ŠAH

1. ала је активан форум ових дана. затрпаше шах, нема га на првој страни тема. па јесте нешто био болестан тад и морао је да иде у вц, мада и да хоће да слаже то би рекао. може бити да је и пушио тамо, али није смео да каже због родитеља.

2. Pa da li je imao kod sebe neki uredjaj sa pristupom sahovskim programima? Jesu sljaki smartfonovi 2006 uopste? Tesko mi zamislivo da ima laptop u veceu

3. ja iskreno mislim da je bilo nekih mahinacija. da je u klonji dobijao info koji potez predlaže endžin. ali da su većinom kramnika podržale zvezde šaha, a topalova napravili na budalu jer bi to bio smrtonosni udarac za šah. prvo što je sport sa nula potencijala da stvori atrakciju i širu publiku (čitaj pare) plus u najbitnijem meču tog sporta, neko se služio kompom.

4. Ajde zapata da te karam malo?

5. Ili ko oce ajde

6. Pa da li je imao kod sebe neki uredjaj sa pristupom sahovskim programima? Jesu sljaki smartfonovi 2006 uopste? Tesko mi zamislivo da ima laptop u veceu

ма увек има шансе да се то изведе ако хоћеш. али топалов је тврдио да су нашли неке каблове у плафону, да је све организовао кгб, да су им претили. а ако је оптужба да је користио каблове, онда га оптужује да је ту негде имао рачунар. после је тврдио да ће крамник да настави да вара и да ће да усавршавају ту технику. класична теорија завере.

7. Topalov = bombas vidim

Mislim ne bi me cudilo da je varao, cak mislim da jeste jer ono druze ne mozes pisati sedamsto puta, ali teorije zavere...

Doduse njemu i ne treba komp, samo veza sa nekim ko ima komp

8. Zapati sam DELIVEROVAO kurcinu 4:0 aj neko bolji

9. Doduse njemu i ne treba komp, samo veza sa nekim ko ima komp

па на неки начин да, може неко и да му ћушне папирић кроз прозор, да изнајми огроман екран преко пута и шаље му шифриране поруке, али онда не постоји ограничење кога можеш да оптужиш. али исто је биттно то да он добије који је потез најбољи у позицији је просто недовољно. ако не види како и шта даље. топалов је иначе у својој оптужби рекао да су њему помагали људи који нису шахисти и да зато није крамник победио убедљиво, већ са мањом разликом. мислим, да је он само рекао, враћао се из вц-а и играо најбоље потезе, то је довољно да буде солидна оптужба, овако кгб, блокиран аеродром, страх да ли ће уопште изаћи из русије... баш није убедљиво.

cak mislim da jeste jer ono druze ne mozes pisati sedamsto puta

па неки велемајстори који су били присутни су рекли да су топалов и његов ортак данаилов (иначе топ клас преварант, суспендован доживотно, ваљда) масно слагали за тај број одлазака у вц.

10. its morphin time

Селектор Младен

ахахх

11. Dobro truc pa ja sto sam nubina pa bi mi znacilo da kad vidim da ide neki napad da mi samo kazu sta otprilike sledi ono dve-tri varijacije a ne top klas sahistima

Ovo ostalo je klasicna odjebavanje direktive spika. A i taj broj odlazaka u vece ono ako za 4-6 sati ode u vece vise od 3 puta ili ima ozbiljan problem ili vara ili se nalio pivom solidno

12. za sobu za relaksaciju razumem jer kramnik ima behterev, to je bolest kičme i neugodno mu da sedi. ali močanje prijatelju... prečesto.

13. A jebo bi mu ja mater da mi se odmara dok igramo il vuci poteZ druze il odjebi

14. https://i.ytimg.com/vi/6c9v9ZCxXWE/hqdefault.jpg

vladimir kramnik considering how to respond to topalov's catalan opening, cca 2006, colorised

15. Bukvalno ovo sto boh kaze, mene cale drao ko majmuna jer je izvalio da kad razmislja po 5-10min izmedju poteza ja popizdim i krecem u sulude napade samo da zavrsim partiju tako da da kad bi se mislio sat vremena pa krenuo da pisa ili da se relaksira deliverovao bih mu tablu sahovsku po glavi i otisao gajbi

16. e ovo nije losa fora, neki lik velemajstor ima kao vlog ili neki kurac dok igra sah sa ljudima na internetu. carlsen uzeo nalog od nekog drugara da ga zajebava, mislim da ga par puta fino osuskao dok ovaj ukapirao da nesto nije u redu kako ga pobedjuje prosecni igrac :)

https://www.youtube.com/watch?v=Ka5sh6hBvSI

17. Imam 4, 5 glava u rl s kojima igram sah kad kad jedan lik me redovno dobija jer vuce poteze na 10 minutaa ja sekund posle njega a bolji sam pa duplo

18. Opičim danas U2000 turnir, što je za mojih 1600 optimistično, krenem sa 3 pobede i 4. lik od 1400 me oprca. Prođem mu kroz history vidim da je odigrao bez greške nekoliko partija, prijavim ga i banuju ga sad, al meni niko neće vratiti turnir :(

19. Kelte ima karlsen te momente, ima ono kad klinac tipa 12 godina ima radio vezu sa karlsenom pa ide i drka hastlere po parku haha to je zapravo do jaja bilo mi smesno.jpg kako se gube hastleri a mislili laka lova od klinca

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.