Ajmo malo sajber borbe za Kosovo, dok ne dobijemo motike

1. Možda to, a možda je hteo da cepne neki komad Despotovine,

Можда, али то је још само један доказ српске неслоге међу нашим великашима. Између Германа, Угара и Турака, Срби су се изделили, зато смо и били без државе 350 година.

I ti sebe nazivaš srbinom? Ili si to izjavio samo da te ne bi napadali na verskoj i nacionalnoj osnovi?

Не, ја хоћу да кажем да књига само потврђује оно што сам писао: данашњи Хрвати немају везе са оним Хрватима из 11. и 12. века. Од 16. века католичка црква претвара Србе у Хрвате.

2. E sad, verujem da vam je svima više nego jasno da kralj Stefan Tvrtko I i njegovi potomci ostaju samo nominalni kraljevi "Srbljem", ali se niko normalan ne odriče svojih pretenzija.
    Pitanje je da li je Bosna bila unitarna ili kompozitna država. Ja pripadam onoj grupi koja veruje da je bila kompozitna, ali to je moje neobavezujuće mišljenje. Ono što je bitno, jeste da stranci zemlje Kotromanića nazivaju Bosnom. Čime opet ne impliciram da su oni bili Bosanci ili šta će mi već u nervozi pripisati ljudi poput ovog zavisnika.

3. Svakako da je knez Stefan Lazarević bio mnogo bolji kandidat. Bosanski kralj je možda bio bliži staroj lozi, ali ga je sputavala veroispovest (sam kralj je rimokatolik, a i dobar deo njegovog saveta čine pripadnici takozvane Crkve bosanske). Drugo, kneginja Milica i sam knez Stefan su jako brzo izgradili jaku propagandu o knezu Lazaru kao drugom Nemanji i velikomučeniku. Treće, Stefan je veći deo života imao podršku i ugarsog kralja (kao ugarski baron) i osmanskog sultana (saveznik po principu dar al-'ahta). Bilo ko ko bi se pobunio protiv despota ne bi mogao dobiti nikakvu podršku.

4. Fendere, ta priča o neslozi je jedan koncept iz 19. veka. Feudalizam znači stalni sukob centralne vlasti i vazala. Ugarska je vekovima bila u neprestanim previranjima, pa čak i Osmanski sultanat, najmoćnija država sveta, ima neprestane pobune i unutrašnje sukobe. Moć države, bar po meni, ne zavisi toliko od sloge, koliko od prirodnih preduslova. Osmanski sultanat se gradio na beskonačnim resursima, a nije se ni pokušavalo sa nekakvim unutrašnjim mirom.

5. To sa neslogom, padaju mi na pamet Nemci. Niko za njih neće reći da su nesložni, a u koliko međusobno sukobljenih država su živeli sve do kraja 19. veka. Čak i danas postoje Nemačka i Austrija. Al dobro, to je valjda zato što im je zabranjeno da naprave veliku Nemačku, odma im padne krv na oči čim počnu da zauzimaju teritorije.

6. Турци су најбоље знали шта да раде са освојеним територијама. Нису џабе владали не само Балканом и Арабијским полуострвом, Ираком, Египтом... Лепо су поткупљивали локалне феудалце и богаташе, преводили у ислам (они који то нису били) јер су знали да ће ти људи бити суровији према свом народу више него било који Турчин. Најсуровија зверства над Србима су правили управо Срби, тј. јањичари, као и мањи феудалци који су прелазили у ислам. Све субаше по селима су биле потурчени Срби. Градовима јесу владали Турци, али сви испод њих су били потурице. Турака није било генерално много, али су знали кога, кад и где да подмите и тако чувају власт. Много подсећа то на садашње српске политичаре и тајкуне.

Čak i danas postoje Nemačka i Austrija.

И дан-данас ми није јасно постојање Аустрије. Постојање јединствене германске, тј. немачке држава је логичније. И Беч да буде главни град те велике Немачке. Али пре тога да Корушку, Штајерску и Градишче врате Словенцима и Хрватима, а Хрвати нама Славонију и Далмацију (јужније од Задра, не мора чак горе од Карлобага). Лололо

7. Fendere nisam ja tebi ništa rekao.

Ja to ovom Caru Arbanasa.

Divim se kako je od sajber borbe za kosovo dosao do toga da brani neotudjivo tisućljetno pravo rvata na državu.

Sujeta, najdarži djavolov greh. Mora da je ponosan na sebe i svoje znanje.

Kakvi to ljudi "kao ovaj zavisnik" Care Sulatane? oni što ne priznaju da je kosovo šiptarsko ma koliko ti ispraznih napamet naučenih činjenica iskucao?

i leba ti jesi neke koristi imao što si to sve tako lepo skockao u svojoj glavi,što si tako lepo samouki genije, jesi jebo nešo, dobio neki posao, uzdigao se na društvenoj lestvici ili ti je jedino zadovoljstvo i satisfakcija da ti klinci sa raznih sajtova tapšu i posizu ego?

8. после царевих изнешених чињеница стидим се што сам србин (намјерно малим словом)

9. Autobuse, i ja se stidim što si ti srbin.

10. немој бити талентовано_глуп

11. E istoricari, jel znate sta je zajednicko Ezri Paundu, Lordu HowHowu i vama koji ovde iznosite cinjenice u korist siptara, hrvata, i ostalih muslimana?

12. Fendere, nisi baš u pravu. Osmanska vlast nije bila toliko krvava i Srbi nisu toliko loše prošli koliko se to na prvi pogled čini, ali bojim se da bismo morali pokrenuti dužu priču, tako da je bolje da ne počinjemo ako te ne interesuje Osmanski sultanat.
    Zavisniče, dečko, dođi svesti.

13. Torazlu ne bih se složio s tobom da imaju nešto zajedničko. Ovo su bili kvislinzi, nisu pripadali nemcima a javno zagovarali fašizam i nacizam.

A ovi ovde nisu srbi. Samo se tako lažno predstavljaju.

14. Care dečko oćeš ti da dodješ na pivo?

I ne odgovori mi na pitanje osim sujete imaš li nešto od tolikih napamet naučenih činjenica?

i umeš li da vežeš običnu utičnicu na primer?

15. Ovo su bili kvislinzi, nisu pripadali nemcima a javno zagovarali fašizam i nacizam.

A ovi ovde nisu srbi. Samo se tako lažno predstavljaju.

Odlika nacizma je pre svega nekritičko veličanje svoje nacije, a potcenjivanje drugih, a o interpretaciji istorije i mešanju istorije i mita neću ni da pričam. Čovek koji sa mozgom voli svoj narod nikada neće to raditi.

16. E znači bili bi isti ako bi priznali da nisu Srbi i da veličaju nekritički svoju naciju svejedno dal se radi o siptarima ili hrvatima.

17. Ne mogu da odgovorim na pitanja koja nemaju smisla. I nemam što ići na pivo s tobom.

18. Ahahahahaaha.

Ne izlazis iz kuće? Jel nešto ozbiljno ili si tako rešio?

pivo mudžahedinstvo ne brani.

Kako pitanja nemaju smisla? Imaju smisla više nego sve ovo tvoje kuckanje po tastaturi.

Slaži bar,to ti ide.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.