Protesti uKrajini

1. Lansiro Fukujama, Valdemare. Pa ono, onda uopšte nije problem ni to što se nama desilo. Jbg, to su tokovi istorije. To su mehanizmi geopolitike. To je činjenično stanje. Sve je to tako i ne sporim. Ali onda to važi i za jedne i za druge. Sad što smo mi selektivni zbog emocija, to je opet drugo.

Znam da je lansirao Fukujama, i znam koliko dugo se to ljudima utuvljavalo u glavu, a nemoguće je, i deo je američke propagande. Eto, ja sam selektivan, ne mogu da budem objektivan, draže mi je kad Rusija bez kapi krvi uzme natrag deo teritorije naseljen svojim stanovništvom, koji joj je oduzet pre 60 godina ko zna zašto, potezom olovke, nego kad Amerikanci prelete preko pola sveta i naprave masakr kao na primer u Iraku. Mada mi se ne sviđa ni jedno ni drugo. Ali moraš primetiti da postoji malena razlika.

2. Eh Kizo...Srbi su sebi samima najveći neprijatelji, isti smo kao i braća Ukrajinci.
    "Ako smo i pali, padu smo bili skloni". Nema ljutnje, neki umeju, a neki ne. Mi ne umemo, dokazali smo to onoliko puta. :)

3. Ma patišpanj, da se pohvalim da znam ko je provalio da nema više istorije.

Ja ne mogu biti, dok god smo mi Iraci, Sirije, Gruzije, Maliji, Somalije.

4. Eto, ja sam selektivan, ne mogu da budem objektivan, draže mi je kad Rusija bez kapi krvi uzme natrag deo teritorije naseljen svojim stanovništvom, koji joj je oduzet pre 60 godina ko zna zašto, potezom olovke, nego kad Amerikanci prelete preko pola sveta i naprave masakr kao na primer u Iraku. Mada mi se ne sviđa ni jedno ni drugo. Ali moraš primetiti da postoji malena razlika.

Budimo iskreni, ima nečeg romantičnog u tome kada mladi zlatokosi ruski tenkista kopa gusenicama kocke po centru nekog lepog i uređenog evropskog grada. Još ako pritom i gazi neki narod koji se tu skupio jer hoće nešto da glasaju i nešto da se i oni pitaju, da se i njima čuje glas...e, onda je užitak kompletan.

E sad, što je SSSR propao pa više nema tih prizora iz lepih evropskih gradova, pa moramo da gledamo neke Kijeve, šta ćeš. Inflacija. Biće bolje! :)

5. Budimo iskreni, ima nečeg romantičnog u tome kada mladi zlatokosi ruski tenkista kopa gusenicama kocke po centru nekog lepog i uređenog evropskog grada. Još ako pritom i gazi neki narod koji se tu skupio jer hoće nešto da glasaju i nešto da se i oni pitaju, da se i njima čuje glas...e, onda je užitak kompletan.

Sad i ti tupiš, da su nam ušli '48, videla bi romantike napretek. Jok. Nek idu nek ruše tenkovima Berlin, vole jedni druge tako da zezaju, a ovde neka šalju Baljšoj teatar i gas.

6. Ne znam da li si se nekad otrovao od ruske votke...

7. Pio sam neku poljsku, valjda se zove žubrovka, sa nekom bizonskom travom. Mnogo dobra. I ukrajinsku, percovaja, sa paprikom, preživiš bez problema. A od svake ruske posle sam hteo da umrem.

8. E sad su dosadili. Što ne krene neko sranje, nemam šta trenutno pratiti.

9. Ima Sirija, al tamo isto uvijek.

10. Ове што заговарају ратове послати у Конго, јебо вам пас матер.

11. Evo gledam dnevnik kae najnovija vest dali ovima fore do sutra u 17 sati i onda rusi napadaju. Ali bas tim recima, napadaju.

12. Ae radijacijo nemoj da zajebavas. Srusice ti sveti hram u Pripjatu. Kaki koi kurac rat? Ko ce ginuti?

13. ima dobar dokumentarac o pripjatu.o nesreci...

14. Ne zajebavam. Mrtav ozbiljan gledam dnevnik RTV vojvodine i kaze na pocetku vest koja je upravo stigla, rusi dali ultimatum ukrajini il tako neki kurac do sutra u 17 casova i ako ovi iskuliraju napadaju ih.

ne bih se zajebavo sa tim stvarima, samo kazem sta sam cuo na dnevniku nisam ni analiticar ni nista...

EDIT> Evo
    http://www.blic.rs/Vesti/Svet/446747/Ruske-trupe-dale-ultimatum-ukrajinskim-snagama-na-Krimu-borbeni-avioni-u-vazduhu