Prijava

Илити... зашто до сада нисмо наишли на ванземаљце, када би, по свакој математичкој вероватноћи требали да наилазимо на њих свако мало.

Да појасним, број планетa у зони Златокосе, по галаксији (зона која је по температури погодна за живот сличан животу на Земљи) је већи него што се мислило. Да се само на делићу тих планета развио интелигентни живот, до сада би смо га некако уочили.

https://waitbutwhy.com/2014/05/fermi-paradox.html

најбољи текст на ову тему. Мој лични фаворит зашто не пливамо у налажењу суперинтелигентних цивилизација које колонизују целу галаксију: Не постоје. Цивилизација дође до нивоа када направи суперинтелигетни АИ, који је уништи.

Odlicna tema, za koji minut cu se baciti na pisanje poduzeg posta o tome, a u medjuvremenu bih voleo da napises nesto o sledecoj temi
Pascals wager

Moram istražiti prodobnije, zanimljivo jako.

Pa Ivane ja smatram da ne treba biti glavu oko toga jer je to sve pod pretpostavkom da su naši zakoni i pravila tačni, npr za 1000 godina sve činjenice današnje mogu debilno delovati razumeš

И то је, свакако, једно од објашњења, да још увек ме перцепирамо реалност напредно.

Једно популарно објашњење неналажења ванземаљаца је то да је све ово симулација, матрикс. Све популарнија теза

Kupio si armina sad

Армин је овај џига? Кул.

Da je armin živ da vidi ovo ;(

E kad sam ja pisao o simulaciji, pa dao i teoriju koja povezuje kopanje bitkoina i resavanje problema sa simulacijom xd

Ma otkud znam neka leva tema je bila nema veze sa time hah, a i nije bilo najozb bas to xd

Evo ti ovaj kanal za te stvari do jaja rade i animacije i sve
https://youtu.be/sNhhvQGsMEc
https://youtu.be/tlTKTTt47WE

I na desetine takvih stvari

Simulacija je sve ovo, ali ne bilo kakva. Zemlja mu dodje kao neki kosmicki zatvor. Obavijeni smo vakumom, sve je udaljeno u picku materinu, a ljudski zivot traje toliko smesno u odnosu na kosmicko vreme. Mislim da ko strasno zajebe nesto u visim dimenzijama, strpaju ga u ovu simulaciju.

Oce neko saha

Puši kurac

A ima i ona teorija, čitao sam je pre tri četiri godine moguće baš u onom gore tekstu sa waitbutwhy da inteligentiji oblici života jednostavno žive duže pa imaju mnogo drugačiju koncepciju vremena tipa da su za njih ništa vremenski periodi koji su nama čine ogromni i nezamislivi i da su možda posetili demlju zok još nije bilo života na njoj ili dok nije bilo ljudi jel je čovečanstvo mlado videli da nema ništa i digli se i otišli. Ili smo možda mi neka žešća zabit svemira pa nas nisu ni otkrili još. Mi smo kao oni indijanci iz beše Kanade ili Aljaske što su izvalili da su došli kolonizatori možda vek nakon što su došli.

Nisam bio ozb za sah hteo sam da userem temu samo haha al eto odigrasmo samo da vas ovavestim

svemir je preogroman i mozda vanzemaljce boli kurac za neke od bakterija u nekom tamo prostoru nebitnom

Ne moze ljudski um da pojmi velicinu univerzuma. Ne znam koliko bese udaljena najbliza planeta slicna zemlji. To ti je kao kad bi mravi trotinetima presli celu zemaljsku kuglu.

Mada, vrlo je verovatno da je kao u star Treku, gledaju nas a ne smeju da uticu na nas jer smo objektivno jos paori. Zamislite da se otkriju, pa bio bi krah berze odmah, panika, religijske organizacije harakiri ili agresivni outburst. Eh, nisu vanzemaljcu dugmici.