DNK, teorija evolucije po Darlingu i inače, mutacije i tako to

1. http://vukajlija.com/reakcije/161509
    Ne shvatite ovo kao tufer, ali ovo sam ja u suštini na ovoj forum-temi

2. Марвојед је животиња која једе марву (магарца, коња, стоку уопште). То може бити на нашим просторима вук или медвед, трећег нема.

3. Ne shvatite ovo kao tufer, ali ovo sam ja u suštini na ovoj forum-temi

Diskutovajući ili diskutujući? Šta ti radiš, diskutovajaješ ili diskutuješ?

4. Лимени, мани ме тих ђилкошких фора, замољавам те.
    Веруј, размислио сам пре него што сам ти било шта написао. Па, јбг, јел сам ти ја крив што си из Обреновца? Ето, као када бих се ја љутио што ми дираш претка који је довукао свој празилук у Београд. Додуше, истина вређа.

А, ја пијем само мокраћу у флашираном издању. Будући да ви у том селу немате добру воду, ја онда цевчим диносауруску мокраћу из Црне Траве (Власинска роса, илити - Диносаурусов голденшауер).

5. LOOOOOOOOOOOL
    Dobićete ban za gluposti.

6. http://www.muskiportal.com/wp-content/uploads/2013/05/%C5%A1alterski-radnik.jpg

Ово биће је настало од нашег блуда са нечастивим - дозволили смо да нам сељачине и машинбравари воде државу уместо да ору њиве и варе цеви, подмићивали смо државне службенике да нас пусте преко реда, да нам дају инвалидске пензије без покрића, и даље живимо у параноји да ће дигитализација личних докумената да нам удари жиг звери на чело или руку, страхујемо само за сопствену гузицу... ето резултата.

7. Granjka, ti mi pričaš o đilkoškim forama, a pazi ovaj svoj proser i uvredu, ničim izazvano, osim možda tvojom paranojom, što ne bi bilo neobično.

Слепче, лепо ти пише у тексту - амерички научници, не Грањка. Конкретно, мислим да ми у Београду пијемо мокраћу сељачина из Обреновца и Новог Сада, али то и јесу диносауруси од људи.

Možda piješ crnotravski goldenšauer, ali se tuširaš obrenovačkim goldenšauerom. Izvini, moram do toaleta, pa ću da nastavim.
    EDIT Aaahhhh, kako je prijalo... Evo da nastavim

Ово биће је настало од нашег блуда са нечастивим - дозволили смо да нам сељачине и машинбравари воде државу уместо да ору њиве и варе цеви,

Својим наступом овде никога нећеш убедити да ниси сељачина машинбравар који је дао мито. Мислим, не понашаш се као да си плавокрвни ћата, пета генерација. Понашаш се и псујеш као дивљи шалтерски службеник.

8. Tema o evoluciji koja je počela jednim Sajens Fikšn pitanjem prerasla je u kompletan podforum na kome svako kači šta mu je volja, i na kraju ta tranzicija je ustvari dokaz evolucione promene.

9. Лимени, ја сам врло одмерен човек - обраћам ти се само онако како разумеш и како заслужујеш. Што би наш народ рекао - према свецу и тропар. Добро се ми разумемо, осећај поштовања је узајаман.
    Следећи пут кад се будем туширао, мислићу на тебе и твој обреновачки пишањак у нади да ће ти то улепшати живот.

10. Ајде сад лепо објасни зашто си ме назвао слепцем, да разумем, и чему иницијалне увреде чим си видео први мој пост на форуму после твог. А одмерен си, да.

11. Ono SFI pitanje je mali korak za čoveka ali veliki za obaranje teorije evolucije.

12. Углавном, Грањка, и не треба ми одговор, јебеш ти човека који ти иде у сусрет, и ти узвикнеш његово име у знак поздрава, а он те заузврат назове слепцем и гмизавцем.

13. Što se tiče same evolucije mene zanima da li je i na drugim planetama gde je organska materija krenula da se samoreprodukuje evolucija išla sličnim tokom kao i na Zemlji. Pazite, najrasprostranjeniji elementi u svemiru su: Vodonik, Kiseonik, Helijum, Ugljenik, Azot.. itd. Sa izuzetkom inertnog helijuma, svi ostali čine glavnu strukturu svih živih bića - zaključak - verovatno su i vanzemaljci od istih elemenata, ili bar bazirani na ugljeniku kome svojstvo katenacije daje neograničene bio-potencijale (može da gradi više molekula nego svi elementi periodnog sistema zajedno). Dalje, da li je i na drugim mestima evolucija cepala 3-4 milijarde godina do razvitka tiranske vrste koje je preuzela kompletnu planetu? Ili možda postoje dve tri najnaprednije vrste koje konstantno ratuju između sebe? Malo mi je nerealno kad u holivudskim filmovima predstavnici neke planete budu svi isti - verovatno i tamo postoji nekakav bio-diverzitet, a gotovo sam siguran da određene životne forme liče na neke sa Zemlje (sad ne mora baš na ljude, ali možda neki liče na morske krastavce, ili imaju surlu kao sloooon).
    dalje, mi se nalazimo u tačci tehnološke ekspanzije, šta će biti nakon tehnološke revolucije? Da li će ekološka svest nadjačati pa ćemo stvarno napraviti ovu planetu kako valja i dolikuje ili ćemo se samouništiti i sjebati sve živo a od Zemlje ostati nešto što liči na ogrizoljak jabuke. (tipujem na ekološku sves, ipak ta nauka gazi fino), ali ne mogu tako lako da precrtam i mračniji scenarijo (pogotovo ako generacija Rasni/Bazzi/BLZ brojno potisne i poslednje zrno intelekta planete i evolucija krene u suprotnom smeru - regresija takoreći).

14. Није питање шта ћемо ми урадити, већ где су ванземаљци? Знаш за Дрејкову једначину, а и за Фермијев парадокс, и шта рећи онда. Ако нису они стигли до нас, да ли ћемо ми игде стићи, и ако стигнемо, да ли ћемо имати да стигнемо до кога?

15. Ako je evolucija stvarna zašto na drugum planetama nema života? Što ne bacimo po bakteriju na okolne planete?

16. Као што рекох - према свецу и тропар. То је одмереност - знати када и како треба са којим и каквим људима. Ево да пробам да ти објасним, али знам да ћеш игнорисати објашњење: слепац си јер ниси прочитао вест, а ниси ми се обрадовао, "као, ево га, најзад". Мрзим лажове и лупеже (Конфучије). Лажи неког другог, нас двојица се одлично знамо.

Својим наступом према теби јасно показујем какво поштовање гајим према твом понашању. Али ти си слепац који и даље одбија да прихвати чињенице, па ево да поновим:

Ово биће је настало од НАШЕГ блуда са нечастивим - дозволили СМО да нам сељачине и машинбравари воде државу уместо да ору њиве и варе цеви, подмићивали СМО државне службенике да нас пусте преко реда, да нам дају инвалидске пензије без покрића, и даље живимо у параноји да ће дигитализација личних докумената да НАМ удари жиг звери на чело или руку, страхујемо само за сопствену гузицу... ето резултата.

Дакле, ако погледаш и себе сам ставио међу вас, тачније нас. И, не, нисам плавокрвни ћата, јер су комунисти све образовано у Београду стрељали и протерали 1946. Ја сам микс села и града, па добро разумем ђилкошке форе, али и господске манире (када за њих има места и потребе).

Псујем, јер иначе псујем и боли ме курац да изигиравам обреновачког празилук-господина. Сваки дан псујем, јер сам тако у прилици. Ако ти не псујеш, алал ти курац и свака част, ти си дечко за пример, зајебало век.

Надам се да сам ти појаснио неке ствари. Ако нисам, реци, изаћи ћу ти у сусрет.

17. Pazi, mi smo stari 4 milijarde godina otprilike - toliko je trebalo od prve klice života da evoluira u sve što postoji danas na planeti pa i nas same. E sad, postoje mesta u Kosmosu (da ga ne označavam Univerzum pošto ih možda ima i više od jednog, i za solarni sistem smo mislili da je jedan pa se ispostavilo da ih ima mnogo više, a do 1920 i neke smo bili ubeđeni da je ovo jedina galaksija dok habl nije provalio da postoji bezbroj drugih galaksija sa bezbroj zvezda, planeta i slično), dakle postoje mesta koja su stara i preko 10 milijardi godina. Uzmi u obzir da smo mi za samo 100 000 godina od nekog tamo majmunčića postali ovo što smo sada. Šta onda može da se očekuje od neke vrste koja je imala 6 milijardi godina više od toga?

18. Odakle ti podatak o 4 milijarde godina?

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.