Poplave - (ne)odgovornost, (ne)strucnost

1. hahahaha. kakva faca

dete debil (doproste i deca i debili)

2. Okej, dobio sam jednu interesantnu informaciju od kolega sa posla, za vas koji ne znate ja sam informatičar i radim za jednu veliku stranu korporaciju, čisto da utvrdimo moje kvalifikacije po ovom pitanju. Naime, zamolio bih sve vas da proverimo nešto što može da nam kaže da li država zaista cenzuriše informacije preko Interneta ili ne. Pošto ja trenutno nisam u Srbiji, na službenom putu sam i nisam u mogućnosti trenutno da sam proverim zamolio bih vas u Srbiji da uradite sledeće:

- Idite na Google
    - Kucajte na engleskom "floods in Serbia"
    - Pogledajte domen na koji vas Google prebacuje. Ako vas baci na .rs pokušajte da .rs ručno promenite u .com ili pogledajte da li u dnu strane postoji onaj link za google.com . Ako vas Google opet automatski vraća na domen .rs znači da je Internet u Srbiji cenzurisan.

Kao prvo, znam šta pričam, nije teorija zavere. Kao drugo, ako vas Google stalno vraća na domen .rs to znači da je naša vlada odlučila da filtrira sadržaj, tu uključujemo i YT i sve ostale sajtove i servise u vlasništvu kompanije Google. Ne zavisi sve od Google-a naravno, ali to je jedan od glavnih simptoma cenzure Interneta u jednoj zemlji, jer Google i Facebook usko sarađuju sa vladama sveta. Kao što recimo YT neće da vam pusti određeni muzički video koji možete da gledate u Srbiji ako se konektujete sa IP adresom iz Nemačke zbog ugovora o autorskim pravima sa nemačkom vladom. Ako se konektujete iz Srbije naši provajderi vam ne dozvoljavaju da idete na određeni sajt ili sadržaj i Google vam filtrira pretragu.

Vidim da se mnogi žale da ne mogu da pogledaju određeni video ili članak na sajtu, ja evo sedim u Londonu i gledam te sadržaje bez problema. Ne sve jer su verovatno obrisani, a ne blokirani, ali dobar deo.

Javite rezultate.

3. Ako sam dobro sve skopcao sta treba uraditi, vraca na rs.

4. eo sad drugi put me nije.

5. To su mi i kolege rekle. Znači cenzura rođaci.

6. klikom dole desno sam ga, iz drugi put, natero sa .rs na .com

evo prve strane

News for "floods in Serbia
    Newsweek
    Photos of Balkans Floods: Bosnia, Serbia, Croatia Underwater
    The Weather Channel ‎- by Eric Zerkel ‎- 1 day ago
    Here are the latest photos coming out of the devastated Balkan region.
    Bosnia and Serbia floods: EU promises fast delivery of aid
    BBC News‎ - 1 day ago
    More news for "floods in Serbia
    Serbia Declares National Mourning, Flood Toll Rises
    www.newsweek.com/serbia-declares-national-mourning-flood-toll-rises-...
    1 day ago - Flooding and landslides destroyed homes in Krupanj, Serbia. At least 49 people have been killed already by the worst floods in central Europe ...
    Photos of Balkans Floods: Bosnia, Serbia, Croatia Underwater
    www.weather.com/.../photos-balkan-flooding-bosn...
    The Weather Channel
    1 day ago - Here are the latest photos coming out of the devastated Balkan region.
    BBC News - Balkan floods: Inside makeshift shelter in Serbia
    ► 2:18► 2:18
    www.bbc.co.uk/news/world-europe-27494762
    BBC
    2 days ago
    Guy Delauney reports from a makeshift shelter in Belgrade, Serbia, where many thousands have been displaced.
    BBC News - Bosnia and Serbia floods: EU promises fast ...
    www.bbc.co.uk/news/world-europe-27501401
    BBC
    1 day ago - The EU says aid delivery will be sped up to Bosnia and Serbia, both observing periods of national mourning after devastating floods over the ...
    20 Heartbreaking Photos Of The Deadly Floods In Serbia ...
    www.buzzfeed.com/.../20-heartbreaking-photos-of-the-deadly-balkans-fl...
    3 days ago - Severe flooding has prompted the evacuation of tens of thousands of people and left dozens dead. The number of people impacted by the high.
    Worries Turn to Disease as Waters Recede in Balkans - The ...
    www.nytimes.com/.../as-waters-recede-serbias-worries...
    The New York Times
    20 hours ago - The worst of the waters have receded, for the moment, even here in the Serbian town hit hardest by the record-smashing floods. But with ...
    Maverick Philosopher: Floods in Serbia
    maverickphilosopher.typepad.com/maverick.../05/floods-in-serbia.html
    1 hour ago - Dear Sir, I am regular reader of your blog from Serbia. I have an ... You may know that my country and its neighbors was hit by terrible floods...
    Conchita Wurst caused Balkan floods after Eurovision win ...
    www.telegraph.co.uk › ... › Europe › Serbia
    The Daily Telegraph
    2 hours ago - Patriarch Irinej, the spiritual leader of Eastern Orthodox Serbs, reportedly said the floods were "divine punishment for their vices" and that "God ...
    Floods in Serbia and Croatia cause mass evacuation - video ...
    ►►
    www.theguardian.com › ... › Serbia
    The Guardian
    4 days ago
    Mass evacuations are under way in the Serbian town of Obrenovac and in villages along the Sava river in ...
    Thousands flee deadly floods in Serbia, Bosnia
    ► 1:24► 1:24
    www.smh.com.au/.../thou...
    The Sydney Morning Herald
    4 days ago
    Thousands of people crammed into boats and army trucks have fled their homes in Serbia and Bosnia after ...

Searches related to "floods in Serbia

serbia floods 2009

floods in serbia 2010

7. juce me je non stop vracao i sad kad sam probao prvi put, al iz druge sam uspeo. :|

8. Pitaj kolege sta znaci kad ubodes iz druge :D

9. Sale, mene ne vraća na rs, a u dnu piše "Use Gogle.rs"

10. Pitaj kolege sta znaci kad ubodes iz druge

meni žena kaže da je to kul

11. Znači da si zajeb'o Vučića! :D

12. Bata Sale, ima više od godine kad sam primetio da ne mogu da izađem na Google.com
    Uvek dobijaš info sa .rs. raspitao sam se i saznao da nema načina da se to zaobiđe, čak i kada ishakuješ da ti pokaže .com, i dalje si na serverima u .rs. Plava zgrada u Krnjači.

I ja sam odma pljuvo vlas' ali saznao sam da je to politika Googla koji je kod nas nedodirljiva institucija i ne jebe nikoga. Stvar je instalirana u Tadićevo vreme, ali mislim da njega i njegove niko ništa nije pitao nakon što su ih pustili d'uđu

13. E, daj neki link koji nisu mogli ljudi da otvore odavde, baš me zanima dal se otvara preko vpn-a

14. meni otara rs u startu ali prelazi na com bez roptanja, linkovi su različiti

15. Okej, skapirali smo da još može.

Idemo eksperiment broj 2.

- Probajte da direktno kucate, bez pretrage www.google.com, kucajte ne kopirajte link
    - Ako baci na .rs probajte da prebacite na .com, golo .com bez ostalih sufiksa

Ako vraća na .rs moguće je da je cenzura, ali i da su u pitanju Indijci administratori, pa im nije palo na pamet da će Srbi prilikom pretrage da samo promene domen.

Javite.

16. Probala sam nekoliko sajtova, može com.

17. Za experiment 2, kod nas u Bosni vraća na .ba, ali može dole na com da menja i ne pravi problem.

18. el se vidi u inostranstvu ovo o čemu ovde ne sme da se priča
    da vučić oće doženi onu što ubi dedu na pešačkom

http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=311&cl=04

p.s. duvajte ga u plavoj zgradi u krnjači

19. ostavlja na com kad ga promenim, glupi Indijci

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.