Prijava

nisam znala gde da otvorim ovu temu,ali stvarno mi treba help :)
jel ima neko odavde da studira psihologiju ili da zheli da upishe?
ja zhelim da upishem psihologiju,ali mi svi kazhu da je velika konkurencija...i da je test opshte informisanosti dosta tezhak.pa ako neko ima iskustva sa tim neka mi da neki savet .kolika je mogucnost da se upishe(imam oko 39/40 boda iz shk),jel fax perspektivan .i tako to....pls :

Ja sam polagao,psihologiju i pedagogiju...,nije lako,dosta je teško ukapirati neke termine,ali ako te to interesuje...što da ne!!:))

a mogućnosti zaposlenja su ti..od škole,bolnica,policije...itd!!

http://www.studfor.org/
Ovo ti je forum studenata Filozofskog fakulteta, tu ti mogu odgovoriti na sva pitanja, a i imaš temu oko upisa.
Ja studiram sociologiju. :)
Na psihologiju ti je još i najteži upis, ali imaš dosta bodova iz srednje i to će ti doboro doći. Posle psihologije imaš posla, mislim, kada se poredi sa ostalim katedrama, što i nije nešto preterano. Mada psihologija jeste tražena.

Ja isto ocu da upisem u psihologiju, samo sto iz skole nosim 32 boda.
Verujem u cuda, tako sam i upao u 13-tu :D

Jel ti je samofinasirajuće problem? :(

Ja sam razmisljao o tome, ali sam odustao... Psihologija mi je ubedljivo najprivlacnija nauka, ali ne svidja mi se mogucnost zaposlenja sa njom u Srbiji, tako da...

proshle godine na samofinansirajuce su ushli sa min 88 poena...nije mi frka,posle bi` pokushala da se prebacim na budzhet,ako imam uslova.
ali me plashi ako budem ispod crte,a samo cu to da spremam.
piro-a ti koja si godina?jel ti bio tezhak TOI?i jel si se spremao za to ili kako?

Ja sam upisao sada prvu godinu... Mada mi je ovo drugi fax. :D
Za opštu informisanost imaš knjižicu sa pitanjima koja se mogu pojaviti... Ja sam nešto to gledao, mada mi je to išlo od ruke. To te može izvući ili unakaziti. Zavisi od tvog opšteg znanja, i sreće, naravno.
Najbolje je da tu knjižicu nabaviš. makar kopiraš, i čisto pogledaš, lako se pamti, pa da znaš barem kako izgleda... A psihologiju nauči, da razbijaš!
Upisaćeš.... :D

Za tvoju godinu će biti budžet svih 60 bodova. Modaćeš da čistiš.

pa neshto me plashi taj test.. :(psihologija mi nije toliki problem,to volim xD i lepo mi je ishlo u srednjoj :) a odakle znash da ce biti 60???to je mnogoooo :OOO

i ja sam razmisljao o psihologiji, dobra stvar al jbg nije mi se dalo mnogo je neizvjesno kasnije, upisah pravo :)...u CG imas mjesta kol`ko hoces :)....ostaje mi samo da tugujem, mozda je i upisem....nekad...

I Cold, da li si se pokajao? (pošto ja planiram da uradim isto)

sa tim faksom mogu samo da radim u trafici vise mi se isplati, bar u CG....

a sto se prava tice moracu malo vise da se dam na posao :)

Evo zanimljivog pitanja za vas (buduće psihologe): Ako na godinu dana zatvorimo Napoleona i psihijatra u jednu sobu, kada izađu, hoćemo li dobiti dva psihijatra ili dva čoveka koja drže ruku u košulji?

Dobićemo jednu raspadnutu lešinu i jednog nekrofila. :)

Ne... To smo već imali pre nego što su ušli...
Napoleon je odavno mrtav, a svi psiholozi su teški perverznjaci.
Da! Jesu!
:p

Imam jedno pitanje: jel zna neko koja je literatura sa psidzu SIGURNO?

knjiga za drugi razred gimnazije,NIKOLA ROT xD

Koristite li vi net za nešto sem Vuke? :)
Imate link gore za sva konkretna pitanja vezana za ovu temu, a i većina stvari je sasvim lepo objašnjena na sajtu fakulteta... google it.
:D

pa da mu kazhem kad pita xD

Ne, pazi, na prezentaciji Filozofskog pise da je neki Ziropadja, pa samo proveravam, da ne zna neko nesto vise ovde. A pitao sam i na Studforu, rekli su mi otprilike kao "moz' bit", tako da goooglaj ti kad si tako pametan XD