Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
Hrišćana je oko 1 posto i oni većinom dobijaju vize i idu avionom, npr Poljska prima Sirijske hrišćane.
тако је сви хрићшани авионима директ из Дамаска лете и тамо их чека хотелски смјештај и виза и посао, моја грешка позз
Glup si stvarno.
Guglaj U poseti hriscanskoj porodici izbegloj iz Sirije u Poljskoj ili tako nesto.
Dobili su kucu i posao. Poslovi su debilni ali su poslovi.
Juce ja na Svetosavskoj priredbi u skoli, Sin mi igra u predstavi, i snimim ja arapina, pravi saracen onaj, znam ga i cerka mu ide tu u skolu, ima i bulu (jedna nasa se zabulila i ima sad i dete sa njom), i dosao i on, al nisu mu tu ni zena ni cerka, sam dosao i nosi torbu neku... Ja za glavu, kud ne poneh pistolj, a znam ga da nas mrzi, sve bi nas pobio kad bi mogao, medjutim vidim ja skolsku policajku, pa ustanem i odem stanem sa njom kod ulaza, ako bude nesto ima ona pistolj pa cu joj uzmem, samo se molim da ima municije, a ne ispustam saracena iz vidokruga a on se mrsti, mrsti pa izadje sa sve torbom kad su poceli da pevaju himnu Svetom Savi.
Kakvi kurac suzivot i multikulturalnost...
To su vrlo zeznute situacije i bukvalno nema načina da se zaštitiš na takvim skupovima. Sreća naša što još nisu počeli sa sranjima.
ojj lovačke
A i realno ima da se pročita štošta zanimljivo na temi ovoj.
zato što sam ja danas udario temu sa Saladinom i krstašima haha
http://i.imgur.com/BzPJxCM.jpg
Zanimljiva ilustracija
http://i.imgur.com/uE606nl.jpg
I ovo
New Year's eve in Serbia
http://www.crvenitepih.com/wp-content/uploads/2011/04/brena-koncert.jpg
Odvratno, zar ne?
@autobus
Шта онда тачно пише у Курану о џихаду, немој ми како је ко тумачио него како стварно пише. И шта тачно значи Џихад?
Ne nego baš piše da je Bog poslao medveda na 42 mladih kao Božiju kaznu za ruganje proroku. Nema šta da se tumači kad piše baš tako.
Džihad je rat protiv nevernika. Prema Kuranu 3:19 Allahu je "prava vera" jedino islam. Pominje se na preko 150 mesta u Kuranu. Više od polovine tih pominjanja u Kuranu direktno poziva na ratna dejstva ili pomoć u novcu ako nije sposoban vojno. Sura 4:94 npr. U neuporedivo manjem delu se pominje u smislu borbe sa samim sobom i borbe za istrajanje na "pravom" putu. Nova tumačenja spinuju pravo značenje (gde da se dozvoli da jedna miroljubiva religija poziva toliko na nasilje?)
Slažem se potpuno.
Treba li pominjati delove Biblije gde se pominje potreba da se zatru nevernici? Treba li navoditi zločine hrišćana prema narodima drugih veroispovesti kroz istoriju? Treba li pominjati klanja koja su međusobno vršili katolici i protestanti, kao i katoličko klanje pravoslavaca? Ja nešto kapiram, da se zapadno društvo nije jedva nekako uglavnom oslobodilo hrišćanstva kao političkog faktora, bilo bi to jedno veoma nasilno i neprijatno društvo, u kome ne bi bilo lepo živeti. Svi koji uzdižete hrišćanstvo nad islamom, znajte: da nije bilo revolucije sekularne misli, danas biste bili kmetovi nekog velikaša, vladao bi kralj, koji bi posle smrti postajao svetac, a bogohulne reči bile bi kažnjavane čupanjem jezika, ili odsecanjem ruke, tako nešto. Nije slobodu koju uživate (ako se ovo jbg može zvati slobodom, ali bolje je nego u Arabiji ili Iranu) donelo hrišćanstvo, već ljudi koji su se borili da ograniče njegov uticaj. Pozdrav.
Treba li pominjati delove Biblije gde se pominje potreba da se zatru nevernici? Treba li navoditi zločine hrišćana prema narodima drugih veroispovesti kroz istoriju? Treba li pominjati klanja koja su međusobno vršili katolici i protestanti, kao i katoličko klanje pravoslavaca? Ja nešto kapiram, da se zapadno društvo nije jedva nekako uglavnom oslobodilo hrišćanstva kao političkog faktora, bilo bi to jedno veoma nasilno i neprijatno društvo, u kome ne bi bilo prijatno živeti.
Baš bih voleo da vidim taj primer iz Biblije. Ja ti napisah iz Kurana.
A što se istorije tiče...jer mi i sada živimo u srednjem veku? To treba da je opravdanje za samoubice i ISIS?
Ili smo mi otišli taman tih 639 godina napred a oni nisu? Treba da se vraćamo na to ili da živimo u 21 veku?
Ta poredjenja ne pale u 2016. Daj nešto novo
Bog ne postoi
E, moj, ajeroplane, drugar mi radi na graničnom prelazu kao srpsko-arapski korespondent, kakvih se priča naslušao za tih par nedelja što je dole, da čuješ neku od njih, ne bi bio ovako surovo isključiv.
Nema šta da ti navodim, ako ikako znaš Bibliju, znaš i šta je Jehova radio svom narodu i naređivao mu da radi drugim narodima. Jednostavno, deo je opšteg obrazovanja to, jbg. O srednjem veku ne pričam. Pričam o tome da se evropsko društvo ponaša manje-više civilizovano (ajd, nek bude) ne zato što sluša ono što mu kaže Biblija, već suprotno, zato što ne sluša ono što mu ona kaže. Ili zato što je počelo da čita Bibliju kritički i da se suprotstavlja doslovnom čitanju, dogmama. Zato što je HRIŠĆANSTVO IZGUBILO UTICAJ! Znaš kad je bio uticaj hrišćanstva najveći? Za vreme inkvizicije. A ove divljake iz ID to uopšte ne pravda, nisam ni rekao da pravda. Ponašaju se tačno kao mi pre nekoliko stotina godina. Zanimljivo je da je po arapskom kalendaru sada 1437. Odgovara mi nekako njihovom ponašanju. Samo, možda bi ih trebalo ostaviti da odrastu sami i da se civilizuju, a ne razjebavati njihove zemlje raznim bombama i obojenim revolucijama, što Zapad stalno radi, pa onda: jao, kuku, otkud ID, otkud islamisti u Iranu, otkud talibani, otkud izbeglice, zašto oni nas mrze, a mi samo hoćemo da ih civilizujemo da budu kao mi... I da im maznemo ono što imaju, naravno. Govorim o Evropi i Americi.
Ne znam da li ste imali prilike da vidite migrante tamo kod picinog parka letos, ja i ćale parkirali kola u garažu tu, jedva našli mesto svuda migranti polegali na parking mesta. To me podsetilo kad su ciganji pre ispred bolnice u NS zauzimali mesta sa onim svojim sranjima za skupljanje sirovina i onda ti prodaju svoje mesto. Pouka priče migranti su ciganji.
Šteta što nisu cigani migranti. Neće da odu nigde majkumu.