SRANJE SA IMIGRANTIMA

1. Znam lika koji je otišao sa migrantima u Nemačku, da l' je istina nisam siguran, uglavnom lika nema nigde a rekao je da će ići sa njima, nadam se da je uspeo.

2. Otišao ih je fin broj letos ,sad ih vraćaju.

3. E jebiga onda.

Nisu svi migranti govnad, neki jesu, ali problem je što ti što jesu će se sigurno provući jer su obucčavani da se provuku, ali ajde da se provuku i da ne rade ništa pa da ih pustiš a šanse da nije tu da bi bio spavač su otprilike kao da Vuk Drašković bude premijer sad ove izbore, e sad i da on bude spavač pa i da se raznese nije toliki problem već to što će on sigurno još nekog da naloži na taj džihad, jer kako se ono kaže stavi samo jednu trulu jabuka u gajbu zdravih jabuka i ubrzo će sve postati trule, to jenajveći problem te priče s' migrantima.

4. Pre 4 meseca, ne mnogo pre Pariza, sam pisao baš o spavačima i haosu koji mogu da naprave. Jbg svi zadojeni liberalizmom se smejali
    http://vukajlija.com/forum/teme/67776-sranje-sa-imigrantima?strana=98#post_3323667
    Sledeća je Nemačka ili Švedska. Jbg primili su i kurtu i murtu pa sad ima da se češu. Nezgodno je što će to dovesti nekog novog Hiću na vlast a onda po običaju mi najebasmo.

5. Nismo mi najebali od Hiće, bar ne k'o ostali, više smo najebali od Ustaša tad.

6. Chule37

Nismo mi najebali od Hiće, bar ne k'o ostali, više smo najebali od Ustaša tad

Ako znaš teoriju haosa i tzv efekat krila leptira... Te Ustaše dodjoše na vlast posle Hiće ili uz njegovu pomoć tačnije. U našem slučaju desnica EU, zatvaranje tržišta,kriza...vodi gde?

7. Ne znam šta da ti kažem. Ti si uzeo mapu jednog arapskog Šešelja, koja služi u propagandne svrhe, bez ikakve šanse da išta bude od nje. Sa druge strane, evo jedne druge mape, to se zove "ne da ti da odrasteš".
    https://transnationaltopics.files.wordpress.com/2015/06/colonialism.jpg

8. Ја сам негдје прочитао да је на неком гласању мало фалило да званични језик у Америци буде њемачки умјесто енглеског. По овој карти ми баш и не дјелује тако. Валдемаре демантуј ме брт ако знаш нешто о томе.

9. Ma to je urbana legenda. Evo nešto malo.
    http://everything.explained.today/Muhlenberg_legend/
    Ali jeste da u Americi procentualno ima najviše ljudi švapskog porekla.

10. К, хвала. Нисам знао шта да укуцам у претрагу, а интересовало ме, јер ми је у старту дјеловало нелогично јер се зна да су два доминантна језика на том континенту енглески и нешто мање француски.

11. Nisu Švabe Ameriku kolonizovali osvajanjem, samo su se selili trbuhom za kruhom, sirotinja.

12. Nema šta da ti navodim, ako ikako znaš Bibliju, znaš i šta je Jehova radio svom narodu i naređivao mu da radi drugim narodima. Jednostavno, deo je opšteg obrazovanja to, jbg. O srednjem veku ne pričam. Pričam o tome da se evropsko društvo ponaša manje-više civilizovano (ajd, nek bude) ne zato što sluša ono što mu kaže Biblija, već suprotno, zato što ne sluša ono što mu ona kaže. Ili zato što je počelo da čita Bibliju kritički i da se suprotstavlja doslovnom čitanju, dogmama. Zato što je HRIŠĆANSTVO IZGUBILO UTICAJ! Znaš kad je bio uticaj hrišćanstva najveći? Za vreme inkvizicije. A ove divljake iz ID to uopšte ne pravda, nisam ni rekao da pravda. Ponašaju se tačno kao mi pre nekoliko stotina godina. Zanimljivo je da je po arapskom kalendaru sada 1437. Odgovara mi nekako njihovom ponašanju. Samo, možda bi ih trebalo ostaviti da odrastu sami i da se civilizuju, a ne razjebavati njihove zemlje raznim bombama i obojenim revolucijama, što Zapad stalno radi, pa onda: jao, kuku, otkud ID, otkud islamisti u Iranu, otkud talibani, otkud izbeglice, zašto oni nas mrze, a mi samo hoćemo da ih civilizujemo da budu kao mi... I da im maznemo ono što imaju, naravno. Govorim o Evropi i Americi.

+1

13. Tako će Nemci za par godina sve biti Srbi.

14. Мени је то и даље фасцинантно, да пређеш толики пут зарад бољег живота, без икаквих сигурних увјерења да ће ти тамо стварно бити боље. Мора да су живјели у много лошим условима. Баш ћу сад да проучим мало те миграције у Америку, наложио сам се сад да испитам како је то организовано и како су људи уопште дошли до тога да пређу океан.

15. Organizovano tako što su tamo slali ološ i zatvorenike, sad je tamo samo ološ.

16. Ове текстове што сам их до сада прочитао углавном указују на то да су буквално слали сирову радну снагу која ће да ради за два долара, 11 сати, најгоре и најтеже послове у рудницима и у шумама гдје није ријеткост да се људи гадно повриједе, а често се заврши и смртним случајем. Негдје сам прочитао и да је Аустроугарска извршила депопулизацију мјеста која су била већински насељена Србима да би могли да то подручје населе својим становништвом са сјевера. Такође постоји податак да су 25% од укупних трошкова за миграцију Срба плаћали наши људи који су већ били у Америци. Такође то што кажеш да су слали углавном олош и затворенике је донекле тачно, али није забиљежено ниједно хапшење Србина у времену тих ранијих миграција у другој половини 19. вијека. То је што се Срба тиче. Веома јака дијаспора суочена са великим проблемом американизације имена, културе и начина размишљања. Јебени Американци.

17. A koje si tekstove čitao?

18. ЦАРЕ.. НИШТА ЛИЧНО. ДА СИ МАЛО ВИШЕ ЖИВЕО, ЦИРКАО ПОНЕКАД, ШМРКНО ПОНЕКАД МАДА РЕТКО, НЕ БИ БИО ТАКО МАЛИ ОГОРЧЕНИ ЧОВЕЧУЉАК. ИСТОРИЈА ЈЕ "НАУКА" ЗА ИДИОТЕ, СКАПИРАЋЕШ ВРЕМЕНОМ. ТИ ОБЈАШЊАВАЈ НЕКОМ КО ЈЕ КОГА ТУКАО 1465, АЛИ НЕКО УМЕСТО ТЕБЕ ЈЕБЕ 2016. И НАСТАВЉА. НЕ НЕКО, НЕГО СВИ :(

19. Reče čovek koji doživljava frustracije zbog pitanja na Vukajliji četvrtkom na petak u pola tri ujutru. Hm.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.