Biznis ideje, pravljenja para, poslovi, šeme

1. Zamisli da ti crven u faci aleksandarkg pridje da potraži upaljač a iza njega smušen stoji pseto.

Eto, zamislite tu bezazlenu situaciiu.

A sad zamisli da ti ta ekipa daje savete koji su krucijalni za tvoj život..

2. Pa zavisi za koju delatnost paninaro, u slucaju izvodjenja radova i ljudskih resurasa je istina-firme iz unutrasnjosti imaju tako nisku cenu rada da kad bi to firma iz bg ponudila jebali bi im radnici majku. (Ovo je sada usko vezano za tilmovu platu od soma evry haha al aj necemo ga diramo danas) Ali ako se prica o preprodaji problem je sto je nabavna cena necega sto se uvozi ista i za firmu iz nisa i bg-a(tj ko kako nadje, nema veze sa geografijom) tako da se lagano prolazi na tenderima u slucaju da si sposoban.

Pretpostavljam na kakvim tenderima ucestvjujes i ako mislis da je moguce da ti pomognem javi se slobodno.

3. a ne znam kako izgledaju, jbg, u stvari znam kako Žajk izgleda, neko je postavljao sliku. i bohor, ako je ono on na avataru.

4. Prodao sam je prošle godine ps za skoro sedmocifrenu brojku( da na evre mislim), ali o tome ćemo drugi put...

5. Haha aj tilmo odjebi jos sam kao pokusao da ti pomognem lol prekini da lazes ovuda ovo je samo sajt saljivog karaktera nema cak ni picki pa da ih zadivis

6. Hahah krucijalni životni saveti jebeni, priča o smrdljivoj garsonjeri kupljenoj na kredit...

7. Pa krucijani kad je za njega tih 150-200e mesecno razlika izmedju gala-socijala
    Sto u principu nije za osudu i zajebanciju ali ne mozes da odolis kad se ponasa kao danilo vucic E VIDITE TV STO SAM KUPIO OPAAAA a ljudi kupuju takve tv-ove za decije sobe

8. 200€ je nečija plata

9. Meni ide u prilog svaki konstruktivan negativni komentar, to sam i hteo da cujem.

Al vas par Daltona braće moram da ponižavam na dnevnoj bazi jbg, tako sam navikao.

10. Da, tako i zajk zeli da cuje “ajde bezi retarde” kad uleti sa posalicom.

11. cenim da je šomi najniži?

12. Jeste kurac, skoro pa je visi od mene

13. Hahah šta skoro, viši sam i teži jedno 30 kila :D

14. Tezi jesi a visi nisam primetio. Mozda ti je do micaste face pa izgledas manji dosta(ako si visi)

15. ljudskih resurasa

Tato tato, jel smo mi najbogatiji šiptari u Bečmen?

16. Au leb ti jebem kako ti nije dosadno

17. Vidi, Tilmo, žao mi je što baš ja moram da budem taj koji će te suočiti sa bolnom činjenicom da su 3-4 konja suviše kratka svota za uletanje u neku krupniju priču sa kupovinom i rentiranjem nekretnina.

Sa druge strane, to je sasvim korektna suma za početak u, recimo, nekim drugim poslovima.

Tipa, za te pare možeš da kupiš dva polovna kamioneta i solidnu kvadraturu gradjevinskih skela, pa da ih iznajmljuješ, sad je to tipa deset evra za sto kvadrata, ne znam tačno zaista ali znam da nije ispod toga. Ako bi kupio npr 300 kvm to ti je 900e mesečno, od toga oduzmi dnevnice radnicima za montiranje/prevoz, gorivo i obavezno topli obrok.

Možeš da peglaš fasade. Sa fasaderima (koje prvo moraš da nadješ) obavezno se pogodiš da im plaćaš po kvadratu, jer ako ti rade na dnevnicu pucaš bar 20% više, što opet ne mora da bude slučaj jer ako cepaju na više mesta, onda im nije u interesu da razvlače, no nebitno ne moram da ti otkrivam baš sve tajne šljakerskog andergraunda.

Možeš da započneš i neku proizvodnjicu, ali opet za to ti trebaju mašine, a one su skupe za šta god da su, eventualno da uvezeš neke polovne sa Zapada al i za to ti ne zaležu te pare.

Možeš kao i sav normalan polusvet da otvoriš kafić/brzu hranu/trafiku, to je mislim za tebe najbolja varijanta.

Jer, da bi ušao u gorenavedene primere, moraš da budeš teško, izgasirano govedo i govno, a za šta kapiram da si nespreman. Plus, moraš da si non stop na terenu, da se izdireš na sve redom, da turiraš podredjene, da bacaš spike ovakvog tipa kad se pojavi i najmanji problem za čije je rešavanje potrebno nekih 3 minuta i ključ desetka- "daj druže vidi zovi mi Marka/ zovi mi Žiku/ zovi mi Peru/Kurtu/Murtu daj reguliši mi ovo molim te alo druže daj vidi taj materijal čekaju mi ljudi ovde stoje nemoj mi to raditi druže molim te", da naučiš da se nosiš sa tim da te okolina posmatra kao govno, a što realno i jesi.

Sad, nije ni to loše. Sutradan, kad razviješ biznis gazeći preko svega i svih, tvoj sin će voziti džip, karaće seljoberke na studijama u velegradu koje usled nepoznavanja drugih svetova ne umeju da prepoznaju i provale takve likove, trošiće svu tu tvoju lovu do jutra, sa vufera će treštati Maya Berović, fore će mu biti loše do bola a ti ćeš biti ponosan na svog naslednika, nesvestan da ga okolina posmatra kao debilka i tatinog sinčića, što realno i jeste.

Imaćeš zero respekta od ljudi oko sebe, u očima njihovim videćeš prezir, ali boli te kurac. I obavezno. Deviza da ti bude. Manjak se naplaćuje, višak se prihoduje. U prevodu- radnik ti mora biti na poslednjem mestu i karati ga moraš dušmanski, kad god ti zafali nešto ti njemu prvo rebni, a na prvom mestu si ti, Njegovo Visočanstvo Mokasina i sve tvoje želje, ambicije i GLAD ZA PROFITOM.

TI SI BOG. TAKO GLEDAJ NA SEBE. I USPEĆEŠ.

I ne obaziri se kad te dripci poput mene budu prozivali. U stvari, svejedno nećeš. Pravi preduzetnik i ne zna za obzir. Da li ga je ikad i imao..hm. Ako padnemo, padu smo i bili skloni

18. A možeš i da daš Maestru i Arminu pod kamatu, to ti je najsigurnije

19. Hvala na savetima druže. Samo, mene ne zanima krupnija priča sa nektetninama.

Kolega je uzeo kredu i kupio u grčkoj apartman ili dva, dao to agenciji i kinta se vraća.

Ja za sad ne bih stranu zemlju nego ovde. Zato sakupljam informacije.

Piśite i dalje, znam ja da je ovde najviśe biznismena, nisam džaba pitao. Xd