Prijava

Занима ме одговор од стране људи који живе (или су живели) у иностранству:
Како функционише царина у другим државама? У којим државама постоје тачне табеле за одређивање процента од вредности робе коју неко наручује, а где се роба царини у односу на добру вољу канцеларијских пацова који довршавају радове на трећој викендици? Где су јасно дефинисани закони, а где се тумаче произвољно? Где комотно можеш да уштекаш кинту и платиш робу онолико колико знаш да би те изашло са свим варијаблама, а где мораш да спремаш резервни штек ако тети из царине зафали која стотина евра за Авон комплет?

IMAŠ RAZNORAZNA PITANJA METALIKO PROKLETA

mislim da oni imaju neki sajt preko koga saznaju koliko je carina za neku robu, taj sajt koriste ako ne znaju napamet.mislim da carinici imaju totalnu slobodu pri odredjivanju carine.drugim recima-pljackaju

Ја читав живот живим у иностранству, тачније у Босни, код нас цариници фино живе и згрћу

Zaposlim se na carini, pustim jedan šleper dnevno, 200-300e dnevno uzmem za to, cimam se tako koju godinicu, i slobodica xD

У Бугарској се (без спрдње) "царина" каже "митница". Толико о томе.

Pa ako pustiš jedan kamion za 200€ to i nije mnogo ako je unutra 100 - 200 kila kokaina.

Jebote kako bih voleo da radim u carini pa onim gastarbajterima, i našim a i šiptarima, što se voze u minibusovima i busovima sa sve prikolicom, otvorim to i sve im pređem, znači svaki kofer što su nagurali da im pomerim, za sve moguće da ih oderem, bukvalno i po džepovima i gaćama im prođem, hranu i piće im uzmem, znači ceo dan ih držim.

Generalno malverzacije postoje svuda gde nije Amerika, Nemacka, Skandinavija, Beneluks, Australija, Kanada i eventualno Japan, ali to ne znam.

Veliki procenat zemalja funkcionise na principu BG aerodroma, to jest pokupis svoj prtljag sa trake izlazis napolje kroz vrata nista za prijaviti i to je to. Niko te nista ne pita.

100 200kila kokaina puno vredi da bi to prevozio neki debeli brkati jaro kamionom od turske do dizeldorfa.to je malo ozbiljnija spika i svi tu ucetvuju.i ako bi se desilo tako nesto, kapiram da bi te odjebali od carine.ne bi ni znao da se tako nesto desilo.

TheVlajko
Pa ako pustiš jedan kamion za 200€ to i nije mnogo ako je unutra 100 - 200 kila kokaina.

Da, to je cena ako ti neko kaže e imam pun šleper 2.5 tone kokaina, ae diži rampu, evo dve zelene, za zeleni prolaz xe xe. xD

To je cena za šleper polovne bele tehnike recimo.

Kokain tj. droga se švercuje bez da iko zna, bilo korumpirani carinik, bilo tvoja keva.

Da li verujes zaista da na ovom belom dunjaluku postoji glavica koja ce nositi 20kg koksa (10-15 godina) preko 2 granice za 2.000 evra?

Pa, budući da znam konkretan primer - da.

Nisam siguran da li je 10, 15, ili 20 kg ili koliko tačno, al sigurno nije nosio 200g. A vi kako ste?

S kim se ti druzis idi u kurac...

kila koksa tipa 50 soma evra.na veliko

Kakva smo beda, ljudi bi se u dupe jebali za sto evra. Za 2000 bi i tebe preko granice nosio, šta ti je?! Znam likove koji su za 100e davali lične karte za fantom firme.

300 evra se daje Mađarima da ti ne lupe pečat da možeš opet u Austriju da radiš 6 meseci šta pričate to