Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Neće grom u koprive.
K'o da si pišao na koprive!
Piš pauza ( za one koji ne konzumiraju cigarete).
Bolje napravi pauzu, uzmi kit-ket!
Pauza ti u glavi! (odgovor jednog mog profesora na konstantno insistiranje studenata na pauzi) :)
Zavuče ga ti, onako "profesorski".
:drži dva prsta u vazduhu:
Profesore, profesore, je l' mogu ja?
Čep(ulja)=pampur=šlihtara
Samo mu pertle vire!
Nauljio kosu da bolje uđe...
Ima frizuru ko da ga krava lizala.
frizura na jez
Šiz-friz
Koja šizofrenija ovde!
a?
sta se ovde desava?
Šefe, koji ti je vrag? :)
Znao sam da je trebalo da skrenem levo od Albukerkija.
Šta te muči cakani ?
Crne me misli more!
trice i kucine.