Pitajte granjku

1. Србијанка
    Да ли СПЦ треба да пређе на грегоријанско рачунање времена, и, ако не треба, који су аргументи против те солуције?

menijesamodosadno
    Грањка,

Џудас Прист или Ајрон Мејден?

Металика или Мегадетх?

Шунта
    Грањка, јел истина да Ватикан и Америка хоће да нас истребе?

JAS
    Granjka maćori, jel mi vrijedi ići u teretanu i raditi kod kuće tisuće i tisuće sklekova tjedno ako opet neću znati kako da muvam pičke?

Поштовани Грањкопитачи, ваше одговоре можете покупити сутра у току ћатине паузе за доручак измећу 9 и 9:30. Хвала на разумевању.

2. Сада сам се осетила као у чекаоници неке државне службе, предала сам папире после паузе, јер нисам видела натпис, и морам да чекам до сутра! А то што ћу да умрем од чежње, ником ништа... Ах, Грањка, заводниче.

3. Па ето, још ми чита мисли. :(

4. Samo još jedno pitanje, lične prirode. Da Država donese zakon koji se kosi sa tvojim osećanjem morala, i koji moraš da primenjuješ, da li bi pljunuo na svoj moral, ili na direktivu? Da moraš da činiš zle stvari u ime dobrobiti Države, Nacije, bi li? Kad bi mislio da tvoja Država čini zle stvari, možda bi se čak borio protiv nje, silom ako drugačije ne može? Ne interesuje me kilometarski odgovor, dve rečenice - dovoljno. Sačekaću da prođe pauza. Ali da odgovoriš kao čovek, a ne kao ćata, kao individua, a ne kao činovnik, kao ličnost, a ne kao deo mašinerije. Jer zna se šta bi deo mašinerije odgovorio.

5. Granja, nemo' se žuriš, tvoj odgovor mogu čekati duže nego Šešelja.

6. Србијанка
    Сада сам се осетила као у чекаоници неке државне службе, предала сам папире после паузе, јер нисам видела натпис, и морам да чекам до сутра!

Намерно ми ово радиш! Ја сам савесан радник, па ћу ти одговорити и после радног времена, остали ће морати да чекају. Ево одговора на твоје питање:
    Да ли СПЦ треба да пређе на грегоријанско рачунање времена, и, ако не треба, који су аргументи против те солуције?

- Не, СПЦ не треба да пређе на застарели и нетачни календар католичке цркве који је наметнут целом свету. Аргумент је тај што је Милутин Миланковић решио и научну и религијску дилему новог календара. Потражи више података о овој теми, биће ти занимљиво. Ни овај садашњи не прави никакве проблеме атеистима и пословним људима, јер и једни и други своје радне обавезе управљају према календару који је безмало средњовековни.

7. :)))) увек ћу на твом шалтеру бити! ♥

8. gde krijes irvasa

9. Драга Грањка
    Пољубила сам се са дечком на блиц, иако мој тата чита само новости. ОД тада ме јако боли глава и много ми је често мука. Да ли сам ја трудна?

10. Ол, колико би Грањки држао на гајби?

11. Не, СПЦ не треба да пређе на застарели и нетачни календар католичке цркве који је наметнут целом свету. Аргумент је тај што је Милутин Миланковић решио и научну и религијску дилему новог календара.

Nije rešio nikakvu dilemu, ako i jeste, ne u potpunosti, jer čak nije rešio ni pravoslavnim crkvama svim, a kamoli celom svetu. Ni njegov kalendar nije TAČAN, nego je samo malo tačniji i to u zavisnosti šta tražiš od kalendara. Izguglajte malo, pa sami prosudite. Kalendari su tačni onoliko koliko je ljudima koji ih koriste potrebno, i u odnosu na ono što se uzima za standard i osnovu za računanje. Neki koriste kretanje Sunca, neki Zemlje, neki trajanje dana, neki pokrete Meseca, neki Jupitera, pa i takve vrednosti, koliko god tačne bile, zavise od toga kako se koriste u računanju za određenje datuma, jer datumi praznika i ljudski pojam šta je dan, mesec, godina itd, nemaju nikakvog značaja na kretanje nebeskih tela, kao što ni ta ista nebeska tela nemaju veze sa našim kalendarima.

12. Granjka, pošto ćeš i već odgovoriti poslije 9, valjda mogu dap ostavim još jedno pitanje?

Mišljenje o Puji Šotki i Đuri Euforiji?

13. U sta vjerujes, prema kojoj filozofiji osjecas naklonost? Sta prema tebi predstavlja vrijednost u ovom uzasnom, a tako divnom zivotu?

14. celt
    previse pojednostavljeno gledas na to.

- Као бирократа знам да поједноставим најкомпилкованије ствари, али нажалост, и да искомпликујем и оне најједноставније. Када је реч о државним стварима, увек морамо да полазимо од тога да не причамо на памет, већ да тражимо писане доказе. Стога, Радуловић је морао да достави предлог закона о раду, а не празне приче које чешу уши сиромашном народу.

15. menijesamodosadno
    Грањка,

Џудас Прист или Ајрон Мејден?

Металика или Мегадетх?

- Ајрон Мејден и Металика.

16. Шунта
    Грањка, јел истина да Ватикан и Америка хоће да нас истребе?

- Не бих знао да ли је истина. За Ватикан јесте пракса. Америка то не жели, њима само треба пар војних база овде и слобода кретања, пљачкања и отимања. Шта су урадили у Ираку и како су опљачкали вавилонску културу, може се слободно рећи да је тамо учињен светски културоцид.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.