Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Opet si u fazonu "e nisam ja nego ti". Trgni se, čoveče. Da si stvarno inteligentan trol, pokazao bi malo više smisla za humor ovde, ne bi skakao kao odran jarac. Šalimo se, zezanje, ono, kapiraš? Nego, pokaži ironiju o ovoj mojoj rečenici:
Nema ironije, ali baš je dobra fora. Istovremeno implicira više stvari: postojanje Boga, drugačiji pogled na njegovu svemoć i nepogrešivost (što kažeš, jeres), kao i suptilan nagoveštaj da si ti jedna od njegovih grešaka. Druga stvar je što za tebe ne može biti dobra fora ukoliko pogađa lično tebe. Osim toga, nemoj se frljati pojmovima, pomislio bi čovek da i ne znaš šta u stvari znači reč ironija. Što bi, naravno, bilo nemoguće, ili bar krajnje razočaravajuće.
uuuu, usro tee
Koji je Valdemar troll nevidjeno.
Mučimo se da Granjki objasnimo već 15 stranica, onda ti dođeš i skurcaš ga u dva posta.
Znaš sa vrhunskim trollovima da izađeš na kraj.
Svaka čast
granjak je došao ovde da bi se pričalo o njemu umesto o dnk, majmunima, dinosaurusima i darvilu.. Malo mu je cela tema posvećena njemu, malo mu je još jedna tema posvećena samo njemu i valdemaru, on oće JOŠ! Sizif mu je blokiran na 120. defki i solidnoj kilometraži kamena, možda je zato besan.
Doduše, možda je sve to proizvod ne Njegove greške, već Njegovog plana, nama nedokučivog, slava i hvala Njemu, koji nas je evolucijom stvorio ovako nesavršene i sujetne. Ja se povlačim u tihovanije i vnutrešnje sozercanije, a vama braćo svako dobro, i neka vam je On na pomoći u nevolji.
Па да! То је то!
Б И Ц Е П С
И
Ц
Е
П
С
Мислите о томе!
Лимени, рекох ти већ - покажи да заслужујеш нормалан разговор и исти ћеш добити. Докле год просипаш дебилне форе, исте ћеш добити назад. Дакле, није фазон - "е нисам ја него ти" - него - "причаш као кретен и добијаш кретенски одговор".
Не знам како скаче одран јарац, али пошто ти знаш, јасно је одакле толике трауме код тебе. Ја колико сам видео, људи обично прво закољу животињу, па је онда одеру. Стога ми није јасно одакле ти тако болесно поређење, али опет - ко сам ја да судим о твом менталном саставу и садржају?
Хумор? Овде је хумор давно рекао "лаку ноћ". То што ти умишљаш да си духовит је први доказ тога. Шалимо се, наравно да се шалимо. Насмеј се.
Granjka je dokaz da Bog postoji, ali ne i da je nepogrešiv.
Према општој дефиницији, иронија је прикривено исмевање. Овде се исмеваш и мени и Богу, што је ако се уозбиљимо на трен, врло иронично и глупаво. Прикривено је јер "имплицира". Ако то не разумеш, узми спали диплому и напиј се.
Ако судиш по монотеистичкој теологији, онда је Бог непогрешив. Зато си јеретик. Додуше, неко ко зна како скаче одран јарац врло лако може да има и мишљење о "погрешивом" монотеистичком Богу.
Зашто би мене погађало то да сам нечија грешка? Када би знали колико је нас настало као грешка неблаговременог вађења курцоа и да смо се ето, "десили", можда би увидели колико смо заправо имали среће.
Биће да се ти "фрљаш" са појмовима или не знаш шта је иронија.
Ti čoveče me pogađaš i razočaravaš. Za nekoga ko je obrazovan pokazuješ bazično neznanje, pogotovo iz oblasti srpske kulture, pa mene optužuješ za bolesna poređenja. Ovo je odlomak pesme "Senjanin Tadija", koja se, mislim, uči u osnovnoj školi. Iz pesme je poređenje ušlo u narod, pa to zna svaki osnovac i seljak. Zato si me razočarao.
Veće skoči na noge lagune,
Pa on ode ovčar-čobaninu,
I donese ovna devetaka,
Dobra jarca od sedam godina,
Donese ih Senjanin-Tadiji.
Oba živa oderao brava,
Pa ih pusti u jelovo granje,
Grana dirne, stoji dreka jarca,
Ovan ćuti, ne pušta avaza.
Granjka, ironija je kad kažeš jedno, a misliš suprotno. Razočaravaš me opet svojim neznanjem. Verovatno se šališ, pokušavajući da me istroluješ, zar ne? Reci da se šališ, molim te... Evo, pa i na Vikipediji možeš naći šta je ironija, nemoj mene da učiš, kao ni ja tebe što ne učim kako se lupaju štambilji...
1. Фино (прикривено) исмевање при којем се говори обратно од онога што би требало рећи (нпр. „мудра глава“, а говори се о глупану); подсмех, поруга уопште.
2. Прекретница догађаја који се оштро разликује од жељеног или очекиваног тока; веома уочљива препрека између високих замисли и ситне стварности која би требала бити њихово остварење (иронија случаја-судбине)
Vidiš, da sam rekao: "Granjka - mudar čovek pun znanja i lišen nadmenosti, sujete i zadrtosti - dokaz je da Bog postoji i da je savršen i nepogrešiv", to bi bila ironija u opštem smislu. Ovako nije... I ostavi jarca kao argument u priči o Bogu i greškama... Odran jarac je deo kulturne baštine u koju nisi duboko zavirio. Mora da su ti srpske narodne pesme bile suviše seljačke. Ili komunističke :)
Moćni Valderama!
http://static1.gamespot.com/uploads/ignore_jpg_scale_medium/1343/13438084/2617165-4172332239-88611.gif
Лимени, можда се иста песма учила у твојој школи, у мојој није, па за исту и не знам. Такође нисам ни сељак, а ни основац, тако да ми ни тај обичај у говору није познат. Сажаљевам. Нисам хтео да те разочарам, али да смо из истог места, сигурно бисмо се боље разумели. Није да имам нешто против твог места или градива које сте обрађивали, него само указујем на извор неразумевања.
1. Фино (прикривено) исмевање при којем се говори обратно од онога што би требало рећи (нпр. „мудра глава“, а говори се о глупану); подсмех, поруга уопште.
Ако се не варам, пише лепо за писмене: "подсмех, поруга уопште." Ти је тумачиш као "ironija u opštem smislu", ја не.
Ти се мени подсмеваш, а и Богу (твојој перцепцији уз одраног јарца). Покушао сам да будем господин, па да кажем мало ученијим речником. Ти кажеш да то књишки није иронија. Добро, прихватам критику. То се у мом крају зове "сељацизам", "малограђанско подјебавање" и "џукелизам". Изабери израз који ти је дражи.
Од толико лепих српских народних песама, човек са факултетом је одабрао "одраног јарца" за поређење. То је тај ниво... Ја ти лепо рекох да спалиш диплому и да се напијеш.
Хвала на објашњењу. Потпуно је у складу са мојим виђењем твог понашања. У суштини, ово је само отвореније, искреније подјебавање, огољено, а оно претходно изгледа ученије, умотано, мало префињеније, али тај мирис гуњавости је лако осетити чак и у тако "образованијем" паковању.
Не смем ни да питам како би ти иронично описао себе, ако овако лепе речи имаш за мене.
Što volim da vidim ovu temu...aktivnu, ne da čitam, Božsačuvaj.
Svi ste u pravu i prepametni, načitani i obrazovani. Bambi za sve vas!
Ništa pametno ne pročita još od mog posta na ovoj temi, sve neka seljačka prepucivnja, budi dobri Bog sa nama.
Naravoučenije, Granjka: kad nešto ne znaš, ne žuri da prozivaš ljude da su ludaci.
Šta ću da biram za poređenje - to odlučujem prema sličnosti sa onim šta poredim. Znači - reakcija odranog jarca u šumi. Slikovito prilično. Ne razumem šta fali tome što sam uzeo baš jarca... Kao, imaju fina poređenja, a i gruba, koja smrde na praziluk. Hehe... Urbani čoveče.
Što se tiče ironije, osnovno značenje ironije je ono koje sam rekao, i na koje sam mislio. Zbog toga što ti to nisi znao, rekao si mi da se frljam pojmovima i predložio da spalim diplomu i da se napijem. Eno stoji gore. Nemoj da se vadiš sad, neznanje je neznanje. I nije lepo predlagati mi da spaljujem nešto ili da se napijam zbog tvog neznanja.
Što se tiče gunjavosti, zaista ne znam šta bih ti rekao, svuda vidiš seljake i komuniste, to svi znaju, hadži-Granjčiću. Pitam se šta stoji iza te opsesije, verovatno si se izdigao iznad svog skromnog seljačkog porekla, pa se sad stidiš u visokom društvu, napadajući ono iz čega (misliš da) si izrastao.
Ironije imam i za sebe, u ogromnim količinama, ali ispoljavam je samo u ugodnoj priči sa ljudima sa kojim se osećam opušteno.
Ništa pametno ne pročita još od mog posta na ovoj temi, sve neka seljačka prepucivnja, budi dobri Bog sa nama.
Vidiš da je došlo do mutacija. Još malo prirodne selekcije, pa evolucija.
Сад те још боље разумем.
Наравоученије - треба се помирити да има људи са свих страна света који своје локализме користе у свакодневном говору. Да се јављаш из Африке, сигурно би ме поредио са неким њиховим домородачким обичајем - не смем ни да помислим којим.
Ваљда обојица посежемо за поређењима која видимо свакодневно. Ја, ето, видим свакодневно искомплексиране сељачине које би да ми прозивају на начине своје средине, па се тим речником и користим.
Што се тиче мог коментара на твоје подјебавање, као што рекох - "подсмех, поруга уопште". Ако се ниси ругао, него си иронисао - у реду. Сељацизам у другом паковању.
Не, немам ништа против сељака, то сам више пута напоменуо. Ево и сада ћу опет, а ти се прави тупав, глупав и будаласт - сметају ми сељачине. Не сељаци. Сељак је нешто сасвим друг - вредан човек, поштен, искрен - сиров, али не и суров, мање образован али не и пакосан и подао. Тебе не сматрам за сељака и то сам јасно напоменуо.
Очекивао сам више храбрости од некога ко ме стално прозива и који се хвали да је оштар у иронији. Сад се переш, али је воњ и даље ту - треба ти друштво да се опустиш и будеш ироничан према себи. То је кукавички и лицемерно.
Иди јави се у неки музеј, да те прикажу као карику која недостаје у процесу еволуције, јер ти је ту место. Што се мене тиче, могу само да ме набију у музеј канцеларијског пословања 20. века. Био бих добар чивилук или држач за папир. Видиш, када човек није глупан препун комплекса, може и пред својим неистомишљеницима да се шали на свој рачун, јер зна да ће будале увек наћи начин да га исмевају, па што да то не ураде његовим речима.
Možda je to iznanađujuće, ali nije mi smisao života da se prepucavam s tobom, niti mi za to treba neke hrabrosti, pošto ovo nije srednjovekovni dvoboj, pa neću nastaviti. Počeo si da me nazivaš vonjavim licemerom i kukavicom, majmunom i raznim drugim pogrdnim imenima, a to nije lepo, sebe brukaš, ne mene. Nekako, očekivao sam više, al jbg. Što sam rekao, rekao sam, i mislim da stoji. Uživaj na temi, hadži-Granjčiću, svađajući se oko gluposti i napušavajući ljude za koje smatraš da su duboko ispod tvog nivoa. Zapamti samo da količina teksta koju napišeš nikako ne može da zameni njegovu smisaonost.
Nadam se da ovo nije bila šala na svoj račun. Pošto i šale na svoj račun moraju da budu smešne?
Fiziološki tupo biće ovaj Granjka. Na oko poseduje potencijal da bude sjajan reciklažni materijal, to mu se mora priznati. Ipak, po sastavu ne, jer postoji da kanalizacione cevi ne bi izgubile svrhu.
ovo me je uvek zanimalo, zašto se poređenje sa nekom životinjom doživljava kao uvreda? I to što je životinja evolutivno bliža čoveku uvredljivost raste. Npr, kad nekom kažeš da je puž, leptir... morska zvezda nema skoro nikakvog efekta, a kako se penješ kroz evolutivno stablo po granjkama koje vode ka čoveku sve više i više raste uvredljivost. Glodari su zeznuti - miš, pacov... Onda imaš papkare i kopitare još gore - konj, ovan, vo.. I stižemo do primata - majmun, prejaka uvredljivost. Karike koje stoje između čoveka i majmuna još jače - neandertalcu jedan! kromanjoncu!
Na samom vrhu piramide uvredljivosti je izreći čoveku neku stvar koja je isključivo rezervisana za ljude, tipa kad kažeš da je neko lažov- makslimalni level uvređenosti.
Valjda zato što poređenje sa životinjom nisko na evolutivnoj lestvici ima manje šanse da bude istinito, retko će ko ima atribute morske zvezde ili vilinskog konjica, a sasvim je moguće da liči na bliskog evolutivnog pretka, što bi dokazivalo njegovu inferiornost, pošto bi pripadao recimo istom rodu, ali nižoj vrsti, a poređenja se vrše samo među sličnima.
svojim nastavljanjem da vas ubedi kako niste u pravu, granjka ipak ostaje veliki čovek i hrišćanin - u kom je on momentu postavio kainovo pitanje 'zar sam ja čuvar brata svojega?' i odustao od vas budala i ostavio vas da tavorite u neznanju i božjem nevidu? ja nisam primetio, tako da, samo nastavi granjšua