U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Ne čitaš pažljivo, ili skrećeš s teme. Ja sam, ponavljam treći put, rekao da između knjiga i doktrina religija kao takvih nema toliko razlike, da je Evropa uspela iz svog hrišćanstva i na silu da izbaci ekstremizam i umanji ulogu crkve, a da nije, bili bismo sličniji današnjim ekstremnim muslimanima. Što se tiče karata i kolonijalizma, ti si prvi izvukao nekakvu kartu gde oni prete da kolonizuju pola sveta. A o tome nije bilo reči. Reči je bilo o poređenju učenja hrišćanstva i učenja islama, kako je zapisano u njihovim svetim spisima, i onda o tome kako je u Evropi ekstremističko tumačenje hrišćanstva potisnuto, od strane sekularnih snaga, inače bi i dalje gorele lomače. Eto to kažem. A ne pravdam nikoga ničim.
Kada ćeš shvatiti da pišem baš ono što pišem i tvrdim baš to što tvrdim. A sve to možeš pročitati baš u ovom postu :)
Kao i do sada spinuješ. Ni jednom nisi osudio islamski radikalizam i napisao samo to a da nisi ujedno i spinovao sa Hrišćanskom krivicom i umotao u oblandu da bi "opravdao" zamutio i na kraju indirektno prikazao terorizam kao rezultat te krivice. Stil bota ISISa već vidjen na mnogim forumima širom sveta.
hahaha vald strani plaćenik
Plaćenici su male bebe prema spavačima
Валдемаре, не знам зашто улазиш у расправу са Ајеропланом уопште.... Видиш да је он лик који скоро читав живот ради у муслиманским државама (иако доста ствари о исламу купи са једне википедије коју је Рус неки направио и која је отворено анти-исламски настројена) и уз то се дружи са амбасадорима и војним аташеима....
На Царев списак Мултичипманку (ако га занимају само ти почеци) да додам и Борстиново ,,Колонијално искуство'', први том из трилогије ,,Американци''....
Валдемаре, не знам зашто улазиш у расправу са Ајеропланом уопште.... Видиш да је он лик који скоро читав живот ради у муслиманским државама (иако доста ствари о исламу купи са једне википедије коју је Рус неки направио и која је отворено анти-исламски настројена) и уз то се дружи са амбасадорима и војним аташеима....
На Царев списак Мултичипманку (ако га занимају само ти почеци) да додам и Борстиново ,,Колонијално искуство'', први том из трилогије ,,Американци''....
Promašaj 100%
Ja sa protiv radikalnog islama i onih koji ga brane. Islam bez radikalizma mi nije nikakav problem.
Pošto ne čitaš sasvim dobro ono što sam napisao, može li ovako? Za najžešću osudu je islamski radikalizam, i samo on, a doprinos hrišćanskih država razvoju tog radikalizma ne treba uzeti u obzir, jer on ne postoji.
A sad, je li ova rečenica sasvim tačna? Odgovori iskreno, po duši.
EDIT
Zanemari da su kolonijalne sile podelile Bliski istok na države lenjirom, ne uzimajući interese tamošnjeg naroda. Zanemari da su pomogle formiranje Izraela, što je rezultiralo proterivanjem stotina hiljada Palestinaca sa tih teritorija. Zanemari kako su državnim udarom smenili Mosadika, premijera demokratskog Irana, i šta se zatim desilo kao reakcija. Zanemari što su Amerikanci našli saveznika u jednoj od najekstremnijih islamskih država, Saudijskoj Arabiji. Zanemari to što su naoružavali talibane u Avganistanu i pružali im svakakvu podršku, dok im ovi nisu zasmetali. Zanemari kako su razbucali Irak, i šta je posledica tog rata. Zanemari njihovu ulogu u formiranju Al Kaide i Islamske države. Zanemari obojene revolucije, Arapsko proleće, raspad Libije, što su oni izazvali, a što je još više izdiglo Al Kaidu i Islamsku državu. Zanemari njihovu ulogu u ratu u Siriji i savezništvo sa Turskom, koja mulja tamo kako stigne. Zanemari sve to, i onda reci iskreno ono što sam te pitao.
Nisu svi migranti muslimani. Koji vam je?
Gle ovu mapu... Da sam nešto musliman, na sam njen prizor poželeo bih da povičem Alahu Ekber!!! i da stisnem dugme.
http://radioopensource.org/wp-content/uploads/2014/07/6a00d83451c45669e201310f934adf970c-550wi.jpeg
Haha mi smo još i odlično prošli.
Evo jedne lepe, podela Bliskog istoka po Sajks-Pikotovom sporazumu iz 1916.
http://s10.postimg.org/rppbenoyh/Untitled_4.jpg
Znam za ovo. Pa da im jebeš mamu, nekad mislim da je istina da je Hića bio jevrejska marioneta, zbog njega su dobili državu.
Naravno, neću da kažem da hrišćanstvo po sebi ima ikakve veze sa politikom imperijalnih sila, hoću reći da divljaštvo muslimanskih ekstremista možda ima još neki uzrok, recimo istorijski, osim uzroka što su muslimani po difoltu divljaci.
Zanemario sam i ne slažem se sa tobom jer iza svega što si naveo stoji bolesna želja za islamskom dominacijom koju propovedaju salafisti i vehabi a zatvaranje očiju i okrivljavanje svih drugih nikada ne umanjuje njihove zločine.
Da nije te bolesne želje za svetskom dominacijom ne bi UVEK i na svakom mestu na svetu gde ima konflikta isplivao baš radikalni islam.
E sad ti iskreno bez palamudjenja.
Koliko žarišta postoji danas na svetu gde islamisti hoće da nature šerijat tj da naprave islamsku državu?
Gledao sam neku istorijsku emisiju pod nazivom "Otomansko carstvo kolevka civilizacije" (tako nekako) i uglavnom oni su fazon kao bili mnogo civilizovani a mi stoka. Sultan jebo 200 žena a mi stoka samo jednu i to prvo turčin da je trsi. Pa onda fazon evropski vladari su slali svoje špijune u otomansko carstvo da im prenesu malo kulture, to me podseti kao kad Borat ide u Ameriku po kulturu. Mora da je emisiju pravio neki muslimanski Jovan Deretić.
Islamu ne treba dati da se širi. Nikako.
A Islamu svakako nije mesto u Evropi.
Mnogo, ne mogu da prebrojim. Ali kako ne shvataš da su i oni marionete u rukama velikih sila? Pošto su puka sirotinja, osujećeni, slabije obrazovani, lakši za manipulaciju. Mogu oni ovde-onde da seku glave nekome, osvoje tu i tamo neki grad, pola neke zemlje, a kad bi se velikim igračima, koji se prepucavaju pomoću njih, samo digao, mogli bi da ih očiste sa lica zemlje. Drugo, zaboravljaš da se recimo u najkrupnijim zonama sukoba (Sirija, Irak, Jemen, Libija) muslimani bore uglavnom jedni protiv drugih - islamisti protiv umerenih. I da Zapad pomaže čas jedne, čas druge, kako mu odgovara. A Sirija, Irak i Libija su bile sekularne zemlje, relativno razvijene, dok im znaš već ko nije uradio znaš već šta. O čemu pričamo? Odakle potiču ti svi ekstremisti, pali s Marsa? Ili ih je možda obučavao, uvozio, finansirao i naoružavao najodaniji američki saveznik među Arapima? A i Amerikanci lično.
EDIT Bolje se pitaj: zašto se većina ratova danas vodi na teritorijama naseljenim muslimanskim stanovništvom?
Valdemar pravo zboriš. E sad jednu stvar da te pitam, to se radilo 90-tih i to su sve likovi obučavani 90-tih od strane Amera, ovi noviji su njihovi učenici, 90-tih snaga Amerike i Rusije nije bila za poređenje, al' sad je Rusija možda i jača, da l' Rusija može da promeni stanje na terenu obučavanjem nekih muslimana? Il' bolje da ih ne uče?
Valdemare jel ti shvataš da nema sranja bez nas u njemu, kad izbije u Evropi i kod nas će, samo što nam evropa neće pomagati ni 3 posto protiv balija.
Šta mislimo o hrišćanstvu u Africi?
A što da nemaju svoje? Saveznici su sa Iranom, sa Asadom, Kadirov radi za njih. Mislim da će uvek pre da se dogovore sa šiitima nego sa sunitima, zato što su interesi Irana, Sirije i Rusije sličini, pa mogu biti saveznici. A Čečenima ja ne bih baš verovao.
Ništa, moraćemo sami, i da se dogovorimo sa Grcima i Bugarima, jedva čekaju. Balkanski ratovi revisited.
S tim što ćemo morati posle da sjebemo Bugare.