj u mašineriji i prestao da služiš istoj, da li bi uzeo pušku u ruke i viknuo: NA BARIKADE? Konkretno, recimo, teraju te da stavljaš u registar političke krivce, koje posle drugi pakuju na transporte, drugi sprovode do logora, drugi smeštaju po barakama, drugi ubijaju, drugi kremiraju. Jer, tebi su čiste ruke, sediš za stolom i vadiš iz jednog spiska i samo prebacuješ u drugi. Šta bi radio ČOVEK u tebi, Granjka? Zaokruži:

a) Nastavio bih da radim svoj posao mirne savesti, jer Država možda to bolje zna nego ja.
    b) Nastavio bih da radim svoj posao nemirne savesti, ali bolje to nego da i ja završim u tom transportu.
    c) Našao bih neki izgovor i napustio bih taj posao, sedeo kod kuće i žmurio.
    d) Kao Šindler, bio bih čovek koji radi iznutra da spasi što više nesrećnika.
    d) Pristupio bih pokretu otpora.

Ako znaš još neku kratku opciju, stavi je, ali bez popovanja kakvo je stanje svesti pojedinaca i društva kod nas. Ovo je čisto teoretsko pitanje, zamisli da nisi u Srbiji 21. veka već u Nemačkoj četrdesetih godina 20. veka.

8. To je vojnički kodeks. U ratu ne najebu vojnici što kolju decu i žene nego narednici koji to narede.

Pitanje za granjku
    Koliko dugo će još zima trajati? Hoćeš li videti svoju senku?

9. Sta mislis o Valdemaru?

10. Šta bi radio ČOVEK u tebi, Granjka? Zaokruži:

Limar, da li tvoji roditelji znaju da si peder? (zaokruži tačan odgovor)
    a) da
    b) ne

Elem meni je ovaj Limar simpatičan ali se zabrinjavajuće mnogo napalio na granjku.

11. Granjka, da l' da batalim medicinu (druga sam godina; tačnije prva i po jer vučem ispita dosta iz prve), pošaljem to u pizdu materinu jer me smara i odem van grada da studiram japanski ili možda čak filozofiju (ovo drugo ako ne budem mogao da se ubacim na jap.), zaposlim se sa srednjom (medicinski tehničar) i završim ga bar duplo brže od ovog sranja i uz to se maknem od depresivne familije sa kojom bivstvujem?
    Iskreno razmišljam o tome i volio bih mišljenje tebe kao eksperta za sve i svašta.

12. Stop making stupid people famous.

13. Kakva je razlika između nauke i vere i šta misliš o toj problematici u društvu i prirodi uzevši u obzir da je čovek kročio na Mesec, ali isto tako i da ljudsko telo izgubi nekoliko desetina grama pri umiranju?

14. Limar, da li tvoji roditelji znaju da si peder? (zaokruži tačan odgovor)
    a) da
    b) ne

To je pitanje koje prejudicira da sam peder. Moje pitanje ne prejudicira ništa. Samo pitam čoveka, hipotetički, kako bi se ponašao u jednoj situaciji, i još kažem da ako postoji još neki izbor u toj situaciji, dopiše.

Da sam se napalio, nije istina, više me on interesuje kao fenomen, želim da znam kakav je čovek, bez upotrebe koštuničanske retorike. Želim da znam koji su mu stavovi lični, a koje stavove njegov položaj nalaže. Nemoguće da se to dvoje baš uvek to poklapa.

15. Cekaj, je l vi njega stvarno ovo pitate jer vas zanima ili se svi samo zajebavate? Mislim da je ovo drugo, al kad procitam pojedine postove nesto nisam siguran u to.

16. Stop making stupid people famous.

+X^4*Y^3
    X>Z
    Y>W

2Z=0,15Z+1340
    W=W^2-3460

EDIT: +3 interneta za granjku ako riješi ovu bazičnu (ne)jednačinu (sad sam je nabrzinu sklepao u glavi lel)

Moje pitanje ne prejudicira ništa.

E, jebi ga, viđeh tek nastavak posta đe može on da doda svoj odgovor. Da nije tako, tvoje pitanje bi prejudiciralo da ga ne bi bolio kurac.

17. Cekaj, je l vi njega stvarno ovo pitate jer vas zanima ili se svi samo zajebavate? Mislim da je ovo drugo, al kad procitam pojedine postove nesto nisam siguran u to.

Ma tripuju ljudi da su mnogo pamentiji od granjke pa ga kao zajebavaju. Ima ođe pametnih glava kojima ne mogu ni WC očistiti ali neki likovi su neosnovano umislili da posjeduju neke četvorocifrene koeficijente inteligencije.

EDIT: Ovo moje pitanje o studijama je ozbiljno, jer sam u tolikoj jebenoj nedoumici da mi dođe da bacam novčić a pošto još nije bilo nikakvih primanja imam samo krupno 20 eura na raspolaganju, pa rekoh da pitam granjkila.

18. pazl sedi i uči majku ti jebem neradničku

čuj oće da batali medicinu

19. pa jebemu oca fokuse, pogledaj realno. Imam još 5 godina medicine (pod uslovom da sve dam u roku; čitaj nemoguće) a 4 godine japanskog koji kapiram da bih mogao dati u roku.
    Jebi ga jeste zajeban dil ali opet želje su želje.

20. Курац, јапански тежак ко црна земља.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.