U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Rasni, Stefan Lazarević je odlučio bitku na Nikopolju kada je oborio zastavu Žigmunda Luksemburškog. Kada su u bici kod Ankare svi otpali od Bajazita, jedino su ostali janičari i Srbi.
To je vatikanska istorija.
Sto sta kaze cika Deretic?
Ne, to je srpska istorija, koju su zapisali Srbi.
Ne trebaju nama Šiptari i imigranti kad imamo ovakve istoričare.
pozdrav sa granice!
https://www.youtube.com/watch?v=Gi0yMHBV-Lg
Otkud u Bosni Šiptari i migranti?
Ja živim u matici srpskih zemalja ( Srpska, Crna Gora, RSK i Srbije).
a kosovo?
Kosovo je Srbija.
vojvodina nasa dika bice republika
Pre su poljaci spasili evropu rasni, Sobieski tačnije... Mada je opet preterano govoriti u razmerama spašavanja kontinenta
A mi im nismo branili guzice od Turaka?
Po čemu je Bosna matica ičega sem, uslovno rečeno, Hercegovine?
Kakav crni Sobjeski, od Osmanlija je dalju Evropu odbranila nemogućnost osmanske vojske da pre jeseni stigne do Beča.
Kako smo ih mi branili?
Jesi ti čuo za vojnu krajinu i narodne ustanke ?
Jesam, zato i pitam: Vojna granica je osnovana trudom porodice Habzburgovaca. Sve pare kojom su opremane trupe Vojne granice davale su plemićke porodice austrijskih zemalja (Austrija se sastojala iz više država), te su iste plemićke porodice davale vojne zapovednike koji su komandovale graničarskim vojnim formacijama. Posle Tridesetogodišnjeg rata visoke vojne komande (Grac, Beč, Regensburg) donele su propise kojima je počela redovna regrutacija i vojni rok svih subjekata na teritorijama koje mi danas zovemo Habzburškom monarhijom. Vojna krajina prema Statuta Valachorum nikad nije bila u obavezi da daje preko 7000 spremnih vojnika i njene trupe nisu odigrale ključnu ulogu ni u jednom ratu sa Osmanskom vojskom. Kada se tokom rata 1683-1699 oslobađala Ugarska, glavnu ulogu su odigrale trupe iz Austrije, te je zato nastao žestoki sukob stvaranjem Neoakvistike. Stub Granice, Karlovac, napravio je nadvojvoda Karlo II pomoću italijanskih arhitekata.
Druga stvar, prvi ustanak koji je nosio elemente nacionalizma bila je tzv. Kočina krajina (rusko-austrijsko-osmanski rat 1788-1792), koja se uz Temišvarski sabor smatra početkom stvaranja srpske nacije.
I treća stvar, iako su Srbi bili uglavnom u većini, daleko od toga da su oni bili jedini stanovnici Vojne granice.
Ajde ne izmišljaj.
Care jesi svestan da si idiot?