Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Nekad nam se činilo da ćemo svrgnuvši Miloševića, živeti bolje, da će nas više poštovati, da ćemo imati ugled i da ćemo imati više para.
Međutim, kako vreme odmiče - sve mi se čini da tapkamo u mestu.
Sirotinja je sve veća, narod sve bezvoljniiji, i dalje smo mi krivci za sve, a bliže nam se izbori.
Mislim da na ovim izborima nema dobronamernih ljudi. Svi su bili dosta dugo na političkoj sceni i pokazali svoje umeće.
Pitanje za vas, da li bi zemlja mogla da se izvuče iz krize, da na vlast dođu najpošteniji i najsposobniji ljudi (hipotetički rečeno).
Da li bi zemlja mogla da se izvuče iz ovih dugova i krize ili ne tj. da li je moguće napraviti neki model sa kojim bi ova zemlja ZAISTA podigla standard i obični ljudi to osetili?
Hvala.
lock i upozorenje pred ban
da
ArminVanBuuren šta reče?
Mogla bi se država izvući, ali prije svega da se na njivu vrate oni koji su nekada proizvodili hranu, a sada u čaršiji drže privatne firme. Kakav paradoks; u zemlji seljaka niko ne studira poljoprivredu!
буразеру у погрешној се цркви молиш
Nepotrebna tema.