Prijava

Posle devete sezone, S. Park je prejak...

Саут Парк је најобичније срање пуно површног хумора и пљувања по другима... ваљда је људима смешно кад прикажеш познату личност у анимираном стању како једе говна. У неким епизодама се и провлачи добра порука иако на то нико не обраћа пажњу па се те епизоде код публике и окарактеришу као најгоре. Такође више и нема радње и све им се сада своди на пародирање актуелних тема.

Симпсонови имају тај позитиван хумор, више цртани за породицу. Бољи хумор него у СП-у.

Издвојио бих Футураму која је опет нешто слично Симпсоновима само са дозом луђег и нешто болеснијег хумора што је по мени одличан склоп али сам се разочарао кад сам одгледао филмове који су изгледа направљени само да се покупи кеш.

Онда ту су и Нацртани заједно који су далеко болеснији од СП-а и у неким деловима неких епизода далеко бољих од свих ових осталих цртаних заједно. Само што нису константни и некад не можеш да поваташ о чему се ради.

Од мене доста...

Саут Парк је најобичније срање пуно површног хумора и пљувања по другима

Ovo što si napisao za Sp je tačno, ali samo do devete sezone. Osma je tu i tamo... Međutim, posle devete, tvoj komentar je netačan.

Ako te bude interesovalo na šta mislim, skiciraću ovde neke njihove komentare na dosta ozbiljne i aktuelne društvene probleme na koje skreću pažnju kroz epizode...
A humor? Pa njihov humor je, čini mi se, u maltretiranju šireg konteksta, a ne u priglupim 'jezik u obraz' forama kojima popunjavaju deo konstrukcije...

Ako te bude interesovalo na šta mislim, skiciraću ovde neke njihove komentare na dosta ozbiljne i aktuelne društvene probleme na koje skreću pažnju kroz epizode...

'Ај ако те не мрзи...

Ne mrzi me, samo nisam baš bio pri vremenu.

Evo nekih:

sezona 12, epizoda: Tounsil Trouble
Kartmen ide na operaciju krajnika i greškom biva zaražen hiv-om. Virus na prevaru prenosi Kajlu, jer je ovaj Jevrej. U potrazi za lekom odlaze kod Medžika Džonsona na gajbu. Otkrivaju lek za hiv! Medžik je ozdravio, jer spava na parama. Bukvalno. Siromašni, jebite se(ako smete)!

http://www.southparkstudios.com/episodes/163542/

sezona 12, epizoda: Britney's New Look
Britni je očajna. Uhvaćena je paparaco kamerom kako urinira. U šumi! Na nedužnu bubamaru!... Klinci saznaju da ta fotka plaćena 100,000$. Lažu obezbeđenje, dolaze do Britni da je nezgodno ufotkaju. Razočarana Britni uzima šat-gan i raznosi sebi glavu. Klinci ostaju zaleđeni. Britni preživi, ali sad nema glavu, samo donju vilicu. Nema veze, njeni menadžeri to okreću u svoju korist- britnin novi 'look'. Klinci sa grižom savesti pokušavaju da je odvedu u azil na Aljasku, ali saznaju da je Britnina sudbina medijsko mrcvarenje do bolne smrti. To je njena dužnost, USA je društvo koje prinosi žrtve. Medijima! Britni umire, ali nema veze, nova pop-zvezda je rođena, da je zameni...

http://www.southparkstudios.com/episodes/164365/

sezona 10, epizoda: Smug Alert
Jedan od boljih primera je epizoda u kojoj iz pomodarstva svi počnu da voze hibride. Kao čuvaju svet od zagađenja i mnogo su kao dušebrižni zbog toga. U jednom momentu vladini naučnici primećuju alarmantnu stvar! Nad par Američkih gradova u kojima svi voze hibridna kola, formiraju se ogromni zloslutni oblaci. Ne, ti oblaci nisu smog, oni su "SMUG" (smug= umišljen, uobražen, izveštačen). 'Smug' iz Saut Parka se kreće ka progresivnom San Francisku (kapitolu smag-a), preteći da nad SF-om stvori kritičnu masu 'smaga' koja će, naučnici predviđaju, imati kataklizmične posledice. Naravno SF najebe, milioni stradaju. Najnormalnije. Hibridi su opet javno omrznuti, a Sten drži neki limunada motivacioni govor o tome kako su hibridi dobri, ali da planeti ne treba pomagati zbog umišljenosti i mode, već iz ubeđenja i bla. Njegov govor prati kliše muzika, patentirana u Diznijevim studijima.

http://www.southparkstudios.com/episodes/103216/

Zašto kliše muzika u tom završnom govoru? Evo moje mišljenje:
Postoje podaci, ne znam koliko su tačni, da proizvodnja litijum-jonskih baterija za jedan hibridni automobil zagadi atmosferu onoliko koliko bi običan prosečan benzinac zagadio u 20 godina eksploatacije. Naravno autori Saut Parka NE SMEJU otvoreno da kažu to, ali zato mogu da "hibridi su dobri" upakuju u bljutavu kliše scenu moralisanja i tako podjebavaju kontekst izgovorenog.

+ treba imati u vidu da su ovi momci (autori) u medijskoj mašini već više od 10 godina, poznaju joj mehanizme i kroz maltretiranje konteksta nam namiguju na neke od njih. Da bi opstali moraju da deluju malo glupavo, takva je potražnja.

...Ili ona epizoda kada sve vreme zezaju da će fox prikazati Muhameda na televiziji..
digresija
http://4.bp.blogspot.com/_md61S_gChL0/SsF7quLq7mI/AAAAAAAABHI/5kx_mM5m9ds/s400/turbambomb.gif
Ko se seća ovoga?
Ali ne prikažu ga, jer tišina je nekad gromoglasnija...

Ima stvarno jako puno ovakvih stvari, gotovo u svakoj epizodi kasnijih serijala. Zato mislim da su važniji od Simpsona.

SP je nekako vise usmeren ka aktuelnim desavanjima u svetu, dok su Simpsonovi usmereni ka dozivljajima te porodice.
Pre sam mislio da SP niko ne bi gledao da ne pricaju o karanju i tako tome u svakoj epizodi ali to nije tacno.
Ipak posto Simpsonove gledam ceo zivot odlucicu se za njih, ali za starije epizode jer poslednjih 5-6 sezona zive od stare slave.

Па, мени су увек Симпсонови у срцу, али што рече Gamby Cartman je Cartman :P

TiVi dal bi te mrzelo jos neku epizodu ovako da opises? Iako sam sve te epizode odgledao, mnogo mi je zanimljivo tvoje vidjenje epizoda! :)
Ako bi mogao da opises jos onu "Appologies to Jesse Jackson" bilo bi super!

Ejsi,
Ako budem imao malo više vremena, rado. Što se tiče epizode koju pominješ, ona nije najbolja za primer jer se kači sa (za Usa) drevnim problemom (rasizmom i/u medijima). Mnogo su efikasniji u skretanju pažnje na akutnije probleme, koji još nisu toliko utkani u srž (američkog) društvenog problema...

Simpsonovi su dobri, ali South Park je vrh.

TiVi prijavicu te ovima sa bliskog istoka za onu sliku gore!!!

:P

South Park, Simpsonovi su za siru publiku.

imam ja teze pitanje, homer ili kartmen?

Пијан штовек каже...
Не можекаш пореифти две серије коаје су личне али нису толко лсичен. И једноа ои дрига су ти да појенбајаву лењостг америфчкојг нарофа, али имају дургарћчеије деловање. Не може ес портедити...

Simpsonovi ili South Park - kao da pitaš: koga više voliš, mamu ili tatu? (Ok, u mom slučaju je mama, ali shvatate poentu). Obe serije su kul na svoj način.
Dodao bih još i Family Guy.

ŠEMSAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA