Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Uuuuu kakav argument
Ma skrin shot sa Wikikipedije, ako si na moj post mislio
"О Самуиловој младости не зна се много. Јиречек је на основу Зографског поменика из 16-17. века тврдио да је Шишман I родоначелник нове династије и оснивач „Западнобугарске државе“, а да је Самуило у ствари његов син, који је од папе тражио царску круну.2 Међутим, на основу Самуиловог натписаa из села Герман (крај Преспанског језера) и допуна које је извршио епископ Михаило Деволски у Скиличиној Краткој историји,b утврђено је да му је отац Никола, а мајка Рипсима (или Рипсимија), по свему судећи Јерменка, и да је имао три старија брата: Давида, Мојсија и Арона. Не само по мајчином имену, него и по именима појединих чланова његовог рода, која такође личе на јерменска (Алусијан, Прусијан и др.), и по сведочењу Стефана Таронског-Асолика, јерменског историчара с почетка 11. века, није искључено да Самуилов род води порекло од јерменских досељеника из Мале Азије који су се временом словенизирали.3 "
zato me cudi da kazes da je cist blgarin.
"rec Srbija grckog porekla"
Ne vredi, moram banem na fax da popricam sa nekim profanom ili odslusam neka predavanja lolo
Ирелевантно је ко је где већина, а ко мањина. Побеђује бројнији и јачи. Ти, чини се, знаш све - од географије до порађање жена. Пази, од толике памети можеш и да полудиш.
Косово је српска земља и као такво је враћено победом над Турском. Ко се ту затекао, ишао је својој кући или остао да живи на свом огњишту. Чуј - Косово субјект међународног права :) Еј, Косово српска колевка духовности а не имагинарно право, насељена дивљим Арнаутима који су били непријатељски настројени према хришћанима и побеђени од стране српске војне силе. Тачка.
То значи да ни Србија није окупирала Косово, јер Косово у периоду 1913 до 1918 није било држава.
Granjka, kako si samo iskusno obrnuo stvari u svoju korist, neverovatno..aj proicitaj opet sta je decko napisao
Ма, то је мој ироничан пост на ову Цареву зајебанцију коју он назива "познавање историје". Ако ћемо као он да обрћемо и роштиљамо са историјским чињеницама, онда можемо и такве глупости да тврдимо.
војводина је мађарска
СРЦЕ МА ЂАР СКЕ СРЦЕ МА ЂАР СКЕ СРЦЕ МА ЂАР СКЕ
Granjka, normalno je da se ljutiš kad ne znaš. Kad budeš naučio svoju istoriju, onda se možeš vratiti i diskutovati o tome. Znaš kako kažu "nije majka Muju karala što je išao da se kocka, već što je išao da se vadi".
Što se tiče te jermenske teorije, spis Stefana Ašogika je prilično diskutabilan, jer je Ašogik izveo to iz podatka da je Samuilo živeo oko Soluna, tamo gde su bile jermenske kolonije. Ašogik znači "pripovedač bajki" s razlogom. Nikola, otac Samuila i braće, bio je iz Sredeca. Majka Ripsima je verovatno bila Jermenka, ali teško da je bila ćerka Ašota II, jer teško da bi se takva porodica brakom vezala za jednu bezveznu porodicu poput komitopulske. Ta teorija, kao i makedonska, forsirana je za vreme SFRJ iz političkih razloga (da ne bi ispalo da su Makedonci u stvari Bugari), i napuštena je čim je SFRJ propala. Opet kažem, Ohridska je arhiepiskopija osnovana kao Svebugarska patrijaršija s razlogom.
evo vratih se maloprije sa Kosova
Наравно да Пашић није једини који је размазио свог сина, и Слоба је такав био. Па?
Не, нисам ни читао Рајсову књигу, ти знаш да нисам, као што све знаш. Само не знаш колико заиста не знаш.
Још једно глупо банализовање и карикирање које нема везе ни са чим што сам написао, рекао или помислио. Престани са пројекцијама, ниси у биоскопу.
Република Српска није добила статус независне државе на који има право по принципу самоопредељења - све друго је мање од прихватљивог. После свега што је поднела као жртву за опстанак и бробу за очување српског народа од исламских терориста, прва и основна ствар је да добије независност од државе која је вековима уништавала Србе, са посебним акцентом на задњи рат.
Да ли би Србија могла Војводину да узме и фингираним изборима (као и Русија Крим, Шиптари Косово, Хрвати Крајину) да АУ није изгубила рат? Да те подсетим - НИКАДА! Није важан принцип самоопредељења и фингираних избора (сви су фингирани, Шиптари су мајстори у томе, као и Слоба што је био), већ принцип јачег. А ти ми овде цмиздриш као неке либералне лезбејке социолошкиње са Филозофског.
Видим да све што ниси нашао на Википедији, успео си да похваташ на е-новинама, bosnjaci.ba, zadomspremni.cro.
Normalno da ne bi mogla dobiti, jer ne bi došlo do pobede SAD i forsiranja 14 tačaka, opet ne znaš o čemu pričaš. Tačno, Republika Srpska je svašta podnela dok su klani muslimani u Srebrenici i na drugim mestima, nije teško gledati svu tu krv. Ni stanovnicima RSK nije bilo lako dok su prvi proterivali Hrvate iz svojih oblasti, treba ih ipak sve pronaći i izgurati, zar ne? Etničko čišćenje naroda se mora kažnjavati kao zloupotreba samoopredeljenja- što je i učinjeno i Srbi mogu smatrati za svoju nagradu što postoji ikakva Srpska danas. Ove tvoje sitne floskulice tipa "hurr projekcija, durr klix.ba" ne valja ni komentarisati, vidi se tvoj nivo razmišljanja.
Није тачно. Прво је настала Охридска а. па тек после слома бугарског царства, Самуило је пренео у Охрид бугарску патријашију која је до тада била у Водену. Престани даље да лажеш, изврћеш и измишљаш.
1920. се питао Васељенски патријарх, јеидни меродаван и то је решено. Не подмећи, то је подло.
Твоја накарадна тумачења историје су тужна и нетачна. Пишеш глупости да се Српска а. неканонски отцепила од Охридске. Православна охридска архиепсикопија (под јурсидикцијом СПЦ) је једина канонски призната православна црква у Македонији. Душан није признао цариградског патријарха као свог такође из политичких разлога, па опет није дирао Охридску архиепископију. Аргументација ти је килава.
Теби залуд читања Царе, када не читаш са разумевањем, а исто тако и пишеш.
Срби су заузимали шта су хтели, како толико не можеш да схватиш? Разумем да имаш проблема у том процесу, али врло је једноставно - ти имаш пушку и ти узмеш оно што желиш. Капираш?
Какве везе има што Душан помиње Шиптаре? Ја сам ти написао да Срба има приличан број у Албанији, али да им је забрањено декретом да се тако изјашњавају. То ниси регистровао, о томе ниси ни размислио, јер те не занима.
Kada je preneta u Ohrid, episkopija je uzdignuta na rang patrijaršije- prvi put je dobila značajni status i prvi put je dobila današnji oblik, dobivši epitet koji joj je opstao, "svebugarska". Srpska arhiepiskopija je dobila autokefalnost u vreme kada nije bilo carigradskog patrijarha, a i taj nikejski je bio nekanonski izabran. Takođe nije bio upitan ni ohridski arhiepiskop, kakva je bila praksa. Zato su kasnije (za doba tzv Bune episkopa Pavla svi istočni patrijarsi poricali pravo na postojanje srpskoj crkvi. Srpska crkva je ponovo proglašena 1920. i to samoproglašenjem, koje je iz političkih razoga carigradski patrijarh priznao. Kao što se vidi, teritorija SPC se sumnjivo poklapa sa SHS. Toliko o njenom legitimitetu i pravo na Ohrid.
A Dušan je priznavao vaseljenskog patrijarha, ekskomuniciran je zbog postavljanja svojih episkopa u grčke zemlje, opet ne znaš o čemu pričaš.
Naprotiv, odgovorio sam ti da je to čista nacionalistička glupost jer bi u tom slučaju Nikola osvojio Skadar ko dlanom o dlan, a ne bi se cela CG mučila mesecima. Skadar je bio albanski i kad su ga Nemanjići osvojili.
A zbog te politike sile su Srbi izgubili pola svog etničkog prostora. Ko se mača lati, od mača i gine.
Па љути се ако ти је до љутње, Царе. Ја моју историју знам, знаш и ти моју историју, само је тумачиш на накарадан начин. Такав принцип тумачења је благо речено језив и плитак. Са тобом нема дискусије - на питања одговараш као апсолутни ауторитет без трунке преиспитивања. Знаш све, чак и какав је био укус урина Бајазита. Како било ко може да дискутује са тобом? Ти чак и не преиспитујеш своје ставове - ако су Турци у дефтеру написали да су били на Балкану као туристи и добри Самарићани, то је за тебе „amen“. Занемарићемо све друге чињенице. Један угао.
Са друге стране, изнео сам мој став - ко је јачи, тај побеђује. Нема љутње, нема кукања. Не пишем глупости као ти да оправдам неку страну (очигледно је да си негативно настројен према српској) и да будем благонаклон према некима (свима осим према Србима). Јалова је твоја наука ако бираш стране.
A da si čitao Rajsa uostalom, znao bi za njegovo kukanje što Srbi ne znaju asimilovati Makedonce. Baviš se stvarima koje su iznad tvoje lige.
Granjka, ja sam argumente izneo. Vidiš da ti se ljudi smeju ovde. Ispao si budala, ne znaš ništa o stvarima o kojima pišeš, jebiga, uzmi i pročitaj dobru literaturu sledeći put.
Знам о чему причам, само не знам са КИМЕ причам.
Какви су муслимани клани у Сребреници? Престани са тим пројекцијама лажи и глупости - муслимани су први почели покољ Срба по Сребреници и то су неспорне чињенице.
РСК је реаговала складно покушају званичног Загреба да их поново истреби као и 50 година пре тога. Нека су их изгурали, још су били и милостиви према њима, ако узмемо у обзир шта су им Хрвати радили у Другом светском рату.
Да се етничко чишћење народа мора кажњавати, Хрватска би нестала са лица земље 1945. А онда и многе друге државе, као и Турска, Енглеска, Америка, Русија итд.
Срби могу да захвале само српским јунацима Ратку Младићу и Радовану Караџићу што постоји Република Српска. „Награда“ да се живи са кољачима и манијацима који убијају по Сирији из забаве је апсурд.
Eto, dovoljno da se pokaže ko bira strane od nas dvojice. Idi na Krstaricu il' gde već, tamo ima ljudi nepismenih poput tebe.
Царе, ти си изнео гомилу глупости и подвала умотаних у поједине историјске чињенице, али приказане у светлу које теби одговара са србофобичним наративом. То нису аргументи, то је обично квази интелектуално ђубре.
Најглупљи аргумент је - смеју ти се људи. Комплекс малограђанина. Твоје патетичне оцене ме не погађају, нису аргументоване и смешне су, а при томе су личног карактера. Немам шта да ти препоручим за читање, толико све знаш да би могао да почнеш да пишеш, наравно само треба наћи такву публику.