Срање у БиХ

1. Наравно да неће, зато смо се и развели. Али то не значи да ћемо се мрзети и клати. Путеви нам се укрштају ;Р
    http://x.vukajlija.com/var/products/posters/201402/661452/film-u-potrazi-za-bog.jpg

2. Mrš, balije.

Nisu političari počeli priču o ukidanju entiteta no balije iz Udara.

3. Најјаче је ово као "ма неће они ништа". То говоре већ сто година па смо видели у три наврата како се завршило. Протести и ако су почели лепо, сад су упале балије јебене.

4. Sad odmah u kampanju, "Stop islamskom teroru u BiH", preplaviti svet sto boljim slikama sa protesta tipa

http://cdn.memegenerator.net/instances/250x250/11631997.jpg

pa onada nahvatati one hipstere sto ima ovde slika njihova, onog malog pizdicu naterati da kaze s kim se dogovarao i od koga je primao instrukcije, pa to snimiti i objaviti, dovesti Srbe iz tih gradova da pricaju kako su trpeli teror i nasilje, i dok se njihovi politicari snadju obajaviti nezavisnost. You know the drill, samo kukaj i lazi... Inace nece se oni zaustaviti, ovo ima je samo bio probni balon zato mora da se radi brzo.

5. Има ли на овој теми неких Црногораца? Треба ми да знам да ли око Подгорице може или је могло да се чује да неком кажу "мој шоколе", значи не "соколе" већ "шоколе".

6. И да ли је исправна ова реченица:

Ovo ti je, bogumi, moj šokole, prava njeguška pršuta. Takvu još nijesi probao, da si živ i zdrav Crnoj Gori.

И зар не би рекли "проба", а не "пробао"?

7. Nisam vala ni to bogumi čuo, no će prije biti da je bogomi. A ovo ''da si živ i zdrav Crnoj Gori'' isto niđe veze :)

8. Jok. To možda one nikšićke rmaplije, mi Cikotići smo više italiano fazon.

9. Jebem ti budalu. Radim neku knjigu, čovek piše o WWI, a knjiga bi trebalo da ima naslov "Kako mali Perica zamišlja Prvi svetski rat". I crnogorski govor :)

10. Ovo ti je, bogumi, moj šokole, prava njeguška pršuta. Takvu još nijesi probao, da si živ i zdrav Crnoj Gori.

Bogumi se koristi kroz sprdnju nekad a šokole, pa čak i sokole baš rijetko, naročito rijetko u PG.
    I da, ne bi rekli njeguška pršuta, već njeguški pršut!
    Proba/Probao se koriste u zavisnosti od podneblja. Podgorica, Cetinje i dio primorja preferiraju "proba" dok ostali (a naročito Beranci) više forsiraju taj "književni" oblik (mada je i ovaj drugi po novome književan možda).

Ako je već radnja u PG smještena i to govori Podgoričanin, onda vjerovatno treba ovako:

Ovo ti je, boga mi, moj sokole, pravi njeguški pršut. Takav još nijesi proba da si živ i zdrav Crnoj Gori

Mada opet, PG dijalekt se dosta izmijenio sa vremenom. Jebi ga imaš masu doseljenika.

11. Fala ti Pazle ka Bogu!

12. E vidi, imaš onu knjigu "Dukljanska zemlja" mada je baš teško doći do toga. Meni trebalo za lektiru u srednjoj i prof. insistirala da iščitam to obzirom da sam 2-3 preskočio pa sam morao tražiti mjesec dana po cijeloj PG i raspitivati se okolo ima li ko da mi da da pročitam pa da vrnem i na kraju sam jedva uspio da nađem preko jedne bibliotekarke da mi nabavi.
    Nije imala ni u gradskoj bibilioteci čak, da ne pričam o školskoj.

E sad, fora što je radnja knjige baš taj neki period i to u Danilovgradu koji je na pišomet od Podgorice. Ja kol'ko se sjećam nije se autor trudio da približi taj dijalekt naročito ali možda se izgubilo to sa izdanjima novijim.

13. Сваки вид демонстрација, чији је циљ мијењање власти, у овој и оваквој БиХ је непотребан и крајње глуп. Разлог, у БиХ не постоји легитимна опозиција, како на државном нивоу тако и на нивоу ентитета. Особа која иоле познаје политичку ситуацију у дотичној држави је свјесна тога те сваки вид полемике на ову тему је глуп.

14. Riho poznaje situaciju!

15. Kod nas Dodik jebe i još dugo će jebati. Opozicija je takva da bi za poziciju ministra klonje u ministarstvu zaštite životne sredine, prešla u vlast ko ispičke.

16. Тако `е! Видимо му се у очима!

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.