Prijava

Verovali ili ne, ovu temu osmišljam još negde od polovine januara. Dakle za razliku od "Treš filmova", ovde nije poenta na svemu što prosečan vukajlijaš može da iskopa (sa torrent-a i imdb-a), već isključivo na sadržaju koji nam je televizija plasirala u poslednjih nekoliko godina i decenija. Dakle, ja ću početi sa dva primera, a vi se nadovežite sa sopstvetnim predlozima.

P.S: NE RAČUNAM LATINO/TURSKE/INDIJSKE SAPUNICE, jer one iziskuju posebnu temu.

Dakle:

1. http://www.imdb.com/title/tt0106136/?ref_=nv_sr_1

Ukoliko ste u Srbiji imali televizor od kraja 90ih do druge polovine 2000ih, Met Mekgregor vas sigurno nije zaobišao: "Snežna reka" je prikazivana na "Art"-u, mnogim lokalnim televizijama, a onda i nekim šklj kablovskim kanalima.
Ova australijska sapunska opera nastajala je sredinom 90ih. Predložak je navodno čak i dosta dobra i poznata poema Bendžo Petersona "Čovek sa Snežne reke", ali sama serija nema mnogo veze s mozgom. Završni udar, aka. masterstrouk, je jako bangav. Radnja je razvučena ko umeća Radoša Bajića, serija ima devedesetak epizoda, te sadrži prilično sladunjavu radnju u maniru 90ih, pri čemu se svaki problem razreši u toku jedne epizode, ma koliko gadan bio. Zahvaljujući ovoj seriji, prosečan gledalac može da skonta da je zapravo i Australija imala neku svoju vrstu divljeg zapada sa kaubojima-superherojima, kakav je glavni junak, Met Mekgregor. On će iz neke australijske pripizdine avanzovati od seljaka i kauboja do poslanika u parlamentu, i to ne nekog bezveznog, Bidžinog kalibra, već i do zakonodavca koji se bori za napredak malog seljaka...
Enivej, da ne gnjavim sa samom radnjom. Ako vas zanima, imate torrent, pa skinite. Ili ako vam nije hitno, sačekajte, neki "Film +", "Pink Retro" ili šta već će sigurno pre ili kasnije da reprizira ovo. Tu su naravno i šablonski sukob dobra i zla (između Mekgregora i Blekvuda), solidno odrađene podele između "dobrih" likova, seksualne tenzije, borbe i sl.
Ono što svakako treba napomenuti, jeste da ova serija predstavlja jedan od debija (a možda i napredak iz Opštinske lige opštine Babušnica u treću ligu) za Gaja Pirsa i Hjua Džekmena, koji su se naravno posle ostvarili u Holivudu.

2. http://www.imdb.com/title/tt0112022/?ref_=nv_sr_2

"Vojni advokati", ili popularno upamćeni kao "Džeg". Meni lično zaista nije jasno kako se ova serija našla u "popuni" "Pink"-ove šeme. No dobro to, hajde, recimo da je "Pink" bezbroj puta dokazao da je sklon da raznim govnima popuni programsku šemu.
Ali stvar je u tome što se OVAKVA serija našla na programu samo godinu i po dana posle NATO bombardovanja. Dakle, reč je o sadržaju koji je, kontam, finansirala američka vojska da je prikaže na najsvetliji mogući način. Ali opet, na najsvetliji mogući način kako to praznoglavi Amerikanac konta. Što će reći: mi smo dobri momci, imamo još i neke malo retardirane prijatelje u zapadnoj Evropi, ostali su zli i imamo legalno pravo da ih makljamo kako nam padne na pamet. Sasvim nekritički. Sasvim 90e.
Za glavnog junaka, Harmona Raba, izabran je jedan od najvećih jebozova američke B produkcije, Dejvid Džejms Eliot, a za njegove asistentkinje naravno najseksi glumice istog kalibra. No, prosto je neverovatno koliko ovoj seriji manjka seksualnih tenzija. Verovatno je pola retardiranog fenstva ove serije doživelo ejakulaciju kada su se Harmon i Mek cokili u jednoj epizodi: NO, stvar je u tome da nikakve veze posle tu nije bilo- ispostavlja se da je on u njoj video samo svoju bivšu ribu, koja je zaginula, a inače je bila njena dvojnica. Tu je naravno i njegov debeli, pomalo retardirani asistent, Bad, koji je ipak po američkom poimanju sveta, inteligentniji od bilo kog stranog generala.
Šta je sve Harmon Rab? On je- vojni advokat pri mornarici. Bivši mornarički pilot. Marinac. Pešadinac. Poznavalac borilačkih veština. Strastveni uživalac tompusa.
Mada je većina epizoda "rutinska" i smeštena u Ameriku, s vremena na vreme obiđu "džegovci" i Irak (odakle su pomogli nekim zarobljenicima da pobegnu) i Kubu (videti prethodnu napomenu, dakle sve je legalno... Rajt?).
Ali ipak, glavni frag je čuvan za kraj jednog ciklusa: Harmon za svoj groš odlazi u Rusiju da pronađe davno mu nestalog oca, istoimenog seniora, takođe pilota. Pobivši pola ruske vojske, stiže u neku zapizdinu, samo da bi saznao da mu ćaća nije živ. Posle ne znam šta se zbivalo, video sam na italijanskoj televiziji da su išle nove epizode, ali ih nisam gledao.

Ukratko: jeftino, prepotentno, prekomercijalno... loše!

Ник Слотер, наше депресивне серије из деведесетих, амерички ситкоми жљ продукције на фокс лајфу...

Ja sam gledao Cougar Town, nema dalje. Vangoga od serije. Žena voli, kae ajde, štaš moram. Šta sve čovek mora da radi za malo sporadične penetracije, odoh sad da malo plačem :'(

Кад мало боље размислим, све те серије где је убачен смех после сваке форице да би дегени који гледају знали кад треба да се насмеју су тешко говно и дабогда умро онај што им дао паре да сниме то.

Istina, "Manijače".
@YeahBatch: I "Crni gruja" je prešaltovana "Crna guja". Meni su "Otvorena vrata" najprecenjenija domaća serija.
Pavićeve ne bih da komentarišem, ima i dobrih i loših trenutaka. Nekako mi je najslabiji utisak ostavilo "Porodično blago"...

http://www.imdb.com/title/tt0274988/
ал које је ово говно било...

све што су нам пуштали деведесетих и раних двехиљадитих је тешко ђубре, једино нисам сигуран за Никиту, кад бих погледо сад пар епизода знао бих

Ček bre, to "Pleme" se još snima? :D
Kako im lame priča ne dosadi!?

Ове што си навео и да додам Звездану капију, Пријатеље (гледо кад сам био клинац, јбг није било ништа на тевеу), сва она места злочина (реално серије су говно), све домаће серије што су ишле после другог дневника, Да Винчијеви демони, Викинзи (нису потпуно срање јер је рађено по чињеницама али је глума катастрофа)... Сетићу се још.

"Zvezdanu kapiju" nisam gledao seriju, ali ako je sudeći po drugom i trećem delu filma, svakako da.
"Prijatelji" mi nisu tako loši, imaju momente.
"CSI" privuče pažnju, ali je nerealan...

Domaće... kako koja, uglavnom da.

Па од домаћих реално ваља само Вратиће се роде и Црни Груја донекле. Али само прва сезона.

Да додам на гомилу гована и Спартака.

Pa valjda je ovaj iz JAG-a učestvovao u bombardovanju Srba u Bosni, tako nešto.
Ide i dalje na kablovsko AXN ja mislim.
Što se tiče na toga što je išlo na Pinku to je smao još jedan dokaz da Mitrović namerno zajebava ovaj glupi narod. Aj da vim šta će te sve da progutate i tražite još. Šoraj po sirotinji!

Ovo teško sranje me dočeka na FOX-u svako jutro kad se probudim:
http://www.imdb.com/title/tt2647548/
A solidni glumci.
Jedino odgledam malo zbog Azijatkinje što glumi tu, opasna pička.

Nisam znao to za lika iz "JAG"-a. Mada, interesantno, ne apostrofiraju nas mnogo u seriji. Ili je barem "Pink" izbacio te epizode.

http://www.imdb.com/title/tt0108938/

kapetan svemirske policijske stanice ima razmak između očiju oko 20cm, šije bosiljčića za 3 dužine lel.

http://www.imdb.com/title/tt0169438/?ref_=nv_sr_1
engleska fudbalska sapunica, bukvalno.

engleska fudbalska španska sapunica, bukvalno
http://www.imdb.com/title/tt0302103/?ref_=fn_al_tt_1

ali mekbil, gledo sam je zbog porše rosi, za koju se ispostavilo da je lezbača u rl, fak.
dosonov svet, gledo sam je zbog one plavuše što se valjda prokurvala u kasnijim epizdodama, ne se sećam se.
melrouz plejs, loša sapunica, čak ni pičke nisu nešto naročito, ne znam što sam gledao. a da, zbog toga što sam imao možda najviše 7-8 kanala.

http://www.imdb.com/title/tt0101065/?ref_=fn_al_tt_1
zbog ove klarise, jbg, tad počo da me puca pubertet.

V. I. P sa pamelom. Nesto sam razmisljao kako bi sad imao misljenje o cuvarima plaze kada bi ih ponovo gledao, znam da sam kad sam bio mali bas voleo da gleda.

Љубав, навика, паника. Био сам клинац, опрашта се. Даље, оно место злочина са Грегом из Дарме и Грега у главној улози, Вил и Грејс(исто сам био клинац), Наша мала клиника(исто оправдање). Ако рачунамо и цртаће, гледао сам баш, баш много гована, почев од Медабота до нискобуџетних чуда типа Силван(који је толико лош да ми је до дана данашњег најомиљенији цртани).
http://www.youtube.com/watch?v=54bAhbu4x1k

Ау матори, ово је баш било тешко срање. Сећам се неке епизоде о Милошевићу, у фазону како су нас спасили '99-е. Класично америчко јебање у мозак.

http://www.imdb.com/title/tt0274988/
ал које је ово говно било...

Хехе, мени је "Племе" остало у лепом сећању. Сви умиру после 20-е, гето, банде, блајање. До јаја. Планирао сам да је скинем али контам да би ми сад било срање па да не кварим утисак. Мада, можда једном и одгледам поново.

V. I. P sa pamelom.

А брате, то је намерно прављено да буде лоше. :Д Чист треш од серије.

Него: http://www.imdb.com/title/tt0118303/

КАКО МИ ЈЕ ИШЛА ОВА ГЛУМИЦА НА КУРАЦ! КАО НЕКА КВАЗИ ДУХОВИТА МОДЕРНА ХИПИ РИБА, МАРШ БРЕ У КУРАЦ! И овај мутави глумац је исто био прилично иритантан. О хумору да не причам.

Gledo sam jer je mačak legenda a i drko sam na onu njenu tetku.
http://www.imdb.com/title/tt0115341/