Hemingvej - Selindžer - Bukovski

1. maestro, ne spemuj, samo te gledam

2. "Ужасно је ноћима не бити са женом коју желиш да јебеш."
    Јохан Волфганг фон Гете.

3. ne znam koe najbolji, ali bukovski mi je bljuvic
    radije bih čitao bušove memoare, i potom ih u oganj bacio

zanimljivo mi je kako naziv "ruski pisci" uvijek obuhvataju dostojevkog, tolstoja, gogolja puškina, a nikada bulgakova. meni je majstor i margarita u rangu karamazovih

4. Od Bukovskog sam čitao jednu kul priču (to jest te se priče sećam), O onom mučeniku što ga žena smanji na visinu prsta i koristi kao dildo, ako ne grešim. Ima ih još nekoliko okej i pored te, mada je često iritirajuće površan.

Od Hemingveja mi je kul Preko reke i u šumu, mada se to ljudima ne sviđa naročito inače. Dobra su mi i zvona.

A od Selindžera mi je opaka ona priča Čovek koji se smeje, mislim da je taj naslov u pitanju... inače ovu je napisao sa dvadeset dve

http://www.pressing-magazine.com/index.php/87-pressing/pressing-br-61/330-srce-jedne-slomljene-price.html

5. "Ужасно је ноћима не бити са женом коју желиш да јебеш."
    Јохан Волфганг фон Гете.

to je poput one psme-tesko je kad se voli kad ostanes sam.

6. a i zašto Hemingvej - Selindzer - Bukovski
    zašto ne Hemingvej - Miler - Bukovski, nekako mi bolje paše

7. A od Selindžera mi je opaka ona priča Čovek koji se smeje, mislim da je taj naslov u pitanju... inače ovu je napisao sa dvadeset dve

e jes odlična, naišao sam na to preko Ghost in the shell anime

8. zanimljivo mi je kako naziv "ruski pisci" uvijek obuhvataju dostojevkog, tolstoja, gogolja puškina, a nikada bulgakova. meni je majstor i margarita u rangu karamazovih

sad ga pretera.karamazovi su mocniji u svakom smislu.to je kao da poredis soliter sa kucom k5
    edit
    ali!! majstora sam procitao pre 5 god tako da ga se ne secam a karamazove sam procitao do pola, ne zato sto je losa nego zato sto sam nasao devojku pa sam batalio citanje

9. Izbaciste najvećeg Rusa nepravedno

10. e jes odlična, naišao sam na to preko Ghost in the shell anime

spominje se ili imaju reference

11. Izbaciste najvećeg Rusa nepravedno

najveci je tolstoj.iznenadio sam se kad sam citao vaskresenje.prvo sam pomislio da je neki verski davez ali da dobro pise, onda kad je poceo da pljuje po crkvi i svestenicima-jos u to vreme-shvatio sam kakva je to velicina..ima svoj nacin verovanja ili mozda samo veruje pravilno, razume se u hriscanstvo..kritikuje sve sto ne valja..pravi pisac

12. spominje se kroz cijeli serijal, "the laughing man" je najveći i najtraženiji haker
    citat iz Selindzerove priče ""I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes." se nalazi na njegovom logu.
    inače, ima čak i referenci iz "lovac u žitu" i mnogo podsjeća na Holdena

13. I ja sam nekad imao te tripove da čitam knjige, kao kul sam, urban, kulturan, razbacujem se nekim piscima, Selin, Selindžer (setih se sad da sam pročitao od Selindžera Lovac u žitu i da je bio dobar roman, a Selin i putovanje na kraj noći me je smorilo), Fante, Bukovski, Miler itd. A onda su počele da me interesuju druge stvari, pravljenje kešovine na 1. mestu, jebanje, medjuljudski odnosi itd. Valjda to ide z godinama, sazriš pa te prodju te lelemudske godine.

14. Бане дебели, knjige treba citati jer prosiruju vidike.ne treba preterivati i bezati iz realnosti.zivot je lepsi od umetnosti(moja misao) ja knjige citam jer volim vezbanje svake vrste i fizicko i mentalno. citanje je dobro jer se aktivira mozak sto smanjuje sansu da se oboli od alchajmerove bolesti, ko peca i zaliva cvece taj ce da oboli jer mu ne radi mozak.volim i cucnjeve tj obozavam.

15. I ja sam nekad imao te tripove da čitam knjige, kao kul sam, urban, kulturan, razbacujem se nekim piscima, Selin, Selindžer (setih se sad da sam pročitao od Selindžera Lovac u žitu i da je bio dobar roman, a Selin i putovanje na kraj noći me je smorilo), Fante, Bukovski, Miler itd. A onda su počele da me interesuju druge stvari, pravljenje kešovine na 1. mestu, jebanje, medjuljudski odnosi itd. Valjda to ide z godinama, sazriš pa te prodju te lelemudske godine.

Ja sam kao klinac išao na utakmice. Naravno vremenom sazriš, pa se okreneš knjigama...

16. otkad je čitanje ili pomnjanje pisaca postalo razbacivanje, nije kao da te čitanje, nije ni kao da te razgovor o knjigama automatski čini svijetlom tačkom čovječanstva, a svakako da moš da udišeš pičku i da čitaš gomilu stvari o istoj, no nije ni bitno. čitanje nije ništa "uzvišenije" od gledanja sporta ili realiti programa, čitanje je prosto čitanje

17. Isao sam i ja, pa sam malo sazreo i okrenuo se knjigama, pa sam jos malo sazreo i okrenuo se zivljenju svog zivota a ne citanju tudjih zivota

18. čitanje nije ništa "uzvišenije" od gledanja sporta ili realiti programa, čitanje je prosto čitanje

greska!to je kao da si napisao: karanje dobre picke nije nista bolje od karanja ovce

19. Problem je u tome što neki ljudi čitanje povezuju sa nedostatkom života.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.