Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Pa da ubija komšiju zbog pola metra zemlje.
Pogrešno. Sranje u federaciji.
EDIT: Ne postoji Bosna i Hercegovina. Postoje Republika Srpska. I postoji kvazidržavni isprdak Federacija Herceg Bosne, kojem narod upravo pali imovinu.
Nek se samo u Srbiji ne protestuje to je najvažnije, jer jebeš Kosovo, dolazi nam Doris Dragović.
EDIT: Greškom ne zaokružih ovu glupaču što drži ovo govno. Ako imaš vremena da se crnjačiš i šaraš ovakvim slovima ovo, imaš i da se baviš nečim što će ti donijeti 10 eura više dnevno
Ako ti na ovakvoj slici gde se skoro ništa ne vidi imaš toliko dobar nos da proceniš ko je hipster, svaka ti čast. Ja ne bih mogao. Nego, što se i studenti ne bi bunili? Visoke školarine, slab kvalitet nastave, loši profesori, mito i korupcija na fakultetima, kad diplomiraju, nemaju gde da se zaposle...
Pa nijesam samo hipstere zaokruživao, već i one klasične parazite i klinčadiju.
Не знам што си се који курац цимао да пребројаваш младе људе (као да свако млађи од 30 мора бити нерадник/хипстер/верски фанатик), кад је моја поента била да на те две слике итекако има раје, обичних људи.
Али кад си већ пребројао, морам да приметим да ми није јасно на основу чега си закључио да је лик у средњем од оних кружића лево клинац. Мени више личи на неког од 40 година, мада, не бих се кладио ни на једну опцију...
Al jebem mu majku, i ja sam bio klinac i student kad je bilo po Beogradu godinama ganjanje sa Miloševićem. Što, nisam imao pravo da budem tamo? Baš sam imao. A što se tiče parazita, onda za njih imaš nos bolji od mene.
Onaj u žutoj trenerki... đe si vidio radnog čoeka ili bar studenta koji je dao više od 2 ispita da ima takav modni ukus?
Elem, pogledajte malo one snimke đe kamenuju one institucije. Pentra se onaj idiot okolo po zidu, pa koji iole uman i/ili radan čoek se bavi takvim stvarima?
https://pbs.twimg.com/media/Bf4EQxkCMAMf1Tn.png:large
...Мсм да су ово фанови Манчестер Јунајтеда...
Ispitni rokovi još traju. Pametnije mu je da uči i bježi iz države ako mu je tako teško tamo.
Sumnjam da su privatnici davali slobodne dane ljudima da dolaze na ove proteste... U CG bi to bilo nezamislivo a ako je u BiH to slučaj onda nemaju šta da se žale.
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01777/bear1_1777149b.jpg
Onaj u žutoj trenerki... đe si vidio radnog čoeka ili bar studenta koji je dao više od 2 ispita da ima takav modni ukus?
Да. Виђао сам људе који раде, а облаче се ко идиоти.
Свако масовно окупљање ће привући и неке тешке будале, али опет не оповргава чињеницу да има нормалних људи.
Цепидлачиш без икакве потребе.
Hm....
U cijeloj BiH u julu ove godine bilo je nezaposleno 539.366 radno sposobnih osoba, što je oko 11.000 više nego u istom periodu lani, podaci su Agencije za statistiku BiH.
Kada je riječ o Federaciji BiH, u avgustu je bilo 381.778 nezaposlenih, što je za oko 7.000 lica više nego na početku godine.
Možda su na ulici nezaposleni ljudi?
Како бре може држава да опстаје са 44% незапослених људи, није ми јасно.
Sumnjam da su privatnici davali slobodne dane ljudima da dolaze na ove proteste... U CG bi to bilo nezamislivo a ako je u BiH to slučaj onda nemaju šta da se žale.
Свака друга ствар коју си написао (у најмању руку) везе с мозгом нема, укључујући и ову.
ЕДИТ:
Мој малецни градић опстаје са приближно толиком стопом незапослености. Да се види да је стопа толика, види се, ту нема лажи.
Moji tamo žive od povremenih poslova na crno, tu i tamo odgaje svinju, par ari krompira, peku rakiju, muvaju nešto... Ko radi u državnoj upravi, ima platu, ovo ostalo retko da šta radi. Zemlja je raspad. Jesenas sam proveo nedelju-dve u Srebrenici, kad sam se vratio u jebeni Obrenovac, osetio sam se kao u Njujorku.
Nijesam ni ja rekao da nema normalnih ljudi ali većina su idioti željni razbijanja svog grada ili kreteni indoktrinirani fundamentalističkim ideologijama.
Ajde da uzmemo da je tako ali sumnjam da su svi oni nezaposleni samo zato što niko neće da ih primi na posao.
Evo u Crnoj Gori ovi sa sjevera neće da rade u svojim selendrama nego čekaju po 5 godina da bi uvatili posao u PG.
Logično niko od nas Cikotića neće da ide u Berane ili Mojkovac da radi.
Kapiram da je isti slučaj svuda a naročito u seljačkoj zemlji kakva je BiH
rnrt, to je bilo onako više ad hominem da se tako izrazim, mada iskreno mene kao studenta i nekoga ko traži đe da odradi pripravnički sa srednjom boli kurac sve da mi ispred kuće protestuju.
Imam pametnija posla nego da se guram sa ispod-prosječnom ruljom.
А конкретно који посао имаш да радиш у селендри на овим просторима? Ево ја живим на селу, и не видим ни један једини начин да зарадиш сем пољопривреде, и то ако те добрано укења да пар почетних година не буде суше, што је постало готово немогуће.
ЕДИТ: И ја студирам такође. Ни мени се ови протести не свиђају јер не контам шта траже и шта може њима да се добије, али је чињеница да у другим земљама има истих неамбициозних нерадних људи као и овде, али ти људи не страхују свакодневно за своју егзистенцију.
A vi Crnogorci, da primetim, niste se nešto proslavili narodnim bunama i demonstracijama, poslednji put ste imali onu antibirokratsku revoluciju, Žuta greda, i Mila i Momira koji su doveli Miloševića u CG. I posle toga ništa. Kao da vam ništa posle toga nikad nije zasmetalo? Ne razumem zašto nijednom niste poželeli da izađete na ulice za 25 godina, osim ono kad ste gađali pedere i lezbejke šišarkama u Budvi :) Valjda nemate tradiciju uličnih protesta, no sjedite po kafićima :)