Najbolja borilačka vestina

  1. Iju :)

    Otišla sam, do sledeće rasprave (a ti smisli o čemu ćemo raspravljati)

  2. Eee vidiš, savate. Dobro si se setio toga.

    Dopada mi se prvenstveno zato što je to evropska veština (francuska, ako se ne varam), a onda i zato što izgleda manje više kao ulična tuča - dakle neka priprema za realne situacije...

    Savate, može.

  3. Hoću da se raspravljam oko nečega!!!!!!! :)

  4. Tu sam. Ja mislim da je rvanje američko najbolje.

  5. Super! :)

    Kako može američko rvanje da bude najbolje? To je samo zabava.

  6. Znam i to loša zabava. South park ima dobru parodiju na američko rvanje. Sinoć mi bilo dosadno pa sam se bacio glupost.

  7. Uuuuuuu!!!!!!!! Obožavam tu epizodu.

  8. Поздрав свима! По мом мишљењу Аикидо је једна од најбољих борилачких вештина,из тог разлога што је претежно заснована на принципима самоодбране,али како знамо понекад је најбоља одбрана напад :Д
    а још један разлог је тај јер ја тренирам Аикидо. За оне који слабо познају Аикидо могу одгледати добру демонстрацију од стране мајстора Стефана Курила
    http://www.youtube.com/watch?v=ngVPsRhk9lM

    Ако неког занимају неке ствари везане за Аикидо покушаћу да објасним колико могу,јер још увек немам мајсторско звање :)
    Ево и неки подаци везани за оснивање Аикидоа http://en.wikipedia.org/wiki/Aikido

    И могао бих још додати... Да је Аикидо предвиђен за одбрану са више противника истовремено,углавном се користе полуге а наравно користе се и ударци али слабије,такође се примењује коришћење штапа,мача и ножа као и одбрана од њих. Главна филозофија Аикида је самоодбрана,избегавање сукоба,такође је врло битно да се научи да током извршавања полуга на противнику Аикидока(тако се зову у свету ученици ове борилачке вештине) буде ван домашаја противникових удараца и да доминира његовим телом као и његовом равнотежом и да што пре онеспособи противника са што мање напора и да при том буде неповређен.У Аикиду није претерано важна физичка снага али је врло битна кондиција као и разгибаност тела.
    Има још много разлога због чега је Аикидо добар,али нећу набрајати осим као неко непита,а и неки мајтор би вероватно ово још боље објаснио :Д а такође мислим да има још много добрих борилачких вештина, и свака има своје мане као и предности,нека мање нека више.

  9. Wing chun klub EBMAS prima nove clanove preko leta. Ako ste zainteresovani, za sve informacije poslati pvt adresiran na moju malenkost.

  10. Не постоји најбоља борилачка вештина. Постоје најбоље борилачке вештине за одређене стилове. Свака вештина која покуша да проба да од више направи једну је промашај у старту.
    Они што кажу да нинџе јебу кеву немају везе са мозгом, јер су нинџе трениране за потају, а не за мејдан. То што знају све живо, не значи да су тиме овладали савршено - једном речју дунђери.
    Аикидо је одличан за самоодбрану али му фали завршница.
    Џудо је најбољи у клинчу, али му фали офанзива.
    О кунг фуу нећу да причам јер има милион стилова и сваки је добар за нешто али му опет нешто фали.
    Карате се базира на балансу и то је то. Траљава ручна и ножна техника, али кад не можеш да га обориш ради посо док се не сусретне са неким ко зна или ручну или ножну технику перфектно.
    Теквондо (WTF) - савршена ножна техника, боље нема, савршена брзина и гипкост, али руке не постоје
    Теквонот (ITF) - мешавина ручне и ножне технике са нагласком на ноге, моје мишљење да је слабији од претходонг због покушаја мешања ногу и руку.
    Кјокушин - жилавост до јаја, и снага ко у вола, али обично су људи спори, јер морају бити животиње да би овладали том вештином како треба
    Наставите низ.

  11. Ne mogu vise, ne mogu vise da pricam o kung fuu, ali stvarno...

    Не постоји најбоља борилачка вештина. Постоје најбоље борилачке вештине за одређене стилове. Свака вештина која покуша да проба да од више направи једну је промашај у старту.

    Svasta. Principi su ono sto povezuje borilacku vestinu i njene tehnike u jednu koherentnu celinu. Ako se oni ne pokazu, kompletna vestina pada u vodu.
    A opet, kao sto je nesto slicno Kika vec spomenuo par postova ranije, sami principi vrede samo onoliko koliko ih je sam borac shvatio i primio.
    Nije dakle promasena vestina koja povezuje vise vestina, disciplina, tehnika, stagod, u jednu. Promasena je samo ona koja to radi na pogresan nacin. Dodao bih, mozda cak i sa pogresnim ljudima.
    Tvoje vidjenje karatea je cudno. Koji karate? Sotokan? Goju ryu? Uechi ryu? Kjokusin nije, vidim da si njega, iz nekog razloga, izdvojio kao zasebnu celinu.

  12. Otaku, i sam znas da su najbolji borci musketari. Sto pre to prihvatis, to ces lakse nastaviti dalje. Ostalima nema pomoci, previse su daleko od saznanja.

  13. najbolja borilacka vestina je ona sa kojom se najbolje boris vesto

  14. Na stranu oftopicarenje, svakako bi mi bila frka da se bijem sa musketarem koji je VEC ISUKAO rapir u jednoj i mizerikord u drugoj ;).

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.