Prijava

Adam i Eva su imali i tri kćerke koliko mi je Bog pričao. O tom incestu razmišljam kao o komunizmu. Pre si mogo da spavaš u parku, a sad odoše i gaće i pare, i budeš jeban ako naiđe neki peder. Znači, smelo se, sad se više ne sme. Amin.

U parku de ja spavam pedera nema

Peder parkom neće šetati.

Ма на страну ребра, мени није јасно како су Адам и Ева избачени из Раја. Ако је Бог прво одвојио светлост од мрака, одвојио небо од земље, створио биљке и животиње, створио човека, све то за 7 дана (7 етапа), то значи да је Рај био на Земљи. И то значи да Адам и Ева нису били избачени из Раја него да им га је Бог уствари одузео.

све то за 7 дана

A prva četiri dana bio potpuni mrak, bedak.

Због Великог Праска није било струје 4 дана.

nekapirate bibliju i svete knjige u tome je fora. Svi delovi koji su nelogični su ustvari metafore. Treba samo čitati ono što ima smisla. (između redova)

slabo ste vi to savladali, evo pročitajte ispočetka..ali polako, sa razumevanjem, mojne kao lektiru, prelistate i dovoljno za dvojku..lagano, natenane, pročitate, pa se zamislite, pa se vratite, ako vam se nešto ne učini logičnim pa se opet zamislite..

http://www.svedokverni.org/prva-knjiga-mojsijeva/

Покушаћу ја да дам допринос одгонетању недоумице.
Када је Бог створио Адама, овај није био мушкарац, већ пуноћа људске природе. Ријечју, човјек. Ријеч "адам" значи земљани, дакле, створени од земље. А то видимо и из састава нашег тијела, да имамо чак и радиоактивне физиолошке елементе. Елем, тек стварањем жене, која је касније добила име Ева (=Живот, јер је мајка свих живих), Адам постаје лично име, и он тада постаје мушкарац, са све полним карактеристикама.
Што се тиче мијешања гена, са биолошке, генетичке, или које већ тачке гледишта не бих знао да објасним. Знам само то да појам инцеста није постојао код људи, док није дошла забрана управо од Бога. Замисли да возиш 100км/х. А онда ти поставе ограничење 60км/х. А ти ниси ни знао за ограничење до тада, и онда тек поставиш у глави да је 100 на сат прекршај. Нешто слично је и са браком блиских рођака. Та забрана је дошла кад се број људи увећао довољно, да могу ступати у брак са не тако блиском родбином. Најприје је забрањен брак брата и сестре, па се онда забрана ширила даље до обима који је данас важећи у Цркви. Тек онда се и формирало у свијести људи да је лоше женити сестру или блиску рођаку. А никада није било помена инцеста у оном обиму како се данас то може срести, о сједињавању рођака по вертикалној линији сродства, тј. дјеца са родитељима, и слично, него само у смислу брака и рађања дјеце између мушкарца и жене сличних година, рођених од истих родитеља, или блиских рођака.
Што се тиче тога, са ким је Кајин отишао, пише у Светом Писму. "И Кајин позна жену своју". Упркос мишљењу да Библија фаворизује мушкарце, то није тачно, него помиње само оне личности које учествују директно или посредно у дјелу спасења. Међу њима су често и жене, праве хероине још у Старом Завјету. Другим ријечима, помињу се они људи који су некако везани за Христа, којег најављује цијели Стари Завјет. Од Адамове дјеце, имамо само три имена, али се каже да су поживјели много година, рађајући синове и кћери. Помињу се имена прва три сина, што не значи да нису имали и кћерке у међувремену. Кајин је имао жену, своју сестру, и кћерку Адама и Еве, па кад је био одвојен од своје породице, и он је добио дјецу, и бројно потомство. Данашње друштво умногоме личи на његово потомство.
Имена остале дјеце нису значајна за сврху Библије, која није родослов и набрајање свих људи. Кајин и Авељ су битни, из много разлога, а недостаје простора. Сит је битан, јер је од њега по тијелу рођен Христос. Даље се поименце нико не помиње.

Да не говорим после о њеном сатирању са синовима, јер колико знам ћерки нису имали.

Сад знаш да су ипак имали и кћери.

Што се тиче лупетања да је Христос живио са Маријом Магдалином, то је тек SF. На то су се примили плиткоумни, који су "прогледали" како су читали Ден Брауна, што им је била прва или друга књига у животу. Да је макар добро писана књига, него је и књижевно танка. Али је промовисана, јер пљује на Христа. Исто као што се промовише и Дарвинова теорија, или ови псеудоумјетници, старлете, дајгузи, и цијела гарнитура поремећених...

А нисте чули за Нефиле? У Библији лепо пише. То би могло помоћи поповима да избегну инцест.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Nefili
Осим тога, шта је са Лилит? Ту је нека завера да се сакрије права истина, која вероватно лежи скривена у подрумима Ватикана.

Nonsense, piše da je stvorio svetlost trećega dana, a zvezde tek kasnije. Kako to tumačiti, šta je osvetljavalo Zemlju ako nije bilo zvezda a svetlost bila prisutna?

Nonsense, piše da je stvorio svetlost trećega dana, a zvezde tek kasnije. Kako to tumačiti, šta je osvetljavalo Zemlju ako nije bilo zvezda a svetlost bila prisutna?

Pa nešto... Možda je imao neki Teslin pronalazak, može svetlost da bude i veštačka, a možda je On Sam svetlost. Počeo da svetli.

I muž i otac i drug

Trulekse, opet se pojavljuje tvoja potreba da unižavaš ljude..što čoveka zoveš nonsens? zato što ti ne možeš da ukapiraš to o čemu priča?

pseto88
Kolko ja znam oni nisu bili jedini vec samo prvi ljudi na zemlji. Kad su izbaceni iz raja onda je tu bilo jos ljudi.
Bar je to meni reko pop na veronauci, isto sam ga ovo pitao. A pitao sam ga i kako je to isus ceo zivot postio ako je sisao majcino mleko a zna se da je majcino mleko mrsno. (Znaci onda nije ni jedini bezgresan valjda) Tad mi je rekao da idem na gradjansko.

Није било других људи осим њих, није поп бриљирао у знању.
А Исус уопште није постио цијели живот. Свети Јован Крститељ јесте. За то и Христос прекоријева Јевреје, јер за св. Јована који пости говорили су да је демон у њему, чим толико може гладовати, а за Христа да је изјелица, јер једе нормално, и нису га примијетили да пуно пости. Друго, јео је пасху, а то значи јагње, између осталог.

Valdemar
А нисте чули за Нефиле? У Библији лепо пише. То би могло помоћи поповима да избегну инцест.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Nefili
Осим тога, шта је са Лилит? Ту је нека завера да се сакрије права истина, која вероватно лежи скривена у подрумима Ватикана.

Синови Божји (= јер су били Богу послушни, и духовни људи) су потомци Ситови, а синови човјечији (јер су мислили само на тијело и тјелесно) су потомци Кајинови. Испочетка се нису мијешали, али онда су жене из Кајиновог племена почеле да се баве магијом, и да користе шминку, и свашта нешто, не би ли завеле синове Божије. Када је дошло до мијешања, онда је такво зло било да је Бог пустио потоп на земљу.

Лилит као теорија прве жене је чист промашај, јер би онда били различита бића. Овако, пошто је човјек подијељен на мушко и женско, јасно је да се ради о једном истом бићу.

imaginarni incestoidni brat

Трулексе, прво, свјетлост је створена првог дана, а свјетила небеска четвртог.
Друго, то је тема толико опширна да ћу те, уз дужно поштовање, само упутити на литературу. Књига која о томе говори, јако је занимљива, и може се наћи на нету. Само не знам колико ћеш разумјети, али се надам да ће ти помоћи. Изгледа овако, па је потражи.