Demokratski izbor moderatora

1. Ne, isprskao sam jednu srednjoškolku po faci jer je bila srećna zbog rasusta.
    EDIT: ovo sam napisao jer debeli mašta po temi pa da mu se pridružim

2. Rasni nemoj mnogo da kenjaš i odgovaraj na pvt

3. nije požutelo svega mi

4. Koji ste vi likovi. Trolujete sami sebe.

Pre nego što istrolujete i ovo ZAMOLIO bih vas da pročitate pažljivo i DO KRAJA.

Niti je Vuka prvi niti poslednji sajt koji boluje od 'moderatorske bolesti'.
    Vidjao sam to na nekoliko sajtova i foruma a na jednom i sam bio mod.
    Ili polude pa brišu i banuju sve i svakog bez podrške u pravilniku ili ih boli tuki za posao moda.
    Iskreno..posao moda je mnooogo vremenski zahtevan, dosadan, nezahvalan i podložan svačijoj kritici.
    Zahteva jako mnogo odricanja i vremena na sajtu i NIKO ali NIKO nije sposoban da radi taj posao u dužem vremenskom roku.
    Žalosno je što ljudi sa naših prostora demodovanje doživljavaju kao uvredu-poraz ili kao ličnu stvar.
    Ja lično sam demod doživeo kao olakšanje. Zasiti se bre normalan čovek makar svaki dan jeo prasetinu. Poželiš paštetu ili masti i leba.
    Ko je razumeo-razumeo, ko nije i neće.

E sada...

PREDLOG (ukradeno iskustvo sa jednog foruma)

Izabere se u prvom krugu 20-25 ljudi, sa lista najbolje rangiranih i zainteresovanih za posao moda (npr zbir glasova zajedno defke+posteri+reakcije, tamo su npr lajkovi za odgovore)

U JEDNOM TRENUTKU MODUJE SAMO 7 OSOBA !!!
    Ostalih 13 do 18 su standby.
    E sad najbitinije: SMENA MODOVA SE VRŠI NA MESEC DANA
    (OBAVEZNO I BEZ OBZIRA NA KVALITET MODOVANJA)
    Tek nakon dva meseca pauze ponovo preuzimaju dužnost.
    Time se postiže aktivnost (napredovanje na sajtu-forumu) ali i skida monotonija sa modovanja.
    Time se postiže i održanje osećaja običnog korisnika i podseća da 'ničija ne gori do zore'

Gde je caka?
    Caka je u GLASANJU NA FORUMU i to JAVNOM gde korisnici javno iznose mišljenje i to SAMO NEGATIVNO sa OBAVEZNIM PRIMEROM.
    Mod koji dobije više od (upiši sam brojku ali je ona obicno oko 1% AKTIVNOG članstva) ne ulazi više u mod tim tj ispada sa liste.
    Lista modova se dopunjava sa novim-prvim sledećim sa liste popularnosti.
    Sve ovo tumbanje modova i sabiranje negativnh glasova ne rade sami modovi već admin ili co-admin.
    Ta tema (u kojoj se glasa) je onemogućena za brisanje svima sem adminu ili co-adminu.
    Svaka zloupotreba i spamovanje-trolovanje teme povlači automatski TRAJNI BAN, pa trolujte.

Toliko od mene
    Vi trolujte i dalje

5. Boli me kurac da čitam.

6. Odličan predlog ajeroplane.

7. @zavisnik
    ne treba izmišljati toplu vodu, kao što rekoh, ovo je maznuto

8. ajeroplan
    Koji ste vi likovi. Trolujete sami sebe.

Pre nego što istrolujete i ovo ZAMOLIO bih vas da pročitate pažljivo i DO KRAJA.

Niti je Vuka prvi niti poslednji sajt koji boluje od 'moderatorske bolesti'.
    Vidjao sam to na nekoliko sajtova i foruma a na jednom i sam bio mod.
    Ili polude pa brišu i banuju sve i svakog bez podrške u pravilniku ili ih boli tuki za posao moda.
    Iskreno..posao moda je mnooogo vremenski zahtevan, dosadan, nezahvalan i podložan svačijoj kritici.
    Zahteva jako mnogo odricanja i vremena na sajtu i NIKO ali NIKO nije sposoban da radi taj posao u dužem vremenskom roku.
    Žalosno je što ljudi sa naših prostora demodovanje doživljavaju kao uvredu-poraz ili kao ličnu stvar.
    Ja lično sam demod doživeo kao olakšanje. Zasiti se bre normalan čovek makar svaki dan jeo prasetinu. Poželiš paštetu ili masti i leba.
    Ko je razumeo-razumeo, ko nije i neće.

E sada...

PREDLOG (ukradeno iskustvo sa jednog foruma)

Izabere se u prvom krugu 20-25 ljudi, sa lista najbolje rangiranih i zainteresovanih za posao moda (npr zbir glasova zajedno defke+posteri+reakcije, tamo su npr lajkovi za odgovore)

U JEDNOM TRENUTKU MODUJE SAMO 7 OSOBA !!!
    Ostalih 13 do 18 su standby.
    E sad najbitinije: SMENA MODOVA SE VRŠI NA MESEC DANA
    (OBAVEZNO I BEZ OBZIRA NA KVALITET MODOVANJA)
    Tek nakon dva meseca pauze ponovo preuzimaju dužnost.
    Time se postiže aktivnost (napredovanje na sajtu-forumu) ali i skida monotonija sa modovanja.
    Time se postiže i održanje osećaja običnog korisnika i podseća da 'ničija ne gori do zore'

Gde je caka?
    Caka je u GLASANJU NA FORUMU i to JAVNOM gde korisnici javno iznose mišljenje i to SAMO NEGATIVNO sa OBAVEZNIM PRIMEROM.
    Mod koji dobije više od (upiši sam brojku ali je ona obicno oko 1% AKTIVNOG članstva) ne ulazi više u mod tim tj ispada sa liste.
    Lista modova se dopunjava sa novim-prvim sledećim sa liste popularnosti.
    Sve ovo tumbanje modova i sabiranje negativnh glasova ne rade sami modovi već admin ili co-admin.
    Ta tema (u kojoj se glasa) je onemogućena za brisanje svima sem adminu ili co-adminu.
    Svaka zloupotreba i spamovanje-trolovanje teme povlači automatski TRAJNI BAN, pa trolujte.

Toliko od mene
    Vi trolujte i dalje

Da, samo bi trebalo podeliti moderatore u minimum 4 grupe, za defke, postere, reakcije i forum. I za vinese, kada se uvedu.

9. za defke, postere, reakcije i forum. I za vinese

Svakako su moguća doterivanja prema potrebi. Ovo je sa jednog foruma koji nema to ali..... sve može

10. Predlog je super. Stvarno je dobar. Ali nama treba neki predlog kako unaprediti sajt bez admina, jer kaizena boli kurac da ulazi i da se zajebava sa nama.

11. jer kaizena boli kurac da ulazi i da se zajebava sa nama

Ako si video piše co-admin
    Taj lik nema ovlašćenja admina ali može da postavlja modove i još neke gluposti.
    On može da se bavi time

12. On može da se bavi time

Time može da se bavi on.

13. Minorni problem je što kaizen nikada neće uvesti co admina.

14. On to radi. Nas coadmin radi to.

15. Bazzi, vlasnik OBIČNO ima admina i co-admina i sam se ne bavi time.
    On ubira kintu (ako ima posete) a brgu brinu ova dvojica

16. oivaj

Minorni problem je što kaizen nikada neće uvesti co admina.

Onda mi ovde pokušavamo
    http://i.imgur.com/IwK5sDa.gif

17. Upravo tako.
    Glavni problem je kaizen.

18. Ali treba se nešto promenito barem zbog nas 150-200 nolajfera koji visimo ovde.

19. kojih crnih 200, rasni, ima nas 11 možda...

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.