Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
To što ti ne znaš a pretpostavljaš uopšte ne umanjuje težinu reči o paklu spremljenom za nevernike i šizmatike, koje izgovoriše mnogi Oci i Sv. Duh lično u Bibliji. Zato nemoj činiti jeresi i tumačiti samostalno. Pax tibiscum, brate u Hristu, i nek ti je oprošteno.
ŽUTAĆI U KAZAN BRE
KAZANE U KAZAN BRE
NISU ONI VREDNI NAŠO NEBO DA DIRAJU BRE
KINEZI MRŠ U JAPAN HEHEHE
Obrazloži taj širi plan ako možeš. Ili oni likovi u Makroneziji dole šta sa njima ?
Ни овог пута нисам ишао без отачког мишљења, пошто је нешто слично рекао свети Теофан Затворник, а нисам хтио, ради осталих, који треба најприје да спознају Бога као Љубав, да напомињем нарочито строге и децидне Оце попут св. Игњатија Брјанчанинова, и др.
Такође брате, мир Његов на свима нама.
Рекао би човек да је ово једна од оних тема "допуни реченицу". Рецимо: Адам Еви гурн'о да закеви. А ово је, заправо, класицхна тролл тема.
Džani postavio pitanje otvorenog tipa, bar da je dao a), b), c), bilo bi lakše za odgovaranje
Možda je klasichna trol tema, a možda je Sajens Crkvobot. Veliko C da bih istakao razliku između raznih "crkvi" i jedine istinske Crkve. Sudeći po argumentaciji, on je ili sveštenik ili student bogoslovije, nažalost sklon Origenovoj jeresi, jer primećujem neke tragove učenja o apokatastazi, sveopštem oprostu grehova, a i sam je rekao da je sklon Origenu.
Valdemar
Нисам ни свештеник, ни студент богословије. :-) Филологија је мој фах.
Уопште нисам склон Оригеновој или некој другој јереси, нити Оригену. А нисам то ни рекао. Једино сам напоменуо да можда није фер што је након смрти екскомунициран, кад је већ и суд Божји прошао. Али сам свјестан да је то урађено да га други не би пратили у тој и другим заблудама.
Грјешан јесам, ал' јеретик нисам.
Као што је Ниневија добила опроштај за покајање, ко је тај ко ће спријечити Господа да помилује људе (за покајање), ако Он то пожели? А ја читам (и гледам да се по томе и припремам) да је мало оних који иду уским путем, и да се мало људи спасава. На крају, да није милости Његове, не би спасења ни било. На почецима мојих знања о овој теми, био сам врло суров, а сад се трудим да све људе волим више, и да суд препустим Господу, а Он зна како ће то бити. Јер ми је боље да волим све, и да се молим за спасење свих, него да идем по строгој линији и отписујем људе, као да сам ја Господ. Јер, ко зна кад се неко може покајати? Био безбожник, и пред смрт се покајао, или спознао Бога, зар га неће Господ спасити? А ја га осудио по овоме или ономе... Тачно је да невјерујући и иновјерни/инославни, по учењу Отаца коме вјерујем, немају удјела у спасењу, али ако пуно будем о томе говорио, осуђиваћу и разврставати људе по рају и паклу, а то ми је некако горе од свега. Зато све то препуштам Господу, и нека се Он смилује на своје створење.
Volim ove pokorne, smerne i skromne vernike koji znaju šta bog hoće ili šta je hteo da kaže. ŠTA BRE TI KOJI KURAC ZNAŠ ŠTA JE BOG, ŠTA HOĆE I ŠTA MISLI AKO POSTOJI?! Ajde mrš bre, nazad u balegu, filozofi za siromašne.
Adam je Evi bio ono što je komšija Steva Džanijevoj kevi- YeahBatch
Mitesere esencije čiji si dupli nalog? Ćuto si dve godine a onda za 3 dana ispisao roman kad se sve skupi. Zašto si potiskivao toliko dugo svog prijatelja i tek sad rešio da ga podeliš sa članstvom nije ovo jedina tema na kojoj se mlatilo o ovim stvarima? Meni su oc joil-ipčenaš-toweli-mister nauke i još par njih jedna ista osoba.
nevolim duplake uopšte.
Ni mi ne volimo tebe, iritantni glupane, pa te trpimo
Валдемар
Прије бих рекао да си ти показао припадност свештенству, опраштањем. :-)
Трула екс крпа
Шта си се ухватио дуплих налога? Нисам писао, јер ме је баш било брига. Нисам ни улазио на форум док ми Џони није рекао да имају те теме. Одем на једну, болештина. Одем на другу, ништа занимљиво. И онда угледам ову тему, а Постање ми је врло драга књига. Уосталом, мене родитељи не издржавају, и мора да се ради. Тако да нисам имао ни времена за глупости, чак и да сам имао жељу.
А како сам примијетио, ти никога не волиш, осим своје маме. И сморио си циглу више са тим дуплим налозима, шта ти је? Као неки шизофреник, све би дијелио на двоје... Ако хоћеш нешто нормално да причаш, и ако си у стању, изволи. Ако ниси, разгули. Превише гледаш детективске серије. И слабо их имитираш.
šta je falični, promašio si kladionu pa moraš sa duplaka predviđenog za bacanje hejta i mađija.
Jedno je logička argumentacija, dugo je deljenje svojih iskrenih verskih osećanja sa drugima. Onaj koji drži propoved trebalo bi da bude čvršći u stavovima, a ne da posle prvih par logičkih poteškoća digne ruke i kaže: ja ne znam, ali verujem, braćo u Hristu. Više žara tu treba, posvećenosti... Ali čovek nije tu da nas preobrati u hrišćanstvo, već priča o svojim religioznim osećanjima. Nemojte vikati na njega, po čemu bismo inače bili različiti od Inkvizicije i onih što šalju u paklene adove...
који је ово канцер од теме сунце ти јебем
Ma i ona zajebava u poslednje vreme, zamisli ja malopre tražio sendvić sa sremskom a donela mi sa alpskom, gađao sam je rubcom u glavu, srećom pogodio sam. Nikako da zapamti. A ovo za duplake je više paranoja nego šizofrenija. Dakle, kao neki paranoik bi možda bilo ispravnije reći.
Na kraju, da nas nije izvukao iz nepostojanja, ne bi bilo potrebe za građenje Pakla, u kome će većina goreti u večnosti, i biće plač i škrgut zuba. Napravim te, pa ako mi se ne sviđaš, mrš u kazan. Ne, ne, dečko, tako se ne prave aeroplani...
Фалични одмах у главу, ништа загријавање. :-)
Валдемар, не видим да сам дизао руке, него сам се просто на једном мјесту оградио да не погријешим. И боље је рећи не знам, него да погријешим, или да нанесем некоме штету, укључујући себе. Друга је ствар то што нико не размишља на исти начин, и неко рјешава недоумице на један, а неко на други начин. То може некоме да се свиђа или не, али кад већ анализираш и дајеш упуте, зашто не пружиш примјер? Јер си ти први рекао "брате у Христу", па онда туторски и снисходљиво ме браниш од "друге браће" који галаме на мене, и много ме плаше. Некако ми ни то није у реду. А ти опет, како желиш, наравно.
Трулекс, опуштено. Још мало па ме нема. (За тебе у повјерењу, јављаћу се са 16 дуплих налога.) Није то ни параноја, већ обично подозрење. Али добро, млад си дечкић, можда те прође.
Не знамо ми, па чак ни ти, гдје је већина, и какви су путеви Божје милости.
esencijo tvoja hrišćanska ljubav je vrlo krhke prirode, na najmanju provokaciju skačeš ko poparen vrelim uljem i peniš kao besno kutre.
Kao i tvoj imaginarni prijatelj uživaš da nanosiš patnju drugima što dodatno potvrđuje smajli koji si ostavio.