Ajmo malo sajber borbe za Kosovo, dok ne dobijemo motike

1. đe huči tu je plitko, moj Granjka

2. celt а како другачије? Ово је сајбер борба за Косово, мораш добро да се припремиш. Од овога зависи
    http://cdn.yourepeat.com/media/gif/000/153/081/490abd6d43905ee7cb4a9e33418cb462.gif

3. Ne znam što imaš potrebu da se ovoliko brukaš, ali ajd', neću te sprečavati. Kraljevina Srbija je bila zasebna država sa svim prerogativima koje je jedna država 18. veka imala. Austrijski car tu ništa nije mogao uraditi iz dva razloga: prvi je to što je Austrijsko carstvo nastalo 1804, skoro vek kasnije, a drugi je što je ovakva država stvorena pod pritiskom Francuske i njenih saveznika i bilo kakvo narušavanje u smislu odsecanja njenih prava značilo bi automatski ekskomunikaciju bilo kog vladara. Znači, ne samo da nemaš pojma o Osmanlijama, nego nemaš pojma ni o Habzburgovcima.

4. "Dušanovo carstvo" se NIKADA nije zvalo Srbijom. Dušan se potpisuje kao Stefan kralj sve Srpske zemlje i Primorske. Dušan se potpisuje kao Stefan car Srbljem i Grkom. Dušan se ni u jednom srpskom dokumentu ne potpisuje kao kralj/car Srbije. Apsolutno nemaš ideju o čemu pričaš. U 19. veku, u doba kneza Mihaila, još postoji dvoumljenje da li se njegova država zove Knjaževstvo Srpsko ili Knjaževstvo Srbija. Dakle ni nacionalnu istoriju ne poznaješ.
    Druga stvar. Govorim o DOKUMENTARNIM izvorima, ne o NARATIVNIM. Dokumentarni izvori su jedini takvi osmanski izvori za 16. i 17. vek. Defteri, popisi stanovništva, pobijaju sve tvoje tvrdnje. Normalno, ti opaljuješ podatke jer ne znaš ni kako defter izgleda.

5. djeluje prilično plitko, Granjka :)

6. Vrlo rado. Vojvodina je bila i ostala većinski srpska poslednjih 50 godina. Sandžak i Kosovo su bili većinski naseljeni respektivno bošnjačkim i muslimanskim stanovništvom i pre 50 godina i danas. Dakle, ne poznaješ ni istoriju od pre 50 godina, ni od danas.
    Kosovo je bilo subjekt međunarodnog prava kroz Prizrenski i Vučitrnski sandžak kao integralne delove Osmanskog carstva. Ono što je Srbija izvršila bila je tipični akt agresije u momentu kada Osmansko carstvo biva slomljeno u ratu s Italijom i zauzeto situacijom u Libiji i Egiptu. Na Kosovu niti su živeli Srbi u većini, niti je Srbija imala i na šta da se pozove osim na neko imaginarno istorijsko pravo.

7. То значи да ни Србија није окупирала Косово, јер Косово у периоду 1913 до 1918 није било држава.

Granjka, kako si samo iskusno obrnuo stvari u svoju korist, neverovatno..aj proicitaj opet sta je decko napisao

Dušanovo carstvo" se NIKADA nije zvalo Srbijom. Dušan se potpisuje kao Stefan kralj sve Srpske zemlje i Primorske. Dušan se potpisuje kao Stefan car Srbljem i Grkom. Dušan se ni u jednom srpskom dokumentu ne potpisuje kao kralj/car Srbije.

Cek jel to samo igra reci, fazon svi carevi se u srednjem veku nisu potpisivali ovako kako mi danas kapiramo, npr potpisivali su se "car Franacke, car Austrije" kako bi danas bilo logocnije nego "car francuske(franacke) zemlje, car austrijske zemlje"..lupam nego cisto dajem primer..

jel se Dusan izjasnjavao kao Srbin, Srbalj, SEBAR

da ovo sam vec pitao ali ne kapiram nikako :(

edit

Jel se drzava kneza Caslava zvala Srbija ili ne, ucimo da je on obnovio rasku i pripojio delove Duklje, Bosne itd i nazvao je Srbija.. ;S

8. Pašić je svog sina podržavao u svemu što je radio i dobro znaš da nije jedini koji je to činio. Uostalom upravo se Rajs okomio na lažni patriotizam Pašićev u svojoj knjizi, ali ti to ne znaš jer si od celog njegovog spisa pročitao samo naslov, zar ne? Normalno, za tebe je patriota onaj ko jede vruću janjetinu i peva Baju Malog Knindžu, onaj ko gine za Srbiju je neopevani izdajnik, zar ne?
    Što se tiče samoopredeljenja, podsetiću te da je Republika Srpska dobila svoj status i posle svega što je učinjeno u Bosni i posle ostavljanja na cedilu od svoje patriotske braće (Pašićevog opredeljenja) na istoku Drine. Podsetiću te da vojvođanski separatisti dobijaju oko 0.x procenata na izborima, te da oni sami ne mogu sazvati referendum jer znaju šta ih čeka. Podsetiću te da je Srbija Vojvodinu uzela na sličan način kao i Rusija Krim, fingiranim izborima, tj. upravo principom samoopredeljenja. Naravno, ko će sve to pohvatati, nema toga mnogo po Vikipediji, zar ne?

9. Samuilovo carstvo je bugarska država. Samuilo je poreklom Bugarin, Samuilova država se svuda naziva Bugarskom, Samuilo se poziva na Simeonovo nasleđe. Ako i pored svega ovoga iko sa imalo pameti može tvrditi da je ovo Makedonska država, alaj mu pamet. Sve teritorije koje je držao izuzev poseda južno od Larise već je držao Simeon. Opet nemaš pojma o čemu pričaš. Ohridska arhiepiskopija je nastala kao Svebugarska patrijaršija. Sam Vasilije II ju je preimenovao i dao joj specijalan status.
    SPC je nastala 1920. odlukom donetom u okvirima SHS. Tu se niko sem Srba nije pitao. Ohridska arhiepiskopija, od koje se Srpska arhiepiskopija nekanonski otcepila, sada je potčinjena srpskom patrijarhu. U doba carstva ostavljena je nezavisnom od srpske jer to niko normalan ne bi pokušao- car je ekskomuniciran za mnogo manje. Uglješa i Vukašin su priznali carigradskog patrijarha kao svog iz političkih razloga.

10. Da ne zaboravim u hodu, dodajem da su Uglješa i Vukašin potpisali odricanje legitimiteta srpske crkve uopšte.

11. Kolko si ti dečko lud. Kažeš da smo mi na žalost Albanaca '18. zauzeli Kosovo, pa sad pitaš gde si ti rekao da su oni bili protiv nas. Aj što moje ne čitaš, čitaj bar svoje postov.
    Što se tiče zauzimanja Albanije, pa jel Srbi zauzimaju srpske zemlje? Koji su kurac onda tražili u Draču? Da tamo nisu živeli Srbi? Da to nije Nemanjina Srbija? A koliko lupetaš gluposti o Srbima u Albaniji nek ti pokaže Stefan Nemanja, koji navodi da je od Albanaca zauzeo Pilot (oblast Drima) u Hilandarskoj povelji (ima je i na netu). Albanci se pominju i u Svetoarhanđelskoj povelji i u Dušanovom zakoniku. Dakle, opet nemaš pojma.

12. Skauzere, kažem da sam naziv Srbija nije postojao. Srbija se zvala Srpska zemlja i pomorska i to je to. Drugi vladari su se potpisivali prema svojim oblastima. Reč Srbija je grčkog porekla i nije bila u upotrebi do navedene kraljevine. Sve pre toga je Srpska zemlja.

13. Bači kopipejst, na fonu sam.

14. Reč Srbija je grčkog porekla

hhahahahahahha
    kaki anštajni ovde objavljuju sve ti jebem

15. J. Kalić, Naziv "Raška" u starijoj srpskoj istoriji (IX-XII) vek
    M. Dinić, Srpske zemlje u srednjem veku

Čitaj malo.

16. jesu grci kumovali i Rusiji, Španiji, Italiji ili samo Serbijici

inače, reč Balija je feničanskog podrijetla

17. Hahahaah i dalje traje unistavanje bas sam se obradovao sada

Inace ako granjka ovo ne kopira odnekud jebite vi mene samo usput ubaci neku lejm njemu svojstvenu prozivku da izgleda kao da je on pisao

18. Не брукам се ја, него се ти брутално срамотиш и злоупотребљаваш информације. Видим да се овде као и у случају имена државе Србије хваташ за речи и злоупотребљаваш их, па да разјаснимо:
    1. „Аустријски цар“ - Карло VI. Он је ту могао да уради шта је хтео, те је између осталог постављао своје гувернере. Дакле, није постојао српски краљ.
    2. Аустријско царство је настало 1804, али аустријски цар Карло VI је умро 60 година пре тога.

Не знам шта није у реду са тобом, али ево да поновим пост:

Прва држава која се звала српском је било Душаново царство. У то време су државе имале другачија имена од данашњих, али то није тема.

Дакле, нигде нисам написао глупост коју си ти навео. Престани да будеш простачина од саговорника и почни да се понашаш нормално. Чему потреба да зајебаваш? Дај одрасти. Не пиши глупости, ако ћемо да причамо озбиљно, понашај се озбиљно. Сад да сам ја уврнут и настран као ти, писао бих ти да Михаилова држава није могла да се зове Књажевство Српско, већ Сербско и да те прозивам како не знаш ни националну историју ни језик. Али не бих се спуштао на тај ниво, није то поента.
    Ни једна једина држава средњег века се није звала Србија, Немачка, Албанија, Грчка. Не видим потребу да то толико форсираш, знаш шта је суштина, намерно је избегаваш.

Defteri, popisi stanovništva, pobijaju sve tvoje tvrdnje.

Ово чак није ни аргумент.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.